Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.12.2017 11:02 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ďurianová mala byť hviezdou v RTVS, všetko je inak: Stopka v hlavných správach!

Musí prejsť skúškou a také jednoduché to nebude!

Moderátorka Marianna Ďurianová (40), ktorá bola dlhé roky hviezdou hlavného spravodajstva v Markíze a dva roky moderovala Správy v denníku Nový Čas, sa presunula do verejnoprávnej televízie. Tu dostala flek v redakcii športu a všetci očakávali, že známa blondínka opäť zažiari v hlavnom vysielacom čase. Podľa informácií Nového Času je však opak pravdou!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Ďurianová sa môže pochváliť sedemnásťročnou praxou v médiách, pričom väčšinu času sedela na moderátorskej stoličke ako jedna z hviezd hlavného spravodajstva. Marianna nedávno prikývla na ponuku RTVS, kde jej ponúkli pozíciu moderátorky športu. Očakávalo sa, že skúsená blondínka nahradí v relácii Góly – body – sekundy Jarmilu Lajčákovú Hargašovú, ktorá odišla za manželom do New Yorku. Podľa informácií Nového Času sa však Ďurianová radovala predčasne a svoje miesto na výslní nemá vôbec isté. „Všetci si mysleli, že bude v hlavnom spravodajstve, teda moderovať Góly – body – sekundy. Nie je to však pravda. Bude mať len Športové noviny, ktoré sa vysielajú na obed a o štvrtej,“ prezradil Novému Času dobre informovaný zdroj z televízie.

Toto tvrdenie nám potvrdili aj kompetentní z Mlynskej doliny. „Marianna bude zatiaľ moderovať Športové noviny o 12. a 16. hodine,“ priznala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Ďurianová si z toho ťažkú hlavu nerobí a podľa všetkého si nové miestečko poistila.

Otvoriť galériu

„Od začiatku sme s vedením RTVS komunikovali o tom, že prvý mesiac, teda január, budem moderovať Športové noviny o 12. a 16. hodine. A postupne v ďalších mesiacoch budem nasadzovaná do večerných správ Góly – body – sekundy,“ uviedla spokojná blondínka. Vedenie RTVS to však zrejme vidí inak a novú posilu plánujú využiť, len ak pôjde o vážnu situáciu. „Okrem športového spravodajstva o 12. a 16. hodine bude v prípade potreby moderovať aj Góly – body – sekundy. Napríklad počas Zimných olympijských hier 2018 v Pjongčangu,“ dodala hovorkyňa RTVS Rusnáková. Je zrejmé, že televízia si chce Mariannu najprv odskúšať a v hlavnom spravodajstve by sa mohla objaviť až vo februári.

 

Tieto „testy“ ukážu, či sa moderátorka naozaj prebojuje do hlavného vysielacieho času. Ani dlhoročná prax, zdá sa, nie je pre Mariannu istotou. Aj ona sa najprv musí zabehnúť vo vysielaní Športových novín a až potom môže zaujať post, na ktorý je z minulosti zvyknutá. Trinásť rokov totiž hviezdila na obrazovkách Markízy v Televíznych novinách. Potom však nečakane zostala bez práce, keď jej nevyšla dohoda s konkurenčnou Jojkou. Na dva roky zakotvila v Novom Čase, kde moderovala internetové správy. Ponuka byť tvárou športu v RTVS je však pre ňu novinkou, Marianna sa totiž tejto oblasti nikdy predtým nevenovala. „Verím, že zúročím svoje pracovné skúsenosti z mediálnej oblasti, ktoré som za 17 rokov nadobudla. Uvedomujem si, že šport má na Slovensku špecifické postavenie v televíznom vysielaní, preto k tomu pristupujem s veľkým rešpektom a verím, že divákov nesklamem,“ povedala nedávno Marianna.

 

Má roky skúseností

2000

Marianna začala pracovať ako externá hlásateľka pre vtedajšiu STV. Po pol roku si sympatickú blondínku všimol generálny riaditeľ Markízy Pavol Rusko a ponúkol jej prácu.

 

Január 2014

Po trinástich rokoch v Záhorskej Bystrici ohlásila Ďurianová koniec v Televíznych novinách.

 

Apríl 2014

Marianna sa chcela presunúť do televízie JOJ, kde jej ponúkol miesto šéf František Borovský. Ten však nečakane v televízii skončil, a tak zostala bez práce.

 

December 2015

Ďurianová nastúpila do Správ Nového Času, kde pôsobila takmer dva roky.

 

November 2017

Marianna sa dohodla s RTVS, že nastúpi do redakcie športu ako interný zamestnanec.

 

December 2017

Nový Čas zistil, že moderátorka bude uvádzať Športové noviny o 12. a 16. hodine. V hlavnom vysielacom čase ju diváci zatiaľ neuvidia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Michaela Rovenská

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú