Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.01.2018 13:00 | Správy | Domáce správy

Peter odmietol dcérku vydať mame: Zúrivá vojna o dieťa pred školou, zapletená je do toho známa poslankyňa!

Keď sa rodičia nevedia dohodnúť, najviac trpia deti. To platí aj v prípade školáčky Izabelky, ktorá prišla na svet z lásky Slováka Petra Gajdára (34) a Ekvádorčanky Marielly Fajardo (32).

Dvojica sa do seba zaľúbila na výmennom pobyte v USA a zosobášili sa v Ekvádore. Po pár mesiacoch sa presťahovali na Slovensko, kde sa roztočilo koleso problémov. Výsledkom sú súdne naťahovačky o to, či sa malé dievčatko vráti s mamou do cudziny, alebo ostane s otcom na Záhorí. V piatok sa situácia vyostrila tak, že musela zasahovať polícia.

 

Na prípad upozornila poslankyňa SaS Natália Blahová. Tvrdí, že podľa Marielly sa správanie jej manžela Petra zhoršilo - veľa pil a bol hrubý. Najdramatickejšie boli Vianoce v roku 2014, ktoré trávili v Ekvádore. „Krik a vyhrážanie vyústili do série dramatických situácií. A to až tak, že ekvádorský súd musel vydať ochranné opatrenie na zákaz priblíženia,“ uvádza Blahová s tým, že dvojica sa v Ekvádore rozviedla.

Otec Peter vyhrážanie poprel a tvrdí, že sú stále svoji. „V Ekvádore som bol donútený podpísať mediačnú dohodu. Keď vám niekto povie, že neuvidíš dcéru a nepôjde na Slovensko pokiaľ mi to nepodpíšeš, tak čo som mal robiť...“ vyjadril sa Peter s tým, že podľa dohody dcéra mala ostať s mamou v Ekvádore a prázdniny mala tráviť doma s otcom na Slovensku.

Na konci prvých prázdnin na Slovensku sa dievčatko vrátilo späť k mame. Druhý rok však už nie. „Pavol jej napísal, že dcéra zostáva na Slovensku, že požiadal o jej zverenie, a že do Ekvádoru sa už nikdy viac nevráti,“ povedala Blahová s tým, že Mariella sa na súde odvolala a zatiaľ jej určili návštevné hodiny, ktoré môže tráviť s dcérkou. „Okresný súd Bratislava I nariadil návrat maloletého dieťaťa do krajiny jeho obvyklého pobytu - do Ekvádora. Súd nariadil otcovi, aby dieťa vrátil na územie Ekvádora do 15 dní odo dňa právoplatnosti tohto uznesenia,“ uviedol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Otec sa odvolal, no súd opätovne potvrdil rozhodnutie. Podľa poslankyne sa súd neúspešne pokúsil aj o odňatie dieťaťa otcovi, ktorého sa zúčastnil vyšší súdny úradník, kolízny opatrovník, polícia i matka. Otec vyhlásil, že on žiadne rozhodnutie o výkone rozhodnutia nedostal a teda im dcéru nedá.

Otvoriť galériu

Dráma pred školou

Peter pracuje v dcérinej škole v Jakubove (okr. Malacky) ako asistent učiteľa. Situácia sa vyostrila v piatok počas vyučovania. Do školy prišla poslankyňa Blahová s mamou dievčaťa a v sprievode dvoch mužov a ženy. „Pani Blahová oklamala riaditeľku, že sú zo sociálky a spoločne s matkou sa mi snažili dieťa vziať. Dcéra nechcela nikam ísť,“ dodáva otec Peter.

Nový Čas získal video z incidentu. Na záberoch je Blahová so svojou poslaneckou asistentkou Katarínou Kuchťákovou a v škole sa rozprávajú s otcom. „Som poslankyňa, ale okrem iného som sociálna pracovníčka,“ hovorí na ňom Blahová. Po otázke, či je zo sociálneho úradu, odpovedá: „Nie, ja som sociálna pracovníčka a pracujem pre Asociáciu náhradných rodín.“ Izabelka, ktorá sedí otcovi na kolenách, hovorí, že k mame ísť nechce.

Blahová vs. Tomanová

Blahová strávila piatkové popoludnie na polícii, ktorá incident vyšetruje. Polícia v tejto veci eviduje niekoľko trestných oznámení. „V súvislosti so súdnym rozhodnutím nie je polícia oprávnená vykonávať úkony smerujúce k výkonu rozhodnutia,“ dodal policajný hovorca Michal Szeiff.

Sociálka sa k prípadu nechce vyjadrovať. „Generálny riaditeľ ústredia nariadil podrobné preverenie všetkých okolností a postupov úradu, ktorý vykonával funkciu kolízneho opatrovníka predtým,“ uzavrela hovorkyňa ÚPSVaR Jana Lukáčová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Herectvo je Milkinou veľkou vášňou.
Foto
Úprimné priznanie Emílie Vášáryovej: Bez TEJTO veci si nevie predstaviť život!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Bomb in Kobane in Syria
Útok na vojenskú základňu v strednom Iraku: Je to odveta Izraelu?
Ako by Huliaka a Kuffu potrestali exšéfovia NR SR?!
Foto
“Experti" Huliak a Kuffa: Jeden fúka dym na rastlinu, druhý chráni muchy! Exšéfovia NR SR reagujú
K tragédii za dverami bytu na Bieloruskej ulici došlo ešte vlani v januári.
Foto
Byt hrôzy, kde Stanislav († 53) zabil seba i rodinu: Bojí sa tam vstúpiť aj právnička! Sused prehovoril