Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.11.2017 06:45 | Správy | Domáce správy
Online

Sneh paralyzoval Slovensko: Verejná doprava meškala aj tri hodiny, tisíce domácností bez elektriny!

Slováci sa vo štvrtok zobudili do bieleho rána.
Fotogaléria
28
fotiek v galérii

Napadlo vo vašom okolí výnimočne veľa snehu? Komplikuje počasie situáciu v doprave? Pošlite nám FOTO na tip@novycas.sk


 SHMÚ vydal výstrahy pred snežením, platia od 6. do 16. hodiny. Pre Bratislavský, Trnavský a Prešovský kraj platí výstraha 1. stupňa. Pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Nitriansky a Žilinský kraj je aktuálna výstraha 2. stupňa. Pre Trenčiansky, Nitriansky a Trnavský kraj je v platnosti aj výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi, platiť má len do 8. hodiny.

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Slovensko pod snehom
12:45

Ako vyzerá Slovensko pod bielou perinou. Pozrite si fotky našich čitateľov vo veľkom fotočlánku.

12:52

ONLINE spravodajstvo zo štvrtkovej situácie v doprave sa končí. Ďalšie informácie nájdete v spravodajstve na Čas.sk.

12:30

Cesta z Handlovej smerom na Žiar nad Hronom je momentálne ťažko prejazdná, príčinou je spadnutý strom a skrížené kamióny. Komplikácie sneh spôsobuje aj na ceste v smere od Prievidze na Handlovú, informovala hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová. "Záchranné zložky predpokladajú na úseku Handlová - Žiar nad Hronom zdržanie s následným spustením dopravy v jednom pruhu. Doprava tak bude spomalená," uviedla Paulínyová.

V opačnom smere, od Prievidze na Handlovú, podľa nej tvoria kolónu odstavené kamióny, vstup do Handlovej je však možný.

00:00

Cesta z Handlovej smerom na Žiar nad Hronom je momentálne ťažko prejazdná, príčinou je spadnutý strom a skrížené kamióny. Komplikácie sneh spôsobuje aj na ceste v smere od Prievidze na Handlovú, informovala hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová. 

"Záchranné zložky predpokladajú na úseku Handlová - Žiar nad Hronom zdržanie s následným spustením dopravy v jednom pruhu. Doprava tak bude spomalená," uviedla Paulínyová. V opačnom smere, od Prievidze na Handlovú, podľa nej tvoria kolónu odstavené kamióny, vstup do Handlovej je však možný. 

Vo štvrtok nadránom na území mesta napadlo asi 20 centimetrov mokrého snehu, práci vozidiel vykonávajúcich zimnú údržbu v rodinných zástavbách však bránili zaparkované osobné motorové vozidlá. Z dôvodu možných návalových snehových zrážok mesto a správca komunikácií žiadajú majiteľov motorových vozidiel, aby využívali možnosti parkovania vo svojich dvoroch a garážach, čím prispejú k rýchlejšiemu a efektívnejšiemu výkonu zimnej údržby na miestnych komunikáciách. "Zároveň žiadame majiteľov pozemkov a nehnuteľností susediacich s mestskými komunikáciami, aby odstraňovali sneh z chodníkov pred ich nehnuteľnosťou," dodala hovorkyňa mesta. 

12:13

Hlavné mesto TASR uviedlo, že preventívny posyp v lokalitách Koliba, Kramáre a na mostoch, na ktorých sa tvorí námraza, bol vykonaný ešte v nočných hodinách. Následne bol nadránom vykonaný celomestský posyp spojený s pluhovaním. 

Magistrát vyzýva občanov k zvýšenej pozornosti a opatrnosti v súvislosti so zimným počasím. Verejnosť môže nezjazdné cesty alebo neschodné chodníky nahlásiť mestskému dispečingu na dispecing@bratislava.sk alebo na 02/59 356 768 či 0902 985 887. Prostredníctvom webu hlavného mesta a odkazu zimná údržba sa môžu ľudia dostať až k mape, kde je zobrazený online pohyb posýpačov v Bratislave.

Od 29. novembra bola v hlavnom meste vyhlásená zimná pohotovosť. Počas zimnej sezóny je v pohotovosti nasadených 43 posýpačov, 11 multikár, jedna snehová fréza a 88 pracovníkov. 

