Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Starkí žijú s vnúčikmi v jednej rozpadávajúcej sa izbe: Uvidíte tú biedu navôkol, neudržíte slzy!

Už tri roky sa s láskou starajú o dvoch vnúčikov. Ján (64) a Helena (47) Rusňákovci z Držkoviec (okr. Revúca) v náročných podmienkach a napriek zlej finančnej situácii vychovávajú malého Rolka (4) a jeho bračeka Viktorka (8). Keby nebolo ich, roztomilí chlapci by skončili v detskom domove. Mama ich totiž opustila a otca vidia len občas. Starí rodičia sa snažia všetko im vynahradiť, aj keď žijú v rozpadávajúcom sa dome bez vody.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Rusnákovci bývajú vo veľmi skromných podmienkach v maličkom domčeku, v ktorom majú len jednu izbičku a kuchyňu. Napriek tomu neváhali ani sekundu a pred tromi rokmi sa ujali svojich dvoch vnúčatiek. „Rolinko bol úplne maličký, ešte sme ho museli prebaľovať a Viktorko chodil do škôlky. Dcéra sa rozišla s ich otcom a odišla pracovať do zahraničia, odvtedy deti nevidela,“ hovorí smutne stará mama Helena, ktorá s manželom Jánom nechcela dopustiť, aby sa usmievaví chlapci ocitli v detskom domove.

Starkí si ich teda zobrali k sebe, aj keď ich trápi nedostatok financií a nemajú pre deti najvhodnejšie bývanie. „V jednej izbe robíme takmer všetko. Viktorko si tu píše úlohy, Rolinko sa hrá a všetci štyria tu aj spíme,“ vysvetľuje Ján s tým, že chlapcom sa snažia dať všetko, čo je v ich silách. Staršieho vnúčika vodia do školy, kde navštevuje druhý ročník a veľmi rád sa učí. Podľa učiteliek sa Viktorko dobre učí, pekne číta a aj píše, len patrí medzi tichších žiakov. Ako prezrádza starká, jeho snom je stať sa šoférom. Jeho menší braček chodí ešte do materskej škôlky, kde sa tiež najradšej hráva s autíčkami a traktormi. Pani učiteľky si roztomilé chlapčiatko tak obľúbili, že mu dokonca nosia oblečenie.

 

 


Ak chcete pomôcť rodinke, kontaktujte nás na tip@novycas.sk, správou na FB Nového Času alebo telefonicky na čísle 0918 620 001.


 

Rodina totiž momentálne žije len z 230 eur mesačne. „Manželka sa raz zabudla ísť podpísať na úrad práce, tak je na pol roka vyradená z evidencie. Keď zaplatíme za elektriku, školu a škôlku, na živobytie nám ostane veľmi málo. Aj teraz nám chýba drevo na kúrenie, kvôli deťom predsa musíme v zime stále kúriť,“ ozrejmuje starký, ktorému starší Viktorko už veľmi rád pomáha pri rôznych domácich prácach. „Sú to veľkí šibali a výmyselníci, no so ženou by sme ich nedali za nič,“ zakončil Ján s tým, že chlapcov už berú ako vlastných synčekov a chcú sa o nich postarať, kým budú vládať.

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Denisa Horváthová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny