Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.12.2017 10:00 | Tip od Vás | Slovensko
InfografikaFoto

Stav nádejnej futbalovej hviezdy je kritický: Murcko je v umelom spánku! Čo sa stalo v osudnú noc?

Príbuzní sa modlia, aby vyhral boj o život...

Jeden z najväčších slovenských futbalových talentov Martin Murcko (17) bol v stredu skoro ráno ako spolujazdec účastníkom vážnej dopravnej nehody pri rodnej obci Kurima (okr. Bardejov). Auto, v ktorom sa viezol, sa zrazilo s vozidlom vchádzajúcim z vedľajšej cesty.

Ranný návrat partie mladíkov zo štefanského koncertu rapera Kaliho v Raslaviciach sa skončil hrozivou nehodou. Zo zrážky dvoch áut s vodičmi a pasažiermi vyšiel najhoršie talentovaný futbalový reprezentant Martin. „Citroën Xsara šoféroval Martinov kamarát Jano. Išli po hlavnej smerom od Hrabovca do Dubinného. Boli pár kilometrov od domu,“ vraví futbalistov brat Jakub (25). Posádka podľa neho videla, že na vedľajšej ceste od Poliakoviec stojí Seat Ibiza. Kým sa približovali, seat stál. Keď sa dostali do jeho blízkosti, auto sa pohlo a dostalo sa do protismeru citroëna.

Prakticky čelná zrážka

„Šofér auta, v ktorom sedel Maťo, sa mu snažil vyhnúť do protismeru. Lenže to isté urobil aj vodič seatu. Tak sa dostali prakticky do čelnej zrážky,“ opisuje Jakub. Ako študent medicíny vie, že zranenia jeho brata sú veľmi vážne. „Z mozgu mu museli vyberať úlomky kostí. To spôsobilo opuch. Našťastie, dva dni po operácii sa opuch trochu zmenšil,“ vyslovil pozitívnu správu.

 

Prípad už vyšetruje polícia. „Vodič seatu zrejme nedal prednosť citroënu. Vodiči áut aj jeden zo spolujazdcov utrpeli ľahké zranenia. U vodičov nebolo zistené požitie alkoholu. Prípad sa vyšetruje ako podozrenie z ublíženia na zdraví,“ uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Kariéru mal pred sebou

Martin Murcko (19. 9. 2000) je hráčom staršieho dorastu Partizánu Bardejov, pôsobí v najvyššej 1. lige. Krátky čas pôsobil aj v Tatrane Prešov. Absolvoval pobyty v akadémii Manchestru City aj United, naposledy bol v Brightone. V lete 2017 sa stal vo veku 16 rokov členom širšieho kádra výberu Slovenska do 19 rokov. „Som v šoku. Dúfam, že bude v poriadku. Je to talentovaný chlapec, zobral som si ho do tímu, ktorý je o kategóriu vyššie. Zdravie je však to najhlavnejšie,“ povedal na margo stavu svojho zverenca reprezentačný tréner Milan Malatinský.

 

Ako sa nehoda stala?

Otvoriť galériu

Otec: Po nehode volal agent s ponukou v Normibergu

Najbližší príbuzní každý deň cestujú za Martinom Murckom 100 km do Detskej nemocnice v Košiciach, hoci je pacient v umelom spánku. Chcú mu svojou prítomnosťou dodať silu, aby sa uzdravil.  

„Hoci si to mnohí nemyslia, všetko je v rukách Božích. Stále sa modlíme, aby sa náš syn dostal z najhoršieho,“ s nádejou v hlase hovorí otec Jozef (55). Dúfa, že syn jedného dňa znova vybehne na trávnik, aby zužitkoval svoj futbalový talent a splnil si športové sny.

Deň po nehode nám volal manažér Juraj Vengloš, ktorý o ničom nevedel. Chcel dohodnúť, kedy pôjde Martin na skúšku do nemeckého Norimbergu a následne aj do Derby County. Žiaľ, museli sme mu povedať, že to tak skoro nebude. Pomoc nám ponúka takmer každý, kto sa točí okolo futbalu. Volal nám aj tréner reprezentácie Milan Malatinský. Dúfame, že mladý organizmus sa vzoprie a náš syn ukáže, čo je v ňom. Celý život bol bojovník. Verím, že sa prejaví aj v týchto ťažkých chvíľach,“ vraví s nádejou v hlase otec Jozef.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rk, Peter Novotný, jč

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!