12:12

Všetky cesty v Bratislave sú prejazdné. Pracovníci ručne dočisťujú komunikácie a chodníky tak, aby sa dalo cez ne prejsť bez komplikácií. Cestári aktuálne dočisťujú kašovitý rozjazdený sneh na komunikáciách, nielen vo frekventovaných lokalitách, ale postupne v celom meste. Na neodhrnuté či nezjazdné komunikácie môže mestský dispečing upozorniť aj priamo verejnosť. Zároveň sa dá online sledovať pohyb posýpačov. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

MHD v hlavnom meste hlási meškanie pre sneženie 30 a viac minút. Dopravná situácia bola sťažená na Kolibe a na Kramároch, kde spadnutý strom porušil trolejové vedenie. Zamestnanci Dopravného podniku Bratislava (DPB) sú v pohotovosti, v teréne čistia zastávky, trate a obratiská MHD. Dopravný podnik na svojom webe informuje, že premávka MHD v oblasti Kramárov a Koliby je už obnovená.

12:10

Situácia v mestskej i prímestskej hromadnej doprave v Nitre sa postupne vracia do normálu, naďalej však meškajú niektoré linky. Meškanie spôsobuje vytrvalé sneženie. Podľa vyjadrenia zástupcov spoločnosti Arriva linka 32 naďalej premáva len v úseku Gorazdova – Kmeťova a späť, úsek Kmeťova – Viničky nie je obsluhovaný.

Autobusy nepremávajú po Chmeľovej doline, linka 1 premáva po Kláštorskej ulici. Premávka linky 11 do Párovských Hájov bola obnovená, rovnako ako premávka po Cabajskej ceste, ktorá bola vylúčená pre skrížené kamióny. 

Situácia sa postupne normalizuje aj v prímestskej doprave. Vplyvom predchádzajúcich veľkých meškaní môžu niektoré linky ešte meškať, upozorňuje dopravca. 

12:02

V okresoch Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Žarnovica bol pre sneženie a padanie stromov na cesty vyhlásený I. stupeň kalamitnej situácie. Podľa informácií z dispečingu z Banskobystrickej regionálnej správy ciest v Žiari nad Hronom je aktuálne horský priechod Kremnické Bane prejazdný. 

12:02

Sneženie a popadané stromy komplikujú dopravu na ceste I/76 v okolí Hronského Beňadika (okres Žarnovica). Ako uvádza Slovenská správa ciest na svojej internetovej stránke, úsek od Hronského Beňadika po Kozárovce je aktuálne uzatvorený pre všetku dopravu. 

Problémy s prejazdom v okolí Hronského Beňadika mali vodiči od ranných hodín a nevyhli sa tak zdržaniu. Situáciu tu komplikovali aj šmýkajúce sa kamióny, ktoré smerovali na rýchlostnú komunikáciu. 

11:59

Sneženie komplikuje na západnom Slovensku dodávku elektrickej energie. Kalamitný stav bol vyhlásený pre oblasti Bratislava, Nitra, Trenčín, Partizánske, Levice a Nové Zámky. Momentálne je bez elektrickej energie približne 9000 odberných miest. Pre TASR to povedala hovorkyňa Západoslovenskej energetiky (ZSE) Michaela Dobošová.

Najviac je postihnutá oblasť Nových Zámkov, Nitry, Levíc. Všetky pohotovostné zložky Západoslovenskej distribučnej (ZSD) sú v teréne.

11:52

Sneženie v Bratislave sťažuje odvoz odpadu. Zberné vozidlá mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) majú problém dostať sa najmä do ťažko dostupných a svahovitých lokalít v rámci hlavného mesta. TASR o tom informovala hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.

 

,,Žiadame obyvateľov Bratislavy o trpezlivosť a pochopenie, pokiaľ odvoz odpadu nevykonáme v stanovenom termíne, budeme ho realizovať len čo nám to poveternostné podmienky umožnia," uviedla hovorkyňa.

11:48

Bratislavská polícia vo štvrtok do 10.30 h zaznamenala v Bratislavskom kraji tri nehody a 18 škodových udalostí. Pre TASR to uviedol bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

11:34

 V Hriňovej pod Poľanou, ktorá má v katastri celkom 176 kilometrov miestnych komunikácií, zatiaľ intenzívne sneženie neprinieslo väčšie komplikácie v doprave. Ráno sa ale do vyššie položenej časti Biele Vody nedostal autobus. "Cestu do niekoľko kilometrov vzdialenej osady síce včera posýpalo naše vozidlo, sneh, ktorý rýchlo pribúdal, už ale neumožnil výjazd autobusu do strmého kopca," povedala vedúca oddelenia služieb na Mestskom úrade v Hriňovej Zuzana Tršová.

11:24

V celom okrese Komárno sú zatiaľ cesty zjazdné. Ako TASR informoval Ladislav Dombi, ktorý je poverený zastupovaním Regionálnej správy a údržby ciest (RSÚC), strediska Komárno, celá technika je v plnom nasadení. "Cesty I. a II. triedy sú v mokrom stave, snehovú kašu z nich sme odstránili. Momentálne snehovú kašu odstraňujeme z väčšiny ciest III. triedy. V celom okrese Komárno padá mokrý sneh, miestami aj samotný dážď. Teplota nepoklesla pod nula stupňov Celzia. Musím povedať, že sme to zvládli v pravom čase," povedal Dombi. 

