Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.01.2018 10:30 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Desivá vražda v Petržalke: Martinka († 23) nebola prvá, ktorej sa Martin vyhrážal smrťou!

Príšerná rodinná tragédia sa poriadne zamotáva! Martin († 26), ktorý v pondelok pred jedným z petržalských bytov na Rovniankovej ulici zastrelil svoju družku Martinu († 23), potom aj seba a z ich spoločného dieťaťa urobil sirotu, má za sebou pestrú minulosť.

Podľa informácií Nového Času už v roku 2014 bol riešený okresným úradom za to, že sa mal vyhrážať vtedajšej priateľke a jej matke, že ich zabije. Napokon vyviazol iba s pokutou a neskôr mu dokonca vydali zbrojný preukaz.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Podľa zdroja Nového Času mal mať Martin († 26) už v minulosti problémy so zákonom. Malo to byť ešte pred tým, než sa zoznámil s Martinou. „V roku 2014 sa vyhrážal vtedajšej priateľke a jej mame, že ich zabije, dostal pokutu 20 eur,“ uviedol zdroj. Prvú žiadosť o zbrojný preukaz v Malackách mu mali zamietnuť, preto si mal nájsť lekárku v Bratislave. Pred ňou však mal zatajiť svoju diagnózu, na ktorú sa mal liečiť - Asbergerov syndróm.

Ako je možné, že človek s násilníckymi sklonmi a psychickými problémami dostal legálne zbrojný preukaz? Ministerstvo vnútra sa k tomu odmietlo vyjadriť. „Podľa zákona o priestupkoch je ich evidencia neverejná a nevzťahujú sa na ňu ani ustanovenia osobitného zákona o sprístupňovaní informácií,“ uviedla Lucia Kirinovičová z ministerstva.

 

 

Miu budú vychovávať spoločne

Štvormesačnú Miušku, ktorá sa stala vinou svojho otca Martina († 26) zo dňa na deň sirotou, budú podľa slov Martinkinej († 23) matky vychovávať obe rodiny spoločne. Na základe jej vyjadrenia v utorok bábätko odovzdali Martinovej sestre, ktorá sa k prípadu odmietla vyjadriť.

Dôvodom odovzdania malej má byť to, že ani jedna zo starých mám nemá momentálne silu sa o maličkú starať. „Je to dočasné riešenie, uvidíme, čo bude ďalej. Aj keď som si v prvom momente povedala, že vnučku už v živote neuvidia, ale potom si človek povie, že oni nestlačili tú spúšť,“ povedala Martinkina mama Mária.

Kedy je priestupok prekážkou vydania povolenia

Právnik Marek Benedik

Podľa zákona o zbraniach a strelive sa na účel vydania zbrojného preukazu za spoľahlivého nepovažuje ten: kto bol v posledných dvoch rokoch pred žiadosťou vinný z priestupku podľa zákona o zbraniach a strelive (zadováži alebo prechováva zbraň alebo strelivo bez povolenia) a ten kto bol v posledných dvoch rokoch opakovane vinným z priestupku, ktorého sa dopustil vyhrážaním ujmou na zdraví, úmyselným ublížením na zdraví alebo iným násilím.

Prekážkou vydania povolenia nie je spáchanie akýchkoľvek priestupkov, ale len takých, ktoré sú v zákone definované. Právna úprava berie do úvahy charakter priestupkov a aj ich počet.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mah, sla

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!