Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2017 09:05 | Správy | Domáce správy

Utrápenú Elenu čaká najsmutnejšia štedrá večera: Chcela byť so synom, dostala však ranu pod pás!

Utápa sa v slzách. Elena (40) z Piešťan tvrdí, že od expartnera dostala nečakanú ranu - zobral jej ich spoločného synčeka Rudka (2).

Zúfalo prosí o pomoc políciu, súdy i sociálku, no zatiaľ bezvýsledne. Otec dieťaťa si chlapčeka zobral podľa jej slov ešte pred dvoma týždňami bez toho, aby mama o niečom tušila. Sudkyňa však vydala rozhodnutie, ktoré ju úplne zničilo. Mamička dúfa, že so synčekom bude môcť stráviť aspoň Vianoce.

 

Elena (40) žila s Rudolfom (37) v spoločnej domácnosti tri roky. Spolu majú synčeka Rudka (2). Elena má z prvého vzťahu ešte dcérku Vandu (14). Keď si pred časom prestali rozumieť, išli od seba. „Môj bývalý partner sa rozhodol, že mi zoberie syna, a ja neviem, čo mám robiť. Dva týždne som ho nevidela a nechcel mi ho za žiadnych okolností vrátiť,“ hovorí nešťastná žena, ktorá prosila o pomoc sociálne úrady i políciu. „Orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately nemá právomoc maloleté dieťa odobrať otcovi a odovzdať ho do starostlivosti matky. Otec maloletého bol orgánom SPODaSK poučený, aby v záujme dieťaťa nezabraňoval v kontakte s matkou, no bezúspešne,“ povedala Jana Lukáčová zo sociálneho úradu.

List prokuratúre

Matka teda požiadala na Okresnom súde v Piešťanoch, aby súd vydal neodkladné opatrenie a dal jej syna do opatery, no zbytočne. „Súd vydal predbežné opatrenie a zveril dieťa do opatery otca,“ plače nešťastná žena. Otec chlapčeka pracuje ako prokurátor na Okresnom súde v Novom Meste nad Váhom a je proti nemu zo strany sociálky podané trestné oznámenie pre trestný čin týrania blízkej a zverenej osoby. „Vzhľadom na citlivosť celého prípadu polícia nemôže poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ uviedla policajná hovorkyňa Mária Linkešová. „Ako je možné, že takémuto otcovi nechali dieťa?“ hnevá sa Elena, ktorá písala list aj na Generálnu prokuratúru. „Generálny prokurátor Jaromír Čižnár venuje tejto veci maximálnu pozornosť, preto nariadil urýchlené prešetrenie uvedených skutočností,“ povedala hovorkyňa Andrea Predajňová.

Otvoriť galériu

Verzia otca

Nový Čas oslovil aj otca chlapčeka. Ten tvrdí, že matka nechala malého Rudka samého doma len so staršou dcérou a tým ho ohrozila. „Matka podľa môjho názoru zanedbávala riadnu starostlivosť o maloletého. Vzhľadom na podozrenie, že by sa matka riadne o maloletého nestarala, mám obavu jej ho zveriť,“ napísal otec dieťaťa. „Som matka, ktorá sa vie o deti riadne postarať so všetkým, čo k tomu patrí. Nerozumiem, čo chce môj expartner dosiahnuť, ale urobím všetko, aby som Rudka dostala späť,“ dodáva mama, ktorá už oslovila aj verejného ochrancu práv. Sudkyňa jej zatiaľ umožnila kontakt s dieťaťom len na pár dní v týždni.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Veľký krok proti AI: Ak niekto vytvorí TOTO, môže skončiť v base
Ilustračné foto
V Česku zúri EPIDÉMIA, napáda najmä tínedžerov: Vysoký nárast prípadov!
Peter Nagy
Foto
Peter Nagy má NOVÚ priateľku! V 65-ke našiel lásku u TEJTO krásnej fitnes trénerky
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!
V Nitre absolvovala výmenu hlavice stehnovej kosti 105-ročná pacientka.
V Nitre podstúpila zákrok 105-ročná pacientka: Pani Helenu čakajú doma desiatky príbuzných
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Početné krádeže v Prešove: Za všetkými stojí jeden Bratislavčan! Ako mu v rukách skončili tisíce eur?
Veža budovy sa zrútila.
AktualizovanéFoto
Horiace inferno v Kodani: Historická budova v plameňoch, časť už ľahla popolom! FOTO z miesta činu
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Rebríček prosperity v EÚ: Takto dopadlo Slovensko a aha, kde skončila Česká republika!
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
Ľudí v Poľsku mali tajne sledovať: Znepokojivé, ako nenápadne to robili
Drone no copyright in a soybean field,
Ministerstvo obrany vyzýva ľudí: TOTO s dronmi neskúšajte! Hrozí vám mastná pokuta
2009. Dvojicu hercov milovali všetky deti.
Spomínate si na reláciu Elá hop? Takto vyzerá legendárne duo dnes! Čo po rokoch s hrdosťou priznali