Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.12.2017 10:55 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Foto

Boss Černák sa mal tajne schádzať s políciou: Na povrch vyplávali poriadne šokujúce skutočnosti!

Obávaný mafiánsky boss Mikuláš Černák (50) sedí už 20. rok za mrežami. Doživotný trest si odpykáva za 10 vrážd, ktoré má na tričku.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Námestník Generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky prehovoril o tom, že okrem týchto ohavných skutkov je Černák v súčasnosti obvinený v prípade ďalších 22 vrážd. Zatiaľ čo činy sa na seba nabaľujú, tak pri skúmaní prokuratúry vyšlo najavo, že polícia pred pár rokmi v priebehu 20 mesiacov vykonala až 26 záhadných návštev u mafiána vo väznici v Ilave. Čo tam s ním riešili?

 

Černák sa z basy rozhodol spolupracovať s políciou a objasňovať niektoré skutky. Aj prípad Pavla Ruska, ktorého označil za objednávateľa vraždy spoločníčky. Teraz je jasné, že okrem tohto činu je Černák obvinený v ďalších 21 prípadoch vrážd v piatich trestných veciach. Len nedávno pritom prokuratúru kritizoval s tým, že pri vybavovaní jeho podaní nepostupovala promptne. Sám jej písal v roku 2013 a zaoberal sa tým práve Šufliarsky. „Podanie som vybavil v priebehu troch pracovných dní. Nezmarili sme žiadne trestné stíhanie,“ hovorí Šufliarsky.

Otvoriť galériu

Ten bossa navštívil v roku 2010, kde mal Černák podmieňovať spoluprácu tým, že bude podané dovolanie v jeho prospech a dostane trest len 25 rokov. „Takúto dohodu sme odmietli,“ tvrdí Šufliarsky. Potom však iniciatívu prevzala polícia a od januára 2011 do septembra 2012 Černáka na pravidelnej báze navštevovala. „Celkovo to bolo 26 stretnutí v rámci kriminálneho spravodajstva. Zaujímal som sa o to na NAKA, či existuje nejaká oficiálna správa o tom, čo bolo výsledkom. Dostal som neformálnu odpoveď, že by nemal existovať žiadny záznam o tom, o akých veciach bolo s odsúdeným hovorené,“ šokuje Šufliarsky.

Podľa neho je dôležité to, či tieto informácie mohli priniesť viac svetla do prípadov, ktoré sú v súčasnosti rozrobené. „Toľko návštev by bolo adekvátnych len za predpokladu, že by boli poskytnuté veľmi závažné informácie,“ konštatuje Šufliarsky s tým, že na jednej bol aj prokurátor. NAKA sa nevyjadrila. Advokát Černáka František Polák vie, že za ním polícia chodila. „Poskytoval im súčinnosť, vtedy som ho nezastupoval. Oficiálne sme ponúkli spoluprácu až od mája 2013,“ povedal.

Prečo nesedí Kán?

Už dlhšie sa špekuluje, že Černák rozpráva aj preto, že on sám za vraždy pyká, no jeho kumpáni behajú po slobode - aj pravá ruka Ján Kán. Ten je obvinený pre vraždu poľského občana. Trestne stíhaný bol aj pre vraždu bratov Grolmusovcov, no obvinenie zrušili. „Podarilo sa preukázať, že sa na skutku zúčastnil spôsobom, ktorý zakladá podozrenie z trestného činu, ale ,len‘ vraždy na prvom odseku, ktorý v čase vznesenia obvinenia už bol premlčaný,“ objasňuje Šufliarsky s tým, že na prísnejšie posúdenie nie sú dôkazy. V prípade vraždy Vladimíra Bachledu, kde bol stíhaný Kán aj ďalší štyria ľudia, bolo stíhanie taktiež zrušené - okrem výpovede Černáka neexistoval dostatok dôkazov.

Šufliarsky si myslí, že jediný Černákov motív je ukázať svoju premenu osobnosti. „Tak, aby sudca pozitívne rozhodol o jeho žiadosti na prepustenie. Je otázne, či spolupráca v takomto rozsahu dokazuje zmenu osobnosti - že zo sériového vraha sa stane ctihodný občan,“ zakončil námestník s tým, že Černákovým oslobodením by sa zvýšilo nebezpečenstvo pre zainteresovaných sudcov aj prokurátorov.

 

Kto je kto v kauze?

 

Mikuláš Černák

  • obávaný najvyšší boss slovenského podsvetia. Podľa polície figuruje v 32 vraždách.

Miloš Kaštan

  • s Černákom bol od samého začiatku. Neskôr sa rozhodol svedčiť a dostal ho tak do basy.

Ján Kán

  • pravá ruka Černáka. Dodnes je na slobode. Je trestne stíhaný za vraždu.

Robert Lališ

  • šéf bratislavského gangu sýkorovci, ktorý sa mal s Černákom podieľať na viacerých vraždách. Neprávoplatne odsúdený na doživotie.

Vladimír Bachleda

  • prednostu Okresného úradu v Poprade mal na objednávku zavraždiť Černák. Jeho telo nenašli.

Ladislav Bališ

  • prezývaný Dlhý Laco. Člen Sýkoriek, ktorý si odpykáva 25-ročný trest.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!