Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Syn strelca z Hurbanova prehovoril: Odkaz rodinám obetí šialenej popravy v bare!

Nepochopiteľný čin poľovníka Jána († 61) si jeho najbližší nedokážu vysvetliť. Vo štvrtok v noci najskôr v herni strelil do čašníčky Nikol (21) a potom zastrelil jej priateľa Dávida († 29), korý sa ju snažil chrániť. Napokon zbraň obrátil proti sebe. Syn strelca Peter s manželkou Miladou sú v šoku nielen z otcovej smrti, ale aj z toho, čo vykonal.

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Rodina strelca Jána, ktorý je zodpovedný za masaker v hurbanovskej herni, chystá pohreb. Okrem žiaľu sa musia vysporiadať s faktom, že ich člen rodiny sa stal katom druhých. Jeho skutok si nevedia vysvetliť a veľmi sa preň trápia. „Chcel by som odkázať Dávidovej a Nikolinej rodine, že ma to veľmi mrzí. Netuším, čo sa mohlo stať,“ ťažko dostáva zo seba slová Peter. Svojho otca poznal úplne inak. „On nebol taký, bol to normálny chlap, dobrý a slušný človek. Tak si ho chcem zapamätať,“ pokračuje. Jeho slová potvrdzuje každý, kto Jána pozná. Za pravdu mu dáva aj manželka Milada. „Svokor bol taký vtipkár, nevieme sa s tým zmieriť. Ja som navyše aj Nikolina sesternica, vôbec to neviem pochopiť,“ len ťažko sa jej derú slová z úst. Ján len prednedávnom prišiel o manželku. „Veľmi ťažko znášal smrť matky, či sa v tej herni niekto dotkol práve tejto témy, je ťažko povedať. To vedia len tí, čo tam boli. Ja tiež milujem manželku a keby na ňu niekto niečo zlé povedal, neviem, ako by som reagoval. Nič to však neospravedlňuje,“ uzavrie strelcov syn Peter. Ani on, ani jeho žena nevedia ospravedlniť, čo sa stalo. Majú pocit, akoby išlo o dve odlišné osoby.

 

Chcel zabiť Nikol

Masaker akoby zázrakom prežila iba čašníčka Nikol, podľa jej slov išiel Ján práve po nej. Ján sa so zbraňami, ktoré ako poľovník držal legálne, vrátil do baru, odkiaľ ho vyhodili. Namieril zbraň proti Nikol a strelil jej do hrudníka. Jej priateľ Dávid sa vrhol na pomoc svojej láske. Ján mu strelil do nohy a Dávid sa pokúšal ísť zavolať pomoc, Ján ho však pred barom dohonil a strelil mu do hlavy. Potom sa vrátil dnu a zbraň si dal do úst a vystrelil.

ČO BOLA POSLEDNÁ KVAPKA?

 

Robert Máthé, psychológ, súdny znalec

- Zdá sa, že prelomovým bodom bola práve smrť jeho manželky, s ktorou sa nedokázal vysporiadať. Aj v tejto súvislosti môže byť v hre mnoho faktorov, ktoré mohli viesť k neustálemu hromadeniu vnútorného napätia, ktoré nedokázal vhodným spôsobom odviesť. Že čo bolo tým posledným podnetom, či povestnou poslednou kvapkou, ktorá spustila jeho prejavy extrémnej agresie, sa možno dozvieme až s odstupom času, keď vyjdú najavo jeho rôzne vzťahy s okolím a spôsoby jeho zmýšľania. Nemožno však vylúčiť, že sa v posledných dňoch pred týmto hrozným skutkom mohol správať zvláštne, resp. inak ako bolo jeho okolie zvyknuté... V prípade takéhoto skutku nemožno vylúčiť ani chorobne motivované konanie.

  

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Michaela Farkašová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol