Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.12.2017 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Pocisková, Mórová či Vinczeovci: Toto boli naše nezabudnuteľné Vianoce

Vianočné sviatky sú obdobím rodinnej pohody, rozvoniavajúcich tradičných jedál a v neposlednom rade aj darčekov, na ktoré s rozžiarenými očkami čakajú najmä deti.

Už v nedeľu sa stretnú rodiny pri štedrovečernom stole, aby si vychutnali neopakovateľnú atmosféru najkrajších sviatkov v roku. My sme sa spýtali na nezabudnuteľné Vianoce známych osobností.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Viktor Vincze (26), moderátor

S bratom a bratrancom sme vždy po štedrej večeri čakávali na príchod Ježiška vonku v záhrade a s rodinou sme strieľali ohňostroje. A keď už bolo všetko pripravené, s armádnym drajvom a hurónskym krikom sme robili nemilosrdné nájazdy na stromček. Všetci dospelí sediac v obývačke sa na tom extrémne bavili a my sme zbesilo trhali baliaci papier. Bola to taká naša každoročná tradícia a veľmi rád na to spomínam. Očakávam, že tieto Vianoce otvoria novú kapitolu najkrajších Vianoc, pretože prvýkrát dovediem k nášmu štedrovečernému stolu aj svoju manželku so svokrovcami, a už sa toho neviem dočkať.

Otvoriť galériu
Manželia Adela a Viktor Vinczeovci.
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

 

Adela Vinczeová (37), moderátorka

Vianoce sú vždy pekné a aj so zvieratkami. Nedá sa preto naozaj povedať, ktoré boli tie najkrajšie. Jeden rok sme našu Mini chválili, ako pekne poslúcha a honosne si hovie v kresle. Len tak si občas na chvíľu niekam odbehla a hneď sa vrátila. Neprikladali sme tomu väčšiu pozornosť, no potom sme zistili, že potajomky vyskakovala na stôl a dojedala zvyšky ľudskej večere. A tak si spravila svoju vlastnú štedrú večeru rovnakú, ako bola tá naša. (smiech)

Braňo Deák (35), herec

Mohol som mať tak 7 rokov, keď som zažil jedny z mojich najmilších Vianoc. Pár týždňov pred sviatkami sme sa vracali domov z chaty a zastavili sme sa na obligátny nákup v obchoďáku. Tam som vo výklade hračkárstva zbadal pušku a bola to láska na prvý pohľad. Našim som to, samozrejme, dal patrične na vedomie, no na moje sklamanie sme kúpili iba to, čo bolo treba, a išli sme domov. Prišli Vianoce a pod stromčekom som si našiel veľa hračiek, no puška medzi nimi nebola. Po večeri sme však vždy chodievali za dedkom do vedľajšej dediny a tam nás vždy čakalo ešte pár darčekov. A tam bola - moja krásna nová puška! Popravde som na ňu už aj zabudol, no o to väčšie bolo moje prekvapenie a nadšenie. Vysvitlo, že otec sa vtedy do hračkárstva pod zámienkou, že sme dačo podstatné nekúpili, ešte vrátil. Na pušku som bol potom neskutočne hrdý a nejeden kamarát mi ju závidel. Hoci to bola len hračka, je to pre mňa veľmi pekná spomienka a usmejem sa vždy, keď mi k nej myseľ zablúdi.

Otvoriť galériu
Braňo Deák a Kveta Horváthová
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend
Kvetka Horváthová (41), moderátorka

Pre mňa sú každé Vianoce nezabudnuteľné, lebo napriek tomu, že sú si podobné, vždy sú iné. Rada si spomínam na to, ako som ich vnímala a prežívala v detstve, vtedy s nami pri stole ešte sedeli ľudia, ktorí mi dnes veľmi chýbajú. Iné a predsa pekné sú spomienky na moje dospelé Vianoce, keď som sa tešila najmä z toho, že je nám dopriate spoločne sa stretnúť v zdraví a v pokoji. Ešte ďalší, nový rozmer pre mňa dostali, keď som sa stala mamou. S príchodom dcérky Paulínky sa im vrátilo to nádherné detské čaro.

Nela Pocisková (27), herečka

Otvoriť galériu
Nela Pocisková
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend
Pamätám si Vianoce, keď sme s bratom už boli trošku väčší, a vedeli sme, že darčeky neprináša iba Ježiško. Naša kuchyňa bola riešená tak, že stromček bol za jedálenským pultom a keď zazvonil zvonček, počuli sme, ako sa oco plazí popod pultom s veľkým rachotom. Veľmi sa snažil, aby sme ho nevideli a nepočuli, ale my s bratom sme dostali záchvat smiechu a tvárili sa, že sa nič nedeje. Ten pocit smiechu si pamätám dodnes a vraj aj tatko. (smiech) Napriek tomu sme mali každé Vianoce rozprávkové. Je to môj obľúbený sviatok. Moje najkrajšie Vianoce v živote však boli, keď môj malý polročný Hektor pozeral na žiariaci stromček a nevychádzal z údivu. Teším sa, ako bude vnímať sviatky tentoraz.

Diana Mórová (47), herečka

Každé Vianoce sú pre mňa krásne, pretože už ako dieťa som ich milovala a tešila sa vždy na tú úžasnú atmosféru Štedrého dňa, pokoj v uliciach a čas, keď sú na seba prirodzene všetci milší. Teraz, keď už som mamou, sa snažím, aby aj môj syn mal z Vianoc rovnaký pocit. Keď ho vidím, ako sa nevie dočkať, aký je netrpezlivý a šťastný, tak vtedy si poviem, že najkrajšie Vianoce sú s mojím synom a s celou mojou rodinou.

Otvoriť galériu
Diana Mórová a Vladimír Kobielsky
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend
Vladimír Kobielsky (42), herec

Najkrajšie Vianoce sú vždy, keď ich pripravujeme pre deti a ich čaro môžeme prežívať cez ich radosť. Najúžasnejšie sú, keď darčeky nosí Ježiško a my sa musíme vzdialiť z domu, aby sme ho nevyrušovali. A je to neuveriteľné, ale keď sa vrátime z prechádzky späť, darčeky sú už pod stromčekom. Dodnes nechápem, ako je to možné, že vie presne prečítať listy, v ktorých mu moje deti píšu, čo by si priali a on sa im snaží čo najviac vyhovieť. (smiech)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas víkend, Karin Brodňanová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!