Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.12.2017 14:08 | Šport | Šport mix

Vlhovej nevyšiel obrovský slalom, v druhom kole si po chybe výrazne pohoršila

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej (22) nevyšiel obrovský slalom Svetového pohára vo francúzskom Courchevele.

V 1. kole obsadila 13. priečku so stratou 1,69 s na vedúcu Mikaelu Shiffrinovú, keď v závere jazdy urobila drobné chyby. V druhom kole sa tiež nevyhla chybičke a tak je to napokon stačilo iba na 28. miesto.

Vo francúzskom Courchevel suverénne triumfovala Američanka Mikaela Shiffrinová, s náskokom 99 stotín pred Francúzkou Tessou Worleyovou, tretia skončila Talianka Manuela Mölggová (+1,01 s).

Celková víťazka minulej zimy slávila svoj 34. triumf kariéry v SP a v celkovom poradí seriálu zvýšila svoj náskok. "Myslím, že som dnes nasadila správnu taktiku, išla som agresívne, ale v týchto ťažkých podmienkach som dávala pozor na to, aby som nespravila klasické lyžiarske chyby. Je pre mňa dobrá správa, že aj v obrovskom slalome som už na takejto pretekárskej úrovni," vyznala sa pred cieľovými televíznymi kamerami Shiffrinová. Na jej 621 bodov stráca 22-ročná slovenská vrstovníčka už výrazných takmer 400 bodov a z priebežnej siedmej priečky sa zosunula na deviatu.

 

Utorková súťaž je pre Vlhovú sklamaním, predvianočnú náladu si môže napraviť v stredajšom paralelnom slalome.

Shiffrinová excelovala už v prvom kole, Vlhová na ňu stratila 1,69 s, ale pohodlne postúpila na 13. priečke. Podľa očakávania stratila v hornej plochej časti a potom excelentne zvládla zavretú strminu. V tomto úseku konkurovala aj Shiffrinovej, išla dynamicky a precízne. Okrem techniky sa v spodnej časti snažila využiť aj svoje fyzické dispozície, ale v snahe o tesné atakovanie bránok sa dostala v oblúku príliš nízko a hoci rytmus opäť našla, od druhého medzičasu stratila ďalších 9 desatín. So štartovým číslom 10 sa zaradila na 7. priečku a hoci vo výsledkovej listine potom ešte klesala, pohodlne to stačilo na postup. Okrem výkonnostne slabších súperiek zohral v pretekoch rolu aj rozbíjajúci sa povrch, ktorý pocítila už aj Vlhová.

"Nebolo to jednoduché, pretože samotný kopec je ľahký, ale podmienky sú trošku ťažšie. Niekde je mäkko, niekde je ľadovo, ale tak, že je to veľmi šmykľavé. Je pre nás ťažké prispôsobiť sa každú bránku. Nešlo sa mi zle, ale spodnú časť som pokazila. Medzičasy som mala ako-tak, no od prechodovej časti do cieľa som urobila pár chýb a tam sa to všetko ukázalo," zhodnotila Vlhová pre TASR.

Slovenská lyžiarka si svojím časom vytvorila solídnu pozíciu na atakovanie disciplínového maxima, keďže od 7. priečky ju delilo 57 stotín. "Je tam veľký odskok medzi prvou a druhou, ale potom my sme tam nasekané. Určite sa dá, druhé kolo treba ísť naplno a uvidíme, čo z toho bude," dodala Vlhová.

Predsavzatie Slovenka realizovala a hoci na prvom medzičase opäť trochu zaostala, ešte nebolo nič stratené. Lenže v technicky najnáročnejšom úseku išla v oblúkoch do rozbitej snehovej podložky až príliš nemilosrdne a strácala ďalej. Na druhom medzičase to ešte vyzeralo na prvú pätnástku, lenže potom sa nechala vykloniť, takmer spravila "hodiny" a v cieli jej strata narástla na príliš vysoké hodnoty.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!