Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.01.2018 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Tajné zábery z nakrúcania Susedov: Fakt, ktorý tvorcovia pred divákmi skrývajú

Po nekonečných reprízach majú fanúšikovia komediálneho seriálu Susedia možnosť vidieť svojich obľúbených hrdinov v nových epizódach.

Andy Kraus (50) s Petrom Marcinom (51) hodili za hlavu staré spory, koncom minulého roka začali aj spolu s celou pôvodnou partiou točiť a televízia Markíza priam v rekordnom čase svoj niekdajší klenot vrátila na obrazovky.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Prvú časť novej série vysielanú hneď na Nový rok videlo viac než milión divákov, čo je číslo, akým sa môžu chváliť len tie najatraktívnejšie športové prenosy. Druhá a tretia síce klesli, no stále ide pre Markízu o mimoriadny nadpriemer. Ak niekto pochyboval o tom, či Susedia ešte niekoho zaujímajú, dostal viac než jednoznačnú odpoveď... „Ja vo všeobecnosti nemávam veľké očakávania. Veľa ľudí nám fandilo ešte pred spustením Susedov a paradoxne toho som sa obával najviac. Aby sme naplnili očakávanie verných fanúšikov, ktorí sú nároční a neodpustia žiadnu chybu,“ zamýšľa sa scenárista A. Kraus, ktorý môže byť veľmi spokojný najmä s reakciami na nové diely Susedov. „Až mi je to trápne, ale reakcie sú len pozitívne,“ konštatuje.

Pozrel si staré časti

 

Mimochodom, pre veľkú pauzu od predchádzajúceho nakrúcania si pre istotu pozrel staré časti. „Ale myslím si, že aj bez toho by sme vedeli, ako na to,“ tvrdí. Zaujímavé pritom je, že po rokoch hereckého pôstu sa Andy vďaka Susedom vrátil na pľac aj ako herec. Aké to je? „Presne také ako predtým,“ tvrdí. „Vôbec necítim, že sme desať rokov netočili.“

Susedia mali zatiaľ len šesť natáčacích dní a herecká partia vraj dokázala veľmi rýchlo nabehnúť na starý systém, pri ktorom sa veľa improvizovalo. „S Petrom som mal za posledné roky už niekoľko spoločných aktivít v televízii, tak­že všetko fungovalo od začiatku tak ako za starých čias,“ pochvaľuje si A. Kraus, ktorý celé roky pracoval na iných projektoch a žiadne „srandičky“ si podľa vlastných slov pre Susedov neodkladal. „To naozaj nie. Všetky scenáre boli napísané, až keď bola dohodnutá spolupráca s Markízou,“ prízvukuje. Avšak Zuzana Tlučková v jednom z rozhovorov skonštatovala, že keď Susedia pred rokmi končili, mal vraj napísané ďalšie dve série... Čo sa s tým stalo? „Dobre, že sa pýtate. Idem to hneď pozrieť, či sa z toho dá niečo použiť,“ smeje sa Andy.

Otvoriť galériu
Živé publikum

Zaujímavé je, že na nakrúcaní Susedov je prítomné aj živé publikum. Robilo sa to tak aj v minulosti a osvedčený postup sa tvorcovia rozhodli zachovať. „Máme okamžitú spätnú väzbu. Ak diváci na fór nereagujú, ide von. A robíme prirodzené pauzy, aby mohol smiech zaznieť. Vo zvukovej postprodukcii to iste ocenia,“ vysvetľuje Andy. V publiku sedí desiatka smejúcich sa priaznivcov tohto seriálu. „Z toho dvaja sú tí istí, ktorí sa chodili smiať do hľadiska aj pred desiatimi rokmi,“ povedala nám PR manažérka Markízy Ľudmila Ráceková.

Naopak, pokiaľ ide o rekvizity, tie posledné desaťročie neprežili a bolo potrebné zaobstarať nové. Všetky vrátane vypchatej kuny. „Za tie roky nakrútila Markíza niekoľko seriálov a nie je možné také množstvo rekvizít skladovať. A navyše nikto pred desiatimi rokmi nevedel, že Susedia sa ešte niekedy budú nakrúcať,“ vysvetlila nám Ľ. Ráceková.

Bude 10 častí

Aktuálna séria Susedov má mať spolu desať častí a ak si udrží enormný divácky záujem, je pravdepodobné, že sa bude točiť ďalej. Andy Kraus im preto venuje svoju plnú pozornosť, hoci v minulosti ťahal aj niekoľko projektov súčasne. „Susedia sú momentálne môj jediný televízny projekt, na ktorom pracujem,“ dodáva scenárista, pre ktorého je tento seriál veľkým návratom na výslnie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Derňár, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?