Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.01.2018 08:59 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Narušený Martin († 26) zastrelil expriateľku († 23) legálne držanou zbraňou: Podplatil lekára a policajtov?

Obrovské zlyhanie! Na zbraň, ktorou Martin († 26) v pondelok v petržalskom paneláku pred očami 4-mesačnej dcérky Mie zastrelil svoju expriateľku Martinu († 23) a následne aj seba, s najväčšou pravdepodobnosťou vôbec nemal získať oprávnenie.

Hoci pištoľ bola evidovaná v legálnej držbe, zdá sa, že sa k nej mladý muž dostal porušením zákona. Podľa informácií Nového Času totiž trpel vážnymi psychickými problémami. Vyšetrovateľ teraz preveruje, či strelec podplatil psychológa, aby jeho ochorenie v posudku zamlčal, a tiež to, či pri vydaní zbrojného preukazu nepochybili samotní policajti.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Z vlastnej dcérky v okamihu urobil sirotu. Keď policajti a záchranári dorazili na miesto streľby, čakal ich hrôzostrašný nález. Na chodbe pri výťahu v kaluži krvi uvideli ležat dvojicu Martina († 26) a Martinu († 23) so strelnými poraneniami hlavy. Len kúsok od nich sa vo vajíčku z autosedačky zadúšala plačom ich vystrašená 4-mesačná dcérka Mia.

Zatiaľ čo mladá mamička bola na mieste mŕtva, Martina sa ešte pokúšali oživiť, avšak márne. Ten si prišiel za expriateľkou vybavovať účty. Hádka sa vyostrila natoľko, že najskôr zastrelil matku svojho dieťaťa a následne aj seba. Našťastie malá Mia vyviazla bez zranení. „Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy a zločinu zabitia,“ povedala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Otvoriť galériu

Mal psychické problémy

 

Na mieste policajti zaistili aj krátku strelnú zbraň, ktorú mal otec v legálnej držbe. Viaceré zdroje Novému Času potvrdili, že Martin mal zdravotné ťažkosti.„Trpel psychickými problémami, mal Aspergerov syndróm,“ prezradila rodinná známa. Podľa psychiatričky Danice Caisovej ide o miernejšiu formu autizmu: „Títo ľudia majú problém so správaním, sú dráždivejší a na podnety reagujú neprimerane.“ Ako je ale možné, že sa mu napriek diagóze podarilo získať zbrojný preukaz? Podľa našich informácií si ho mal Stupavčan najskôr vybavovať v Malackách, kde mu ale žiadosť zamietli. „Zmenil doktorku, aby nemal v karte u novej lekárky psychiatrické nálezy. Účelovo sa prehlásil do Bratislavy, kde mu kamoši vybavili hladký priebeh skúšok,“ tvrdí náš zdroj.

Podplatil psychológa a policajtov?

Polícia pracuje s verziou, že Martin mohol získať zbraň za úplatok. „Vyšetrovateľ dňa 24. 1. 2018 odstúpil na Sekciu kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR podnet týkajúci sa podozrenia zo spáchania trestného činu podplácania a prijímania úplatku príslušníkom PZ. Podnet vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu podplácania a prijímania úplatku, ktorého sa mal dopustiť psychológ, ktorý mal posudok o psychickej spôsobilosti na držanie alebo nosenie zbrane a streliva vystaviť, bol odstúpený Národnej kriminálnej agentúre,“ vysvetlila Mihalíková s tým, že preverujú aj postup policajtov pri vydaní zbrojného preukazu. „Akékoľvek zistené pochybenia budú v závislosti od ich charakteru a závažnosti postúpené na Sekciu kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR,“ dodala.

Za úplatok 2 Až 5 rokov

Barbora Ficeková, advokátka

Pokiaľ by psychológ, v súvislosti s vypracovaním psychologického posudku o psychickej spôsobilosti držať alebo nosiť zbraň a strelivo, prijal úplatok, bolo by možné jeho konanie kvalifikovať ako niektorý z trestných činov korupcie. Pravdepodobne by išlo o trestný čin prijímania úplatku podľa ustanovenia § 328 Trestného zákona a mohol by danému psychológovi hroziť trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Noema Hipká, mah, ivš

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Moderátor sníva o ceste do Bhutánu.
Foto
TRAPAS Martina Nikodýma: On o ničom nevedel, no keď to zistil... Ja vás zabijem!
Opitý vodič sa zranil pri náraze vozidla do stĺpa v Prešove.
Foto
Opitý vodič to napálil rovno do stĺpa! Nenormálne, koľko nafúkal: FOTO z nehody
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje