Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.01.2018 16:02 | Šport | Hokej

Kanadský hokejista mal slzy v očiach: Pred rokom ležal v nemocnici, teraz sa teší na olympiádu

V októbri 2016 sa pre neho sezóna predčasne skončila. Vyzeralo to, že na olympiádu v Pjongčangu môže zabudnúť.

Kanadský hokejista Wojtek Wolski (31) sa však dal dokopy, zo zranení sa zotavil a rodák z Poľska si v Pjongčangu pod olympijskými kruhmi zahrá.

Olympiáda ešte pár týždňov nezačne, ale už teraz sa dá zaručiť, že príbeh rodáka zo Zabrze bude patriť k tým najkrajším. Metrák vážiaci útočník, ktorý má tiež na konte takmer 500 zápasov v NHL, v októbri 2016 určite nemal na turnaj pod olympijskými kruhmi ani pomyslenie. Keď ležal v nemocnici, takmer nehybný, prial si skôr, aby mohol ešte v živote normálne fungovať.

Jeho stret s mantinelom bol veľmi bolestivý. Hráča na niekoľko minút úplne znehybnel a všetkým účastníkom a fanúšikom zápasu medzi Metallurgom a Astanou v KHL pri pohľade na paralyzovaného forvarda nabehla do očí hrôza. V prvej chvíli si on sám myslel, že ochrnul. V nemocnici už mohol pohybovať všetkými končatinami, ale cesta za uzdravením, ktorá ho čakala, bola dlhá. Ale so sladkým koncom.

V lete už trénoval, následne podpísal zmluvu s Kunlunom a potom už začal snívať. O olympiáde. Mohol si to dovoliť, jeho výkony boli nadmieru dobré a ako sa v decembri presunul späť do Magnitogorsku, stihol si pripísať 28 bodov v 32 zápasoch.

Otvoriť galériu
wojtek wolski
Zdroj: instagram/wojtekwolski


Včera, keď sa dozvedel, že bude členom olympijského tímu, pripravil pre svojich priaznivcov na sociálnej sieti Instagrame dojemný príspevok.

"Presne pred rokom o takomto čase som ležal v nemocnici po operácii, ktorá mi dala dokopy zlámané stavce. A dnes som hrdým a nadšeným členom kanadského olympijského výberu," písal tridsaťjedenročný útočník, ktorý má za sebou okrem iného pôsobenia v Colorade, Phoenixe, New York Rangers, Floride či Washingtonu.

 

"Keď sa teraz pozriem na svoju fotku z nemocnice, nemôžem si pomôcť, ale tečú mi slzy. Ale sú to slzy šťastia, len som skrátka plný emócií, keď si spomeniem na to, čím všetkým som si musel prejsť," zaspomínal. "Nikdy by mi nenapadlo, že o rok neskôr budem tak veľmi šťastný," dodal ešte.

Exactly one year ago today I laid in a hospital bed after having surgery to fix a broken neck. Today I am so proud and excited to have been named to Canada’s Olympic Hockey Team. I look at the picture of me in the hospital and can’t help but cry. Mostly tears of happiness, but I am filled with so many emotions about what I have overcome. I could never have imagined that I would be so lucky one year later. I want to take this moment to thank everyone for all the amazing support along the way. Without my family and friends, I don’t think any of it would be possible. @jesselammers has been an absolute superstar through all of it. Thank you and I Love you. When I say family and friends that most definitely includes @matt_nichol @mgivelos @mikeprebeg @sk8onhockey @marylalancette @dmartella12 @carnz74 @biosteelsports , Dr.Forman, Dr.Ford, Dr.Galea . This amazing group helped me literally get back on my feet and then back on the ice. Absolutely thrilled to be representing Canada and defending Gold in Pyeongchang. @hockeycanada @teamcanada @olympics #olympics

Príspevok, ktorý zdieľa Wojtek Wolski (@wojtekwolski),

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!