Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.12.2017 07:55 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Primátor Bratislavy Nesrovnal plánuje zmeny v údržbe ciest: Chce vlastnú firmu na odhŕňače!

Magistrát na čele s primátorom Ivom Nesrovnalom (53) chce v budúcnosti vykonávať letnú a zimnú údržbu vlastným mestským podnikom.

Chce sa tak zbaviť firmy A.R.K. technické služby, ktorá doteraz služby zabezpečuje. Mestskí poslanci zatiaľ s týmto nápadom nesúhlasia.

V októbri 2018 sa magistrátu končí osemročná zmluva s firmou A.R.K. technické služby, ktorá zabezpečuje letnú a zimnú údržbu ciest v hlavnom meste. Nesrovnal preto plánuje 27. decembra spustiť súťaž pre verejné obstarávanie na novú firmu, ktorá sa bude o cesty starať, ale len na rámcovú zmluvu na 4 roky. Odhadovaný rozpočet je pritom 51,48 milióna eur. Za ten čas sa chce primátor pustiť do budovania mestského komunálneho podniku. Pred samotným založením je ale potrebné dať si spraviť podnikateľský zámer a všetky kroky prebrať s mestským zastupiteľstvom, pretože iba ono je oprávnené rozhodovať o zriaďovaní či rušení mestských firiem. „Zadávame verejné obstarávanie na prípravu tohto podnikateľského plánu, ďalší krok bude schvaľovanie založenia podniku v zastupiteľstve, finančný biznis plán, zaobstaranie vozidiel či personálu,“ spresnil Nesrovnal.

Mesto pritom očakáva vysoké vstupné náklady. Len nová technika vo vlastnom komunálnom podniku by mala stáť 15 miliónov eur. Poslanci na mestskom zastupiteľstve minulý týždeň žiadali analýzu, či je pre mesto výhodnejšie vykonávať letnú a zimnú údržbu prostredníctvom vlastnej firmy, alebo externej spoločnosti. Bod pre založenie podniku však na poslednom zastupiteľstve pre neuznášaniaschopnosť zatiaľ neschválili. Rozhodnúť by mohli na zastupiteľstve vo februári 2018.

 

 

ŽIADALI O UKONČENIE ZMLUVY

Čistotu na cestách v meste zabezpečuje firma A.R.K. technické služby. Mesto s ňou uzavrelo zmluvu od roku 2010 do novembra 2018. Mestskí poslanci začiatkom novembra požiadali primátora, aby ukončil zmluvu, pretože ju spoločnosť podľa nich porušuje. Poukazovali pritom na fakturáciu či výpisy jázd z GPS. Firma A.R.K. tvrdí, že mestu zasiela spoločne s faktúrou aj elektronický výpis jázd z navigácie GPS.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lab

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí