Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2017 16:35 | Šport

Boj o prvenstvo v mužskom biatlone začína naberať grády: Fourcade opäť zlyhal!

Šprint 3. kola Svetového pohára biatlonistov patril vo francúzskom Le Grand-Bornand Nórovi Johannesovi Thingnesovi Boeovi.

Desaťkilometrovú trať zvládol o 21,1 sekundy rýchlejšie ako vedúci muž priebežného poradia SP Francúz Martin Fourcade. Prekvapujúco tretí skončil takmer úplne neznámy ďalší Francúz Antonin Guigonnat s odstupom 34,7 sekundy. Do bodovania SP prvýkrát v sezóne prispel aj slovenský biatlonista Martin Otčenáš s 29. miestom (+1:43,8) a 12 bodmi do priebežného poradia.

V horskom stredisku vládlo ustálené počasie, nesnežilo, s nulovou teplotou, s bezvetrím na strelnici. Už úvodné rany nasvedčovali, že chýb sa nahromadí málo a najdôležitejšia bude rýchlosť na lyžiach a aj pri streľbe. Väčšina favoritov sa sústredila v druhej skupine 104-členného štartovného poľa. Vysokú latku nasadil po prvej streľbe Nemec Schempp, ešte vyššiu Rus v kórejských službách Lapšin, po ňom Nór J.T.Boe. Presne 8,3 sekundy delilo od Nóra aj Francúza M. Fourcada. Z favoritov minuli Slovinec Fak štvrtý terč, Nór T. Boe druhý, v stoji štvrtý a stratil nádej na výraznejší výsledok.

V streľbe stojmo Schempp opäť vyčistil všetky terče, s jasným signálom na výrazné umiestnenie. Rovnako vysoko mieril aj bezchybný Lapšin, s tromi chybami si zmaril šance Nemec Lesser. Nór J.T. Boe zastrieľal aj 'stojku' s istotou, a potom sa už všetok záujem sústredil na M. Fourcada. Ani on nezaváhal, no jeho medzičas až o 14,7 sekundy pomalší od J.T. Boea naznačoval, že ho len ťažko zlikviduje. Dvadsaťštyriročný Nór si náskok ešte zveľadil na 21,1 sekundy a dosiahol už štvrté víťazstvo v sezóne, v kariére 17-te. Prekvapujúco výrazne sa držali v popredí Francúz Guigonnat i Nór Gjesbakk, naopak, v 'stojke' s dvoma chybami neuspel v nádejne rozbehnutom šprinte Nemec Doll. Guigonnat dokonca siahal na stupeň víťazov, držal sa neustále na 3. mieste a aj keď sa v krátkej kariére ešte nikdy neumiestnil v top dvadsiatke, dobehol tretí.

 

Zo slovenských biatlonistov sa do akcie dostal ako prvý Matej Kazár (strelecká bilancia 1-1)). Hneď úvodný terč netrafil, v stoji rovnako prvý, Martin Otčenáš (1-0) nesklopil druhý terč, zastrieľal však veľmi dobre a konečne sa presadil aj do bodovania SP. Michal Šima (1-1) netrafil prvý a druhý stojkový, nováčik v tíme Šimon Bartko (1-1) nevybielil tretí ležkový a druhý stojkový.

 

Výsledky

šprint na 10 km: 1. Johannes Thingnes Boe (Nór.) 22:16,9 (0 tr. okr.), 2. Martin Fourcade +21,1 (0), 3. Antonin Guigonnat (obaja Fr.) 34,7 (0), 4. Simon Schempp (Nem.) 41,8 (0), 5. Simon Desthieux (Fr.) 45,7 (0), 6. Anton Šipulin (Rus.) 54,9 (1), 7. Fredrik Gjesbakk (Nór.) 58,4 (0), 8. Timofej Lapšin (Kór.) 1:05,1 (0), 9. Dominik Windisch (Tal.) 1:07,6 (0), 10. Tim Burke (USA) 1:08,2 (0), ... 29. Martin OTČENÁŠ 1:43,8 (1), 50. Matej KAZÁR 2:14,8 (2), 64. Šimon Bartko 2:30,5 (2), 68. Michal ŠIMA (všetci SR) 2:39,7 (2)

Priebežné hodnotenie SP (6 z 22 pretekov): 1. M. Fourcade 318, 2. J.T. Boe 298, 3. Fak 244, 4. Schempp 219, 5. Šipulin 178, 6. T. Boe 170, ...60. OTČENÁŠ 12

SP v šprinte (3 z 8 pretekov): 1. M. Fourcade 162, 2. J.T. Boe 150, 3. Schempp 126, ... 53. OTČENÁŠ 12

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke