Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.01.2018 07:59 | Správy | Politika

Exminister a predavač luxusných áut Jirko Malchárek: Biznis si zháňa pretekmi po Európe

Exminister hospodárstva a jedna z hlavných postáv spisu Gorila Jirko Malchárek (51) je okrem škandálov v politike známy aj ako automobilový pretekár.

Zatiaľ čo vyšetrovanie obrovského škandálu, ktorý pred rokmi na námestia vyhnal desaťtisíce ľudí, sa výrazne nepohlo, Malchárkovi sa nevodí zle. Po tom, čo prekonal rakovinu sa vracia k športu a najnovšie vytvoril tím so synom Christianom. V superdrahom športiaku sa plánujú zúčastniť prestížnych pretekov. 

Otvoriť galériu

Gorila už roky traumatizuje slovenskú verejnosť. Autenticitu častí prepisov z bytu na Vazovovej potvrdil aj bývalý šéf vyšetrovacieho tímu Marek Gajdoš. Doteraz však nikto nenesie zodpovednosť. Jedným z hlavných aktérov údajného spisu je aj Malchárek. Polícia v súvislosti s ním preverovala, či nedostal úplatky za privatizačné rozhodnutia v prospech Penty. V konšpiračnom byte sa mal totiž stretávať so šéfom finančnej skupiny Jaroslavom Haščákom. Ten označil Gorilu za fikciu a odmieta, že by korumpovali nejakého politika. Malchárek sa niekoľkokrát vyjadril, že s Haščákom sa priatelí, ale vylučuje, že by mu dávali provízie. Polícia tvrdí, že Gorilu razantne vyšetruje, avšak výsledky zatiaľ nezverejnili. Podľa šéfa Tibora Gašpara je už 17 prípadov zo spisu Gorila ukončených, ďalších 10 ešte v štádiu vyšetrovania.

Spokojný pretekár

 

Malchárek sa už roky venuje podnikaniu vo firme s luxusnými autami, čo mu podľa dostupných údajov slušne vynáša. Len za minulý rok boli tržby jeho firmy, ktorá vlastní najväčšie Audicentrum v Európe, vyše 27 miliónov eur. Nedávno sa však musel liečiť z rakoviny, ktorá ho na nejaký čas pripravila o najväčšiu radosť, no v súčasnosti je už späť vo švungu. Chystá sa na najprestížnejší šampionát na svete Blancapain GT Series, ktorý sa koná vo viacerých krajinách Európy. Nový tandem s názvom Audi Sport team Slovakia vytvoril spolu so svojím synom Christianom. Jazdiť budú v nadupanom športiaku Audi R8 LMS vo verzii 2018. Malchárek priznáva, že ide najmä o biznis. „Audi Slovensko prejavilo záujem podporiť prepojenie marketingu na podporu predaja modelov R8 a RS aktívne v spojení so závodným tímom,“ tvrdí Malchárek pre portál České okruhy. Samotné auto začína na cene 200 000 €. Ich plány pritom nezostávajú len pri jednej sezóne a predstavia sa v Španielsku, Taliansku či Maďarsku. „Od prvej sezóny nemáme priveľké očakávania a výsledky tak nebudeme riešiť ako kľúčové. Pochopiteľne, s otcom nedáme nikomu nič zadarmo. Obaja podstupujeme poctivú fyzickú prípravu,“ zakončil syn Christian.

Otvoriť galériu
AUDI R8 LMS
Zdroj: audi

Gorila - osoby a obsadenie

MINISTER I.

Jirko Malchárek, exminister hospodárstva

Podľa Gorily, kde je spomínaný 265-krát, mal inkasovať stámilióny slovenských korún za provízie pri privatizácii. Obvinenia poprel. 

MINISTER II.

Pavol Rusko, exminister hospodárstva a bývalý šéf TV Markíza

Už bol obvinený pre privatizáciu paraplynového cyklu, pri ktorom mala podľa Lipšica Penta obrať štát o 15 mld. korún. Obvinenie neskôr stiahli.

ŽRALOK

Jaroslav Haščák, majiteľ finančnej skupiny Penta

Mal byť na Vazovovej ulici, kde sa mali dojednávať provízie pre skorumpovaných politikov. Penta účasť na nekalých praktikách odmieta.

VYBAVOVAČKA

Anna Bubeníková, exšéfka FNM

Ako členka výboru FNM mala podľa Gorily vystupovať za Fond národného majetku. Z jej funkcie jej mali plynúť provízie, podľa novinára Nicholsona išlo o stovky miliónov korún. Všetko poprela.

PREMIÉR

Mikuláš Dzurinda, expremiér

Šéf vtedajšej vlády je v Gorile tiež spomínaný. Rusko nepriamo v roku 2012 vládu napadol, že po jeho odchode sa 4. členom vlády stala práve Penta.

KOLOPIČ?

Robert Fico, premiér

„Haščák sa pýta Fica, čo si dá. Fico si vyberá kolu,“ aj toto odznelo v spise Gorila. Fico odmieta povedať, či v byte na Vazovovej ulici bol.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač, rn

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Kramár si prišiel po svoju novopečenú dcérku a jej mamičku.
FotoVáš Tip
Dojatý Maroš Kramár s novorodenou dcérkou: Nechcel som si na tomto stavať popularitu
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken a ruský prezident Vladimir Putin
Blinkenov drsný odkaz do Kremľa: Putin sa v tomto MÝLIL!
Prezidentka Zuzana Čaputová
Prezidentka odcestovala na rozlúčkovú návštevu: Zamieri k našim susedom! Dočká sa obrovskej pocty
Na snímke z videa zverejnenej ruským ministerstvom obrany vojenský vrtuľník Ka-52 ruských vzdušných síl vystreľuje rakety na cieľ na Ukrajinu z neznámeho miesta 12. apríla 2024.
Rokovanie o „spravodlivom mieri“ na Ukrajine: Podarí sa docieliť ukončenie vojny?
Filling glass with tap water. Modern faucet and sink in home kitchen. Man pouring fresh drink to cup.
Východoslovenské mesto ostalo bez vody! Dokedy problém potrvá, podarí sa ho odstrániť?
V Rusku čelia prírodnej katastrofe už niekoľko dní.
Katastrofa v Rusku: Pri Urale sa schyľuje k najhoršiemu, stovky ľudí ostali bez domova
Podľa autora videa nejde o žraloka.
V chorvátskom Dubrovníku natočili zvláštneho tvora: Objaví sa len RAZ za pár rokov!
Blesky nad elektrárňou Orot Rabin neďaleko izraelského mesta Hadera.
Nad konfliktom medzi Izraelom a Iránom sa zaťahujú mraky: Svetoví lídri upozorňujú, dôjde k najhoršiemu?
(ilustračné foto)
Prudká zmena počasia dá Slovensku zabrať: Platí výstraha a pozor, v noci to bude ťažké!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Chystá sa hlasovanie, na ktoré čaká celý svet: Dočká sa Ukrajina a Izrael pomoci od Spojených štátov?
Otec Milan je obvinený z týrania blízkej a zverenej osoby. Príbuzná tvrdí, že deti netýral.
Foto
Hrôza detí v Dolných Orešanoch: Neľudské týranie a chladnička na zámok! Otvorená spoveď príbuznej obetí
Presov, Slovakia - August 13, 2014: People walking on main street in the center of Presov in Slovakia during cloudy day in summer 2014
Prešov sa tento rok poponáhľal: Počasie ho donútilo začať s rozsiahlou činnosťou skôr! Koľko to bude stáť?