Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.12.2017 14:01 | Správy | Domáce správy

Od nedele platí nový grafikon vlakovej dopravy: V jednom kraji prinesie podstatné zmeny!

Nový grafikon vlakovej dopravy, ktorý vstúpi do platnosti v nedeľu 10. decembra, prinesie v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) niekoľko podstatných zmien.

TASR informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč. „Zlepší sa spojenie Žiliny s Považskou Bystricou a Púchovom. Osobný vlak zo Žiliny s odchodom o 14.28 h bude po novom premávať o dve hodiny neskôr ako vlak vyššej kategórie REX. Cestujúcim z Považskej Bystrice a Púchova tak pribudne chýbajúce rýchlejšie spojenie zo Žiliny medzi 16.00 a 17.00 hodinou. Okrem diaľkových vlakov jazdia na tejto linke regionálne vlaky každé dve hodiny, v čase dopravnej špičky počas pracovných dní vlaky premávajú každú hodinu,“ uviedol Kováč.

Na linke Nové Mesto nad Váhom – Myjava – Velká nad Veličkou (ČR) budú vlaky premávať v čase dopravnej špičky v hodinovom intervale, mimo nej v dvojhodinovom. Úsek trate z Myjavy po štátnu hranicu je začlenený do Integrovaného dopravného systému Juhomoravského kraja. Medzištátnu regionálnu dopravu tu zabezpečuje osem spojení počas pracovných dní a 10 spojení cez víkend. Na linke počas pracovných dní premáva dohromady 29 osobných vlakov.

Na linke Trenčín – Chynorany bude premávať v oboch smeroch počas pracovných dní osem osobných vlakov, cez víkendy a sviatky šesť. Na linke Trenčianska Teplá – Vlárský průsmyk (ČR) sú iba dve zastávky - Nemšová a Horné Srnie. Dva osobné vlaky idú aj do a zo stanice Vlárský průsmyk, ktorá tvorí prepojenie s Českou republikou. Na linke Trenčianska Teplá – Vlársky průsmyk bude premávať obojsmerne spolu 22 osobných vlakov.

 

Osobnú dopravu na linke Púchov – Horní Lideč (ČR) v plnom rozsahu zabezpečujú elektrické poschodové jednotky, osobné vlaky na tejto linke obsluhujú zastávky Púchov závody, Púchov zastávka, Dohňany, Záriečie, Lúky pod Makytou, Lysá pod Makytou a Strelenka. Úsekom prechádza aj 12 expresných vlakov v smere do a z Prahy, tie však zastavujú iba v stanici Púchov a Horní Lideč. Na linke premáva počas pracovných dní v oboch smeroch dohromady 16 osobných vlakov.

Nový grafikon vlakovej dopravy upraví i spoje prechádzajúce cez Prievidzu

 Nový grafikon vlakovej dopravy, ktorý vstúpi do platnosti v nedeľu 10. decembra, prinesie i úpravy v rámci trate cez Prievidzu. TASR informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.
"Na trati Horná Štubňa – Prievidza – Topoľčany – Nitra sa počas víkendov zlepšia prepojenia jednotlivých vlakov. Zmena sa dotkne piatich osobných vlakov premávajúcich v podvečerných hodinách," uviedol Kováč.

Osobný vlak s odchodom o 18.41 h z Topoľčian do Prievidze pôjde iba v pracovné dni. Vlak z Topoľčian do Prievidze s odchodom o 19.10 h bude po novom premávať v soboty, nedele a sviatky, pričom sa vytvorí v Topoľčanoch prípoj od Nitry s odchodom z Nitry o 18.10 h v sobotu a vo sviatok.

Spoj s odchodom z Prievidze o 18.42 h do Topoľčian pôjde iba počas pracovných dní. Osobný vlak s odchodom z Prievidze o 19.15 h do Topoľčian zmenil čas odchodu a premávať bude okrem nedele aj v sobotu a počas sviatkov. Zároveň sa vytvorí prípoj v Prievidzi v sobotu, nedeľu a sviatok od vlaku z Hornej Štubne s príchodom do Prievidze o 19.11 h a v Topoľčanoch na vlak smerom do Nitry s odchodom o 20.50 h.
Osobný vlak s odchodom z Prievidze o 17.33 h bude premávať denne až do Lužianok a Nitry. V Prievidzi sa vytvorí prípoj aj v nedeľu a vo sviatok od vlaku z Hornej Štubne s príchodom do Prievidze o 17.11 h.

Dopravu takmer v plnom rozsahu zabezpečia dieselmotorové jednotky série 861. Na linke Prievidza – Topoľčany premáva obojsmerne počas pracovných dní 27 osobných vlakov a osem regionálnych expresov.
Na linke Prievidza - Horná Štubňa v oboch smeroch premáva 18 denných osobných vlakov v pravidelnom dvojhodinovom intervale.  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?