Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.01.2018 09:45 | Prominenti | Domáci Prominenti

Strižinec po odchode z relácie RTVS O 5 minút 12: Zachráni ho Ďurianová?

Stavia na ostrieľaných profesionálov? Moderátor Martin Strižinec (36) po štyroch rokoch dáva zbohom politickej relácii O 5 minút 12.

Z verejnoprávnej televízie, ktorú nedávno posilnila aj bývalá markizácka moderátorka Marianna Ďurianová (40), však kotvy nedvíha. Práve naopak! Martin totiž nevylučuje, že v Mlynskej doline sa presunie do Správ RTVS, ktoré čakajú veľké zmeny. Bude sa napokon prihovárať divákom z obrazovky hviezdna dvojica Strižinec – Ďurianová?

Nový šéf telerozhlasu Jaroslav Rezník ohlásil zmeny, ktoré sa dotknú aj Správ RTVS. V štúdiu už nemá byť len jeden moderátor, ako to bolo doteraz, ale kompetentní majú v pláne návrat k dvojici. Každý z moderátorov by mal mať jeden blok správ, no nebudú súbežne v jednom štúdiu. Hlavné spravodajstvo RTVS tak dostane novú podobu, ktorá má byť iná ako u konkurencie.

Otvoriť galériu

Nedávne rozhodnutie moderátora Martina Strižinca „zmeniť ovzdušie“, o ktorom informoval Denník N, tak môže prísť Rezníkovi v jeho vízii nakoniec vhod. „Po dlhom zvažovaní a rozhovoroch s terajším i predošlým riaditeľom odí­dem z relácie O päť minút dvanásť. Politiky som za štyri roky presýtený,“ povedal Novému Času Strižinec, ktorý poškuľuje aj po Správach RTVS. „Nevylučujem, že by som ich moderoval,“ priznala známa verejnoprávna tvár, ktorá spravodajské štúdio dôverne pozná. Martin sa totiž po odchode Marty Jančkárovej strieda s kolegyňou Zuzanou Kovačič Hanzelovou v Správach a komentároch o 22. hodine.

 

Nie je vylúčené, že Strižinec by po ohlásených zmenách mohol mať o prítomnosť ďalšej blondínky postarané. RTVS totiž posilnila exmarkizáčka Marianna Ďurianová a hoci s ňou rátajú najmä v športovom servise, v tandeme s Martinom by vo vynovených Správach boli zaiste veľkým lákadlom pre divákov. „K tomuto sa nebudem vyjadrovať. Každý z nás má, samozrejme, profesionálne kvality,“ priznal Strižinec. Kto a v akej podobe sa nakoniec bude prihovárať fanúšikom z televíznej obrazovky, je nateraz zakryté rúškom tajomstva. „Pripravované zmeny nebudeme zatiaľ bližšie konkretizovať. Marianna Ďurianová moderuje v RTVS šport,“ uviedla hovorkyňa telerozhlasu Erika Rusnáková. Samotná Ďurianovú na otázky Nového Času nereagovala. 

Otvoriť galériu

Chcel by aj vlastnú reláciu

Známy politický moderátor má v Mlynskej doline viacero plánov. „S vedením musíme najskôr nájsť priesečník našich predstáv. V zásade by som si vedel predstaviť diskusnú reláciu na spoločenské témy. Inšpiráciou je mi český Fokus Václava Moravca, ale kopírovať ho určite nebudem,“ zasmial sa Strižinec, ktorý si na Univerzite Komenského robí doktorát a budúcich žurnalistov tam zaúča do tajov rozhlasu.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda, Michaela Rovenská

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia
V košickej zoo sa v januári narodilo medvieďa matke Xene a otcovi Filipovi, kolektív ošetrovateľov ho pomenoval Ares.
Váš Tip
Medvedica v košickej zoo sa začala správať zvláštne: O chvíľu zistili, čo je vo veci!
(ilustračné foto).
Zvládnete diktát pre šiestakov? Otestujte sa, ako ste na tom s pravopisom
Bomb in Kobane in Syria
Útok na vojenskú základňu v strednom Iraku: Je to odveta Izraelu?
Ako by Huliaka a Kuffu potrestali exšéfovia NR SR?!
Foto
“Experti" Huliak a Kuffa: Jeden fúka dym na rastlinu, druhý chráni muchy! Exšéfovia NR SR reagujú
K tragédii za dverami bytu na Bieloruskej ulici došlo ešte vlani v januári.
Foto
Byt hrôzy, kde Stanislav († 53) zabil seba i rodinu: Bojí sa tam vstúpiť aj právnička! Sused prehovoril