Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.01.2018 04:55 | Prominenti | Domáci Prominenti

Slovensko sa dnes rozlúči s hercom Labudom († 73): Mal na dosah veľkú rolu, ktorej sa už nedožil

Svoj sen mal na dosah! Herecká legenda Marián Labuda starší († 73), s ktorým sa dnes navždy rozlúči jeho rodina, kolegovia aj priatelia, dlhé roky čakal na to, aby sa mohol vrátiť k tomu, čo tak veľmi miloval - herectvu.

No hoci nebolo žiadnym tajomstvom, že o tom sníva a mal za sebou bohatú kariéru, vytúžená rola sa mu už neušla a zlomilo mu to srdce. Jedna však na neho predsa len čakala a ponuky sa mal dočkať práve v týchto dňoch. Nový Čas zistil, že naša herecká legenda mala zažiariť v pripravovanej rozprávke, do ktorej ho chcel obsadiť uznávaný český režisér.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Marián Labuda († 73) patril medzi najväčšie slovenské herecké skvosty, čo dokazujú mnohé nezabudnuteľné postavy, ktoré stvárnil. Hoci v posledných rokoch to navonok vyzeralo tak, že sa stiahol do ústrania, opak bol pravdou. Novému Času v decembri minulého roka priznal, že by ho veľmi potešila nejaká dobrá rola. No hoci žiadnu ponuku nedostal, jedna na neho čakala. Podľa informácií Nového Času sa mal objaviť v pripravovanej rozprávke Zlatovláska.

Keď sme herca pred mesiacom oslovili, čo sa týka črtajúcej sa práce, zostal prekvapený, no podľa hlasu ho to zároveň aj potešilo. „Je to možné, ale ja ešte o tom neviem. Ďakujem za informáciu,“ reagoval zaskočene pred pár týždňami. „Môžem potvrdiť, že sme o pánovi Labudovi uvažovali ako o kráľovi, respektíve otcovi princeznej Zlatovlásky a bola to voľba pána režiséra Václava Vorlíčka,“ povedal Novému Času producent Three Brothers Production Boris Krištof. Premiéra rozprávky je plánovaná na december 2019 a budú v nej hrať českí, slovenskí aj nemeckí herci.

Otvoriť galériu

 

Prípravy na filme sa už začali

Film vzniká na motívy rozprávky Karla Jaromíra Erbena a okrem Českej republiky sa na ňom koprodukčne bude podieľať aj Slovensko, Macedónsko a Nemecko. Aktuálne prebiehajú potrebné prípravy pred nakrúcaním. Samotný Labuda, ktorý mal patriť medzi hlavných hrdinov príbehu, sa však tejto radostnej správy, na ktorú túžobne čakal, žiaľ, nedožil. Nezáujem o jeho herecké kvality, skúsenosti a umenie mu pritom zlomilo srdce. „Rád by som pracoval. Keď má človek najviac skúseností za celý život, potom príde obdobie, keď to nemôže využiť, tak by som to uzavrel,“ povzdychol si krátko pred nečakanou smrťou.

O jeho trápení vedelo aj blízke okolie. „Občas prepadával pesimizmu, trápilo ho, že ho na Slovensku málo obsadzujú, no v Česku bol stále obľúbený. Bol nesmierne rád, keď mohol hrať,“ povedal pred pár dňami starosta Labudovej rodnej obce Hontianske Nemce Jozef Nemec. Herecký velikán sa naposledy objavil na doskách Slovenského národného divadla v apríli minulého roka a na striebornom plátne naposledy zahviezdil v českej rozprávke Anjel Pána 2 pred dvoma rokmi.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Magdaléna Magdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!