Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.01.2018 11:55 | Šport | Cyklistika

Saganovho Marlona pokrstí pápež František: Prvé slová nadšenej starej mamy

Obrovská pocta! Trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan (27) má po­dľa denníka La Gazzetta dello Sport vycestovať do Vatikánu, kde má jeho syna Marlona pokrstiť sám pápež František! Ceremónia sa má uskutočniť 24. januára.

Sagan je s tímom Bora-hansgrohe momentálne v Austrálii, kde ho čakajú preteky Tour Down Under. Do Vatikánu má po­dľa talianskeho denníka cestovať aj Saganova manželka Katarína, jeho sestra aj matka. Samozrejme, nebude chýbať Marlonko, ktorý sa narodil 25. októbra. Celá akcia má byť dielom obchodného riaditeľa spoločnosti Volkswagen Italia. Andrea Calcagni je cyklistickým nadšencom a spoločnosť pod jeho vedením spolupracuje s firmou Specialized, ktorá je sponzorom bicyklov pre tím Bora-hansgrohe.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Nečakaná žiadosť

Sagan navštívi aj Sixtínsku kaplnku a pontifikovi prinesie špeciálny dar – bicy­kel Specialized Venge. A keďže je to dar pre Svätého Otca, na bicykli majú byť logá Vatikánu, pápežov erb, argentínska vlajka s menom pápeža. „Peter je veľmi rád, že dostal túto šancu. Bude ho sprevádzať aj jeho žena, sestra aj mama,“ opísal podrobnosti Saganovho stretnutia s pápežom predstaviteľ firmy Specialized Ermano Leonardi.

Sagan však necestuje za pápežom len s darom, ale aj s jednou veľkou prosbou. „Peter plánuje požiadať pápeža o to, aby pokrstil jeho prvorodeného syna,“ dodal Leonardi. Chlapčekovi a aj jeho rodičom sa tak zrejme dostane veľkej pocty. Po stretnutí s pápežom odcestuje Sagan do tréningového kempu v Sierra Nevade v južnom Španielsku a potom vyrazí do Belgicka na prvú dláždenú klasiku na Omloop Het Nieuwsblad, ktorá je na programe 24. februára.

 

Otvoriť galériu
Informáciu o krste vo Vatikáne potvrdila aj Petrova mama Helena Saganová. „Áno, je to pravda. Chystáme sa k Svätému Otcovi, aby pokrstil nášho Marlonka. Všetci sme veriaci katolíci, Peťo aj Katka majú krst, sväté prijímanie aj birmovku,“ povedala pre Nový Čas Helena Saganová, ktorá v čase telefonátu cestovala do kostola v Tepličke nad Váhom a dodala: „Veľmi sa tešíme z toho, že sa to podarilo zorganizovať. Bude to neskutočný zážitok. Teraz dolaďujeme detaily. Rozhoduje sa, či okrem mňa pôjde manžel Ľubomír, alebo moja dcéra Daniela. Pretože okrem rodičov bábätka môžu ísť iba dvaja z rodiny. Nový Čas zaujímalo, aký dar Saganovci zoberú Svätému Otcovi. „To ešte nevieme, v hre je niekoľko možností. Rozmýšľame nad niečím, čo by ho potešilo,“ uzavrela šťastná Helena Saganová.

Dar pre Františka

Slovenský cyklista a jeho dodávateľ bicyklov prinesú do Vatikánu takýto darček. Bicykel vyrobila firma Specialized špeciálne pre Jorga Mariu Bergoglia (civilné meno pápeža). Nechýba na ňom argentínska vlajka s menom Francesco, ale aj znak Vatikánu

Otvoriť galériu
Sixtínska kaplnka je sakrálna stavba, ktorú ako súčasť Apoštolského paláca vo Vatikáne dal postaviť pápež Sixtus IV. v rokoch 1473 - 1484. Pôvodne pápežova súkromná kaplnka vznikla podľa plánov Giovanniho de Dolciho a Baccia Pontelliho. Sixtínska kaplnka patrí k najznámejším a turistami najviac vyhľadávaným miestam v Ríme a tvorí súčasť prehliadkovej expozície Vatikánskych múzeí. Od roku 1984 je spolu s ostatnými architektonickými pamiatkami Vatikánu zapísaná v Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Na jej výzdobe sa podieľali umelci ako Sandro Botticelli a Michelangelo Buonarroti.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vem, roj, mib

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené