Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.01.2018 10:55 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Labuda († 73) sa chystal na svoj veľký návrat: Už vytlačili plagáty, pre fanúšikov chystal veľké prekvapenie!

Marián Labuda († 73) mal ťažké srdce na tvorcov, ktorí mu v poslednej dobe nedávali príležitosť využiť jeho herecké umenie. Maestro však nesedel doma so založenými rukami a pustil sa do práce na vlastnú päsť.

Fotogaléria
23
fotiek v galérii

Po boku svojho syna Maja Labudu (43), kolegu Olda Hlaváčka (83) a jeho syna Iva Hlaváčka (52) sa potichu chystal na svoj veľký návrat. Partička si pre fanúšikov naplánovala ľudovú zábavu plnú vtipu a vzácnych spomienok známych umelcov. Tú, žiaľ, stopla hercova nečakaná smrť.

Srdce Mariána Labudu († 73) celý život bilo pre rodinu a herectvo. Keď sa však ponuky od kompetentných v posledných rokoch preriedili, rozhodol sa zužitkovať svoj talent po svojom. „Raz pri pivku sme sa rozprávali s Majom Labudom, že by sme mohli vymyslieť nejaký projekt pre našich otcov. Keď človek nepracuje, začína sa pomaličky opúšťať, a to sme nechceli dovoliť," povedal Novému Čas herec Ivo Hlaváček, syn známeho Olda Hlaváčka. Voľba padla na retro galašou Vtipnejší vyhráva.

Otvoriť galériu

„Chceli sme spievať pesničky, ktoré sme kde-kade ponahrávali, chceli sme hrať scénky a odviazať sa tak, ako keď sme začínali. Bavilo nás to pred rokmi, teraz by nás to bavilo ďalej," priznal s ťažkých povzdychom pre aktuality.sk Hlaváček starší. Pre nebohého Mariána to znamenalo veľa. „Veľmi sa potešil. V lete sme sa začali stretávať doma a v ateliéri a vymýšľať celý program," uviedol Ivo.

Partička prichystala plagáty, podpisové karty a ohlásila prvé vystúpenia v decembri v Košiciach a Prešove. Pre Labudove zdravotné problémy nakoniec odložili premiéru na marec. Tej sa už, žiaľ, nedožil. „Je mi to ľúto. Chceli to s otcom urobiť ako darček pre ľudí. Vôbec nešlo o peniaze, honoráre boli len symbolické. Alternácia za pána Labudu už len z úcty k nemu neexistuje," dodal Ivo Hlaváček s tým, že žiadny záznam zo skúšok nejestvuje.

Otvoriť galériu

Trápil ho nedostatok práce

 

Labudov život vyhasol 5. januára v jeho dome v Borinke. Naposledy sa objavil vo filme Anjel pána 2 pred takmer dvomi rokmi. Legendárneho umelca s bohatou kariérou odvtedy strieborné plátno míňalo. „Mariána to deprimovalo, najmä v posledných mesiacoch. Bol z toho smutný a myslím si, že aj to sa podpísalo pod jeho nečakanú smrť," povedal Novému Čas herec Andy Hryc. Návrat, v ktorom mu mala pomôcť chystaná galašou, tak môže uskutočniť už len v hereckom nebi. „Žiaľ, už z toho nič nebude. Tento sen sa už jemu ani mne nesplní," dodal smutne Hlaváček senior.

ČO LABUDA († 73) CHYSTAL? 

Retro galašou Vtipnejší vyhráva mala mať premiéru v marci v Košiciach. Malo to byť prekvapenie a darček pre fanúšikov, na ktorom pracovali pol roka. Moderovať ju mal Mirec Babjak. Plánovali 2 - 3 vystúpenia do mesiaca plné spevu, vtipných príhod a spomienok Labudu a Hlaváčka v slovenských i českých kultúrnych domoch. Diváci by sa pýtali otázky, herci odpovedali, bolo by to teda interaktívne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




V okolí obce Košická Belá zaznamenali pohyb medveďa.
Foto
Medveďa spozorovali pri ďalšej obci na Slovensku: Polícia vyzýva obyvateľov! Kde šelmu videli?
ÚS preskúma ústavnosť núdzového stavu, dostal dve podania (ilustračné foto).
Ústavný súd si posvieti na zmeny zákona ešte z minulého roka! O čo ide?
Tehotná žena potrebovala pomoc. (Ilustračné foto)
Váš Tip
Hrozivý pohľad na tehotnú ženu v Bratislave: Okoloidúci museli privolať políciu!
(ilustračné foto)
Poslanec mal udrieť svojho kolegu: Suspendovali ho! Podajú trestné oznámenie?
Manželia vedia, že príde koniec.
Foto
Martina sa stará o smrteľne chorého manžela: Pred eutanáziou zistili, že čakajú bábätko
V Kolároviciach sa prevrátil muž s traktorom
Foto
Mrazivé FOTO nešťastia pri Bytči: Muž sa prevrátil s traktorom a UVIAZOL pod ním! Zasahovať musel vrtuľník
Danko je zamilovaný do blondínky, ktorá je o 23 rokov mladšia.
Danko o zákone o neziskových organizáciách: Verím, že nás Smer aj Hlas v tomto podporia
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč
Takáč o vyplácaní priamych platieb farmárom: Dostanú ich aj po 30. júni
Európsky parlament v Štrasburgu
V Európskom parlamente sa toto stalo historicky prvýkrát: Týka sa to žien
Enviropolícia vedie trestné konanie pre nedovolenú výrobu jadrových materiálov
Enviropolicajti v strehu: Nedovolená výroba jadrových materiálov!
Šéf SNS Andrej Danko.
Andrej Danko: Nech sa v RTVS nehnevajú, ale s tým socializmom sa niečo urobiť musí
Na snímke Ústavný súd SR v Košiciach.
Ústavný súd posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte: V čom opozícia vidí rozpor?