Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.12.2017 11:39 | Šport | Futbal
Video

Čo zlomilo Real v El Clasicu? Chorvátska laxnosť, ruka obrancu a Messi bez kopačky

Nie, s týmto prístupom to nepôjde. Real Madrid prepadol na Santiagu Bernabéu v kľúčovom zápase La Ligy s Barcelonou 0:3 a pomaly sa môže rozlúčiť s vidinou víťazstva v španielskej lige.

Po stratenom El Clasicu na katalánskeho rivala stráca už 14 bodov. "Biely balet" pritom potopili dva góly, ktorým išlo ľahko zabrániť.

Kým v prvom polčase Real katalánskeho súpera prehrával, po prestávke sa úlohy obrátili. V 54. minúte sa za Barcelonu trafil uruguajský snajper Luis Suárez, ale hlavný podiel na góle patrí chorvátskemu záložníkovi Ivanovi Rakitičovi. Ten si prevzal na vlastnej polovici ihriska loptu, ktorú vyviezol až pred pokutové územie Realu.

Jeho únik však mohli ľahko zastaviť spoluhráči z chorvátskej reprezentácie, ktorí obliekajú farby madridského klubu. Záložníci Luka Modrič a Mateo Kovačič sa totiž v bránení Rakitiča zachovali veľmi laxne. Modrič najprv zlyhal v jeho pozičnom bránení a následne volil miesto šprintu do obrany len pomalý výklus.

Kovačič mal pravdepodobne za úlohu osobne strážiť Lionela Messiho, keď sa ale ocitol v blízkosti Rakitiča, niekoľkými krokmi len naznačil pokus o súboj a neskôr sa vrátil späť do blízkosti argentínskeho kúzelníka.

Rakitič tak ponúknutú šancu na ľahký prienik k pokutovému územiu Realu naplno využil a vymyslel prihrávku na Sergiho Roberta. Tomu stačilo posunúť loptu na Suareza čakajúceho vo vápne a Barcelona viedla 1:0.

O desať minút neskôr Real definitívne zlomil druhý gól. A chorvátska dvojka madridského klubu na ňom znova mala svoju porciu viny. Lionel Messi totiž perfektnou  prihrávkou našiel osamoteného Suáreza. Lenže, presný pas prešiel priamo medzi oboma chorvátskymi záložníkmi, ktorí mu mohli zabrániť.

Carvajal ako brankár, Messi bez kopačky

 

Následne zaspala aj obrana Realu, ktorú rozhodil vysunutý stopér Gerard Piqué. Vo vápne sa potom strhla mela, pri ktorej za vybehnutého  gólmana Navasa zaskakoval bek Dani Carvajal.

Španielsky obranca sa najprv snažil zakročiť proti pokusu Suáreza, ale zatiaľ čo sa zmätene položil na zem, strela zamierila vedľa neho a skončila na žrdi. O pár sekúnd neskôr sa už Carvajal k zákroku dostal. Lenže, loptu vyrazil rukou a  videl červenú kartu.

Nariadenú penaltu potom s prehľadom premenil Lionel Messi a Real sa vo zvyšku zápasu o desiatich ľuďoch nezmohol na žiadny väčší odpor. V 93. minúte naopak inkasoval na 0:3 po góle Vidala.

Pri treťom góle bol opäť Messi. Avšak jeho regulárnosť je diskutabilná. V momente, keď prihrával, hral totiž len s jednou kopačkou. Druhú mal vyzutú. Pravidlá však hovoria, že aj tak môže hráč hrať ďalej, pokiaľ ju stratil bezprostredne a nesnaží sa hrať vyzutou nohou. Arbiter situáciu pustil a Barcelona zasadila Realu tretí úder.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument