Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.12.2017 10:00 | Správy | Zahraničné správy

Griswoldovci na Vianoce nikdy nechýbajú, ich osudy ale neboli ružové: Drogy, vulgárne správanie aj problémy so zákonom

Otec túži vyťať vlastný vianočný strom a ohúriť ním susedov, lebo toto majú byť najlepšie Vianoce rodiny Griswoldovcov.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Lenže strom zvalí polovicu ich domu a namiesto vianočnej idylky sa Štedrý večer tejto rodinky zmení na pekelnú šou. Film Vianočné prázdniny z roku 1989 aj u nás patrí k tradičným vianočným hitom. Viete však, aké sú skutočné životy členov bláznivej rodinky?

 

Výnosné prázdniny

Po prvý raz sa Griswoldovci objavili v roku 1983 vo filme National Lampoon‘s Vacation - otca hral Chevy Chase a mamu Beverly d´Angelo, deti však boli iné ako v známom vianočnom filme. Po úspechu prvého filmu, ktorý v USA zarobil v kinách 60 mil. dolárov, pričom náklady boli iba 15 miliónov, prišli ďalšie štyri pokračovania.

Výroba Vianočných prázdnin stála v r. 1989 už 27 miliónov dolárov, čo bolo iba o tri menej ako efektmi nabití Krotitelia duchov. Vianočné prázdniny v amerických kinách zarobili vyše 71 miliónov dolárov. Film je o tom, ako otec Griswold túži pripraviť naj Vianoce - z lesa ukradne megastromček, dom vysvieti 25-tisícmi svetiel, lenže všetko sa začne kaziť, keď prídu starí rodičia...

Audrey - Juliette Lewis (44)

Otvoriť galériu
Juliette Lewis (44).
Zdroj: gettyimages
Ofučaná tínedžerka bola v skutočnosti riadna divoška. Už ako 15-ročná sa dostala do konfliktu so zákonom, keď ju prichytili policajti za volantom bez vodičáka. Potom mala opletačky preto, že ako neplnoletá vymetala nočné kluby... Úspech filmu Vianočné prázdniny a s tým spojená sláva mali pre ňu trpkú príchuť. Búrlivý život ju dohnal nakoniec k drogám a ako 20-ročná podstúpila zložitú liečbu.

Herečka dnes tvrdí, že od svojich 22 rokov je „čistá“. Pre magazín People priznala, že „po celý život čelila mániám“. Zaujímavé je, že práve počas svojho drogového obdobia randila tri roky s budúcou hviezdou – Bradom Pittom. Dnes Juliette seká dorotu, tvrdí, že je kresťanka aj scientologička zároveň, a hoci jej manželstvo s profesionálnym skejtbordistom Stevom Berrom nevyšlo, dnes randí s hudobníkom Bardom Wilkom (bývalý bubeník kapely Rage Against The Machine).

Clark - Chevy Chase (74)

Otvoriť galériu
Chevy Chase (74).
Zdroj: gettyimages
Kto by to bol do Clarka Griswolda povedal. Hoci má Chevy Chase imidž veľkého sympaťáka, ku kolegom sa nie vždy správal korektne. Aj tí, ktorí ho majú radi, priznávajú, že vulgárne nadáva a zhadzuje ľudí sexistickými a rasistickými komentármi. A to pritom Cornelius Crane Chase – ako znie jeho celé meno – pochádza z newyorskej nóbl rodiny. Kariéru začal v alternatívnych komediálnych divadielkach, slávu mu vynieslo až účinkovanie v šou Saturday Night Live televízie NBC. Prvý film nakrútil v r. 1980 a v čase najväčšej slávy zarábal 7 miliónov dolárov za film. Pracovné tempo si však vybralo daň. Pre veľké bolesti chrbta začal brať lieky, drogy - najmä kokaín a chľastal ako dúha. Viackrát sa liečil, naposledy ho na odvykacej klinike zazreli vlani. Chase má tri dcéry a tretíkrát je ženatý.

Ellen - Beverly D´Angelo (66)

Otvoriť galériu
Beverly D´Angelo (66).
Zdroj: gettyimages
Svoju kariéru v šoubiznise nezačala veľmi presvedčivo – v 60. rokoch pracovala najprv ako ilustrátorka animovaných filmov, potom si išla vyskúšať kariéru rockovej speváčky v Kanade. Randila s českým režisérom Milošom Formanom, vydatá bola za talianskeho šľachtica a ďalší vzťah so slávnym dizajnérom sa skončil tragicky – spáchal samovraždu. Od roku 1993 randila s hercom Alom Pacinom a má s ním synov - dvojičky. Od roku 2003 je nezadaná.

Rusty - Johny Galecki (42)

Otvoriť galériu
Johny Galecki (42).
Zdroj: gettyimages
Narodil sa v Belgicku, ale dnes je z neho jedna z najväčších seriálových hviezd Ameriky. Veď kto by už dnes riešil jeho rolu Rustyho, keď hviezdi v úspešnom sitkome Teória veľkého tresku ako Leonard... Mimochodom, za nakrútenie jedného dielu Galecki berie až 1 milión dolárov! Z jeho súkromného života nie sú známe žiadne aféry alebo problémy so zákonom. Akurát, že mu, chudákovi, v júni tohto roka pri lesných požiaroch v Kalifornii vyhorel jeho ranč so 150-hektárovou vinicou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, aď

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?