Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.01.2018 12:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava
InfografikaFoto

Martin († 26) zabil svoju lásku Martinu († 23) a dcérke zničil život: Desivé pozadie tragédie v Petržalke!

Z vlastnej dcérky urobil v priebehu pár sekúnd sirotu. V pondelok popoludní sa v jednom z petržalských panelákov odohrala prudká hádka rodičov, ktorá vyvrcholila streľbou pred očami len 4-mesačného vystrašeného bábätka.

Martin († 26), otec malej Miušky, si prišiel do bytu svojej bývalej družky Martiny († 23) vybavovať účty a skončilo sa to hroznou tragédiou. Mladú mamičku zrejme zastihol v čase, keď sa chystala s dcérkou na prechádzku. Podľa informácií Nového Času sa konflikt vyostril natoľko, že Martin najskôr zastrelil expartnerku a potom aj seba. Je zarážajúce, že napriek psychickým problémom legálne vlastnil strelnú zbraň.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Keď v pondelok popoludní dostali policajti hlásenie o dvoch postrelených osobách vo vchode petržalského paneláku, ešte netušili, aký hrôzostrašný pohľad sa im naskytne. Ihneď na miesto vyštartovali v sprievode záchranárov. Na chodbe pri výťahu v kaluži krvi uvideli ležat mladú dvojicu Martina († 26) a Martinu († 23) a len kúsok od nich ich vystrašenú 4-mesačnú dcérku Miu. Zatiaľ čo mladá mamička bola po strele do hlavy okamžite mŕtva, Martin ešte javil známky života. „Po poskytnutí prvej pomoci mužovi a zabezpečení starostlivosti o maloleté dieťa vykonali policajti neodkladné a neopakovateľné úkony a miesto činu riadne zadokumentovali,“ povedala bratislavská krajská hovorkyňa Lucia Mihalíková s dôvetkom, že muž po pár minútach svojim zraneniam tiež podľahol. „Policajný vyšetrovateľ už v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy a zločinu zabitia,“ uviedla Mihalíková.

Bábätko prichýlila stará mama

 

Vystrašené bábätko prehliadli odborníci. „Dieťa záchranári priviezli na urgentný príjem na posúdenie zdravotného stavu v sprievode sociálnej pracovníčky. Hospitalizácia ale nebola potrebná,“ uviedla hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Dana Kamenická. Malá Mia v pondelok navždy osirela a svojich rodičov si bude pamätať len z fotografií. Pre Martinu pritom bola zmyslom života. Hrdá mamička sa na svojom facebooku často pýšila fotkami svojej dcérky, ktorú nadovšetko ľúbila. Maličká sirôtka pravdepodobne nájde útočisko u starkej z matkinej strany. Stará mama Mária v utorok s dievčatkom navštívila lekárov a vzala si ju domov. Obe však čaká ťažké obdobie. Hoci vnučka pre starkú ostane jedinou živou spomienkou na milovanú dcéru, zároveň jej bude navždy pripomínať, akým krutým spôsobom o ňu prišla.

Zbraň dostal legálne

Čo presne sa stalo, preukáže až vyšetrovanie. Podľa informácií Nového Času však mladík nezvládol rozchod s partnerkou. Dvojica spolu mala dieťa, no už mesiace žila oddelene. Je pravdepodobné, že Martina k streľbe dohnala žiarlivosť. Na mieste policajti zaistili krátku strelnú zbraň, ktorú mal v legálnej držbe. „Zbraň bola za účelom jej skúmania zaslaná na Kriminalistický a expertízny ústav PZ,“ uviedla Mihalíková. Dva nezávislé zdroje Novému Času potvrdili, že Martin mal vážne psychické problémy. „Trpel psychickou poruchou, mal Aspergerov syndróm," prezradila rodinná známa. „Oni dvaja vôbec nemali ideálny vzťah, skôr taký taliansky, stále sa rozchádzali a udobrovali. Po poslednom rozchode si však Martina uvedomila, že s ním sa plánovať budúcnosť nedá a našla si iného partnera. Keď sa o tom dozvedel jej bývalý, vybral sa ju navštíviť do bytu na Rovniankovej ulici. Pravdepodobne ju zastihol vo chvíli, keď išla s malou von. Zabil ju i seba,“ dodala známa mladej mamičky.

Aspergerov syndróm sa prejavuje prudkými zmenami nálad. Záhadou teda ostáva, ako je možné, že úrady bez problémov povolili zbraň osobe s takou závažnou diagnózou. „Zbrojný preukaz sa vydáva na základe lekárskeho posudku, takže je na posudzujúcom lekárovi, či na základe stanovenej diagnózy uzná, že je osoba spôsobilá na vydanie zbrojného preukazu,“ uviedol Martin Wäldl, hovorca policajného prezídia.

 

Ako došlo k tragédií

1. Martin († 26) si po rozchode prišiel do bytu bývalej partnerky vybavovať účty. Martinu († 23) mal zastihnúť vtedy, keď sa s malou chystala von.

2. Hádka rodičov sa natoľko vyhrotila, že muž najskôr zastrelil svoju expartnerku a následne obrátil zbraň na seba. Dráma sa odohrala pred očami ich 4-mesačnej dcérky Mie.

 

Otvoriť galériu

Čo je Aspergerov syndróm

Danica Caisová, psychiatrička
-
Ide o určitú miernejšiu formu autizmu. Títo ľudia nemajú problém s intelektom ale so správaním. Sú veľmi dráždiví, na podnety reagujú neprimerane. Už v škole sú takéto deti označované za nezvládnuteľné. Vďaka priemernému až nadpriemernému intelektu získajú vzdelanie a dokážu sa uplatniť v zamestnaní.

 

Nemal dostať zbraň!

Albín Geršič,  bezpečnostný analytik

- S takou diagnózou, akou je Aspergerov syndróm, by človek určite nemal dostať zbraň. To ochorenie môže mať vplyv na konanie človeka, hrozia tam nevyspytateľné reakcie, môže nastať skrat. Je však otázne, či svoje ochorenie priznal, alebo či ním trpel už v čase, keď žiadal o zbrojný preukaz. Mohlo sa stať, že o ňom nevedel, alebo ho zatajil, inak by podľa môjho názoru zbraň nedostal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivš, noe, sla, zil

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!