Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Silvester 2017: Bratislavčanov čaká svetelná šou i diskotéka pod holým nebom!

Silvestrovské oslavy v Bratislave budú v znamení svetelnej šou i diskotéky pod holým nebom.

Chýbať nebude ani beh cez bratislavské mosty. Na desaťkilometrovú trasu vybehnú bežci 31. decembra o 10.00 h spred Ekonomickej univerzity. Presne o polnoci bude z lode na Dunaji odpálený ohňostroj, tentoraz za sprievodu modernej hudby. Bratislavčania si však vlastné ohňostroje odpaľovať nemôžu. Zakázané totiž majú po celý rok používať zábavnú pyrotechniku, a to aj na Silvestra i Nový rok (1.1.).

Centrálnou zónou silvestrovských osláv v Bratislave bude Námestie Ľudovíta Štúra a Hviezdoslavovo námestie. Bratislavčania i návštevníci hlavného mesta sa môžu prísť do centra mesta zabávať od 22.00 h. Pripravená bude pre nich vizuálno-svetelná šou s nadrozmernou svetelnou časomierou na Námestí Ľudovíta Štúra, ktorá bude odrátavať záverečné minúty tohto roka. Mestská časť Staré Mesto zas pripravila na Hviezdoslavovom námestí diskotéku pod holým nebom.

Otvoriť galériu
"Sústredili sme sa na využitie nových technológií, aby sme starý rok odprevadili ako sa patrí, nový rok privítali modernejšie a venovali Bratislavčanom jedinečný zážitok, na ktorý sa len tak ľahko nezabúda," povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Verí, že do centra Bratislavy sa s rokom 2017 prídu rozlúčiť a zároveň privítať rok 2018 desaťtisíce ľudí. Presne o polnoci bude z lode na Dunaji odpálený ohňostroj. Tentoraz však nebude za hudobného sprievodu Straussovho známeho valčíka Na krásnom modrom Dunaji, ale sprevádzať ho bude modernejšia hudba.

O bezpečnosť a nerušený chod silvestrovskej noci v Bratislave sa budú starať posilnené hliadky mestskej i štátnej polície, taktiež pracovníci strážnej služby a zdravotníci. Na šiestich kontrolovaných vstupoch na Hviezdoslavovo námestie budú policajti a strážna služba dohliadať na to, aby návštevníci do centrálnej zóny v Starom Meste vstupovali bez sklenených fliaš, či ostrých a nebezpečných predmetov.

 

Zábavnú pyrotechniku, ako sú petardy či svetlice, nemôžu ľudia v Bratislave používať po celý rok. V hlavnom meste totiž od novembra 2016 platí všeobecné záväzné nariadenie (VZN), ktoré zakazuje používanie zábavnej pyrotechniky kategórie F2 a F3. Výnimkou sú len ohňostroje, ktoré odpaľuje profesionálna firma, scénická pyrotechnika či detská zábavná pyrotechnika kategórie F1, ako sú napríklad malé prskavky. Za porušenie tohto nariadenia môže mestská polícia na mieste udeliť blokovú pokutu do výšky 33 eur. Sankcia sa v správnom konaní môže vyšplhať až do výšky 500 eur.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Spôsobili obrovský rozruch: Šťavnatý bozk volejbalistiek počas zápasu!
Na snímke podnikateľ Štefan Žiga a obhajcovia Sergej Romza (v pozadí vľavo) a Radko Timkanic (v pozadí uprostred).
Podnikateľ Štefan Žiga podal sťažnosť: Čelí obžalobe z podplácania! Kto definitívne rozhodne?
Ilustračné foto
Konečne to prišlo! Úroky začnú KLESAŤ: Kedy sa príde k zmene?
Balúchová sa pre svoju chorobu  veľmi trápi.
Foto
Náhly koniec Kollárovej mamičky v televízií: Balúchovej sa teraz splnil sen! Aha, čo začala robiť
Prezidentka SR Zuzana Čaputová na rozlúčkovej návšteve Poľska
Čaputová sa stretla s prezidentom Poľska: Posledný rozhovor a rozlúčka!
Ilustračné foto
Veľký krok proti AI: Ak niekto vytvorí TOTO, môže skončiť v base
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Šimkovičová o upravenej verzii zákona o STaR: Prezradila, kedy ho chce predložiť vláde!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Dohoda medzi envirorezortom a KDH: Takto sa zmení zákon o odstrele medveďov
Ilustračné foto
V Česku zúri EPIDÉMIA, napáda najmä tínedžerov: Vysoký nárast prípadov!
Peter Nagy
Foto
Peter Nagy má NOVÚ priateľku! V 65-ke našiel lásku u TEJTO krásnej fitnes trénerky
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?