Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.01.2018 14:54 | Šport | Hokej

Ramsay o nominácii na olympiádu do Pjongčangu: Vychádzal som len z toho, čo som videl

Tréner Craig Ramsay sa pri tvorbe slovenskej hokejovej nominácie na ZOH zameral najmä na to, aby bola vyvážená v rôznych smeroch.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Výkonmi ho milo prekvapili najmä mladí hráči, ktorí tak zaslúžili miesto medzi elitnou dvadsaťpäťkou.

Náhradníkmi v zostave sú brankári Július Hudáček a Marek Čiliak, obrancovia Andrej Meszároš, Adam Jánošík, Martin Gernát, Ladislav Romančík, Oldrich Kotvan a útočníci Marek Viedenský, Libor Hudáček, Tomáš Hrnka, Radoslav Tybor a Pavol Skalický.

"Šancu majú aj náhradníci, o ktorých sme presvedčení, že si miesto v tíme zastanú. Môžu prísť zranenia, takže výber nemusí byť definitívny," povedal generálny manažér Miroslav Šatan.

 

Ramsay nominoval na ZOH hráčov, ktorí momentálne pôsobia v českej a slovenskej lige, výnimkou je iba Michal Čajkovský z Jekaterinburgu a sedem zápasov za Slovan odohral Patrik Lamper. Ten však začal v Tipsport Lige a štart v KHL mu umožňuje dvojcestná zmluva.

"Vychádzal som len z toho, čo som videl. Nerobil som rozdiely v tom, kto hrá v akej lige. Hráči zo slovenskej ligy si držali takú formu a dodržiavali systém, ktorý som nastolil," dodal Ramsay.

S napätím sa očakávalo zverejnenie trojice brankárov, šancu mali viacerí. "Brankári si zaslúžili nomináciu svojimi výkonmi. Nielen na reprezentačných akciách, ale aj v lige. Vzhľadom na vek Rybára sme počítali aj s jeho vekom, je prísľubom do budúcnosti a tento turnaj mu môže pomôcť," uviedol Šatan.

Tréner Ramsay má radosť, že sa príležitosti chopili mladí hráči ako Krištof, Paulovič, či Sukeľ. "S Mirom sme sa rozprávali už od augusta od budúcnosti slovenského hokeja. Mladí hráči ma prekvapili, ukázali obrovskú snahu. Zaslúžia si túto nomináciu," poznamenal Ramsay a dodal: "Zostava je dobre vyvážená. Máme väčších hráčov, aj nižších. Veľa sme o tom hovorili, aby bola nominácia čo najvyváženejšia."

Asistentmi kanadského kouča budú Vladimír Országh a Ján Lašák. Služby Ľubomíra Višňovského a Michala Handzuša tentoraz realizačný tím nevyužije. Kto bude kapitánom tímu a kto bude mať na drese "áčko", to sa vyrieši až v dejisku ZOH. Zraz reprezentantov je 5. februára, pretože deň predtým sú na programe zápasy v českej i slovenskej lige. Na ďalší deň odletí výprava do Pjongčangu.

Nominácia SR na ZOH 2018 v Pjongčangu:

Brankári: Ján Laco (HC Sparta Praha/ČR), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR), Patrik Rybár (HK Hradec Králové/ČR).

Obrancovia: Ivan Baranka (HC Vítkovice Ridera/ČR), Michal Čajkovský (HC Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Dominik Graňák (HK Hradec Králové/ČR), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha/ČR), Tomáš Starosta (HK Dukla Trenčín), Juraj Valach (Piráti Chomutov/ČR), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha/ČR).

Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec/ČR), Miloš Bubela (HC '05 Banská Bystrica), Marcel Haščák (HC Kometa Brno/ČR), Lukáš Cingeľ (HK Hradec Králové/ČR), Tomáš Marcinko (HC Oceláři Třinec/ČR), Patrik Lamper (HC Slovan Bratislava/KHL - B.Bystrica), Ladislav Nagy, Marek Hovorka (obaja HC Košice), Tomáš Surový (HC '05 Banská Bystrica), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Peter Ölvecký (HK Dukla Trenčín), Michal Krištof, Matej Paulovič (obaja HK Nitra), Matúš Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!