10:52

Pri udalostiach v súvislosti so snehovou kalamitou zasahujú desiatky hasičov. Najvážnejšia situácia je v Bratislavskom a Trnavskom kraji, kde sú z dôvodu viacerých dopravných nehôd zablokované niektoré cestné komunikácie. TASR informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Momentálne hasiči zasahujú aj v katastri obce Trhová Hradská, kde sa dôsledkom nánosu snehu na ceste zrazil kamión s osobným motorovým vozidlom. Pri udalosti sa zranila jedna osoba, cesta II/561 je momentálne neprejazdná," povedala Farkasová.

10:37

Husté sneženie komplikuje premávku na cestách v Nitre i širšom regióne. Niektoré autobusové spoje alebo ich časti neboli vykonané pre veľké meškanie vozidla, nezjazdný úsek trasy alebo zapadnutie autobusu, upozorňuje spoločnosť Arriva, poskytovateľ mestskej a prímestskej dopravy v Nitre.

V mestskej hromadnej doprave meškajú spoje na viacerých linkách viac ako 60 minút. Pre zapadnuté kamióny na Cabajskej ulici je výrazne obmedzená doprava v celej oblasti. Podľa aktuálnych informácií polícia premávku z tejto ulice odkláňa. Autobusy liniek 2, 4, 10, 22 a 26, ktoré neuviazli v kolónach, premávajú s meškaním a obchádzkami. Linka 32 premáva len v úseku Gorazdova - Kmeťova a späť, úsek Kmeťova - Viničky nie je obsluhovaný. Vôbec nepremáva linka 11 do Párovských Hájov, neprejazdná je aj cesta Chmeľová dolina. Linka 1 premáva po Kláštorskej ulici.

V prímestskej doprave je situácia podobná, na viacerých linkách sú veľké meškania presahujúce 60 minút. Meškajú najmä linky Topoľčany - Piešťany, Zlaté Moravce - Jedľové Kostoľany a všetky linky z Nitry prechádzajúce cez Cabaj-Čápor alebo Veľký Lapáš.

10:24

Problémy a výrazné meškania majú aj vlaky. Informuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

  • RR 850 Levičan (Levice 5:21 – Šurany 6:03 – Bratislava hl. st. 7:16) 
    - v úseku Levice – Šurany odrieknutý, išiel ako Os vlak + 56 minút
  • Ex 530 Hron (B. Bystrica 5:35 – Bratislava hl.st. 8:36) vplyv počasia + 35 minút
  • R 831 Tajov (Bratislava hlavná stanica 06:01 - Banská Bystrica 09:25) aktuálne + 55 minút
  • RR 700 Beckov (Trenčín 04:35 - Bratislava hlavná stanica 06:05)
    - odrieknutý v úseku Ba Vinohrady – BA hl.st., cestujúci prebvezení vlakom R614 Zemplín
  • REX 1876 Podlužan (Nové Zámky 06:18 - Bratislava hlavná stanica 07:30) + 35 minút
  • Os 5725 problémy so zbeačom na rušni + 85 minút
  • EC 271 Petrov (Brno hl.n. 6:22 - Bratislava hl.st. 7:53 - Budapešť keleti pu 10:35) + 60 minút,
  • R 832 Tajov (B. Bystrica 6:35 - Bratislava 9:59) + 50 minút
10:22

Sneženie, neupravené cesty i ranná dopravná špička sa podpísali pod meškanie prímestských autobusových liniek smerujúcich do Bratislavy. "Meškania sa týkali spojov zo všetkých smerov, žiaľ, na väčšine trás dosahovali až dve hodiny," informovala hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.

Priznala, že problémy pretrvávajú. "Najhoršia situácia je v smere od Šamorína, kde nám autobusy meškajú aj viac ako tri hodiny," uviedla.

Klimatické podmienky sa podpísali pod ďalšie komplikácie. "V okolí Modry ráno zapadli do snehu štyri autobusy, ktoré bolo potrebné vytiahnuť technikou. Cestujúci, ktorí sa nachádzali v zapadnutých autobusoch, čakali ´na vyslobodenie´ spolu s vodičmi vo vykúrených interiéroch autobusov," oznámila hovorkyňa. Momentálne podľa jej slov tieto autobusy už premávajú na svojich trasách.

10:19

Stredoslovenská energetika Distribúcia (SSE-D) eviduje vo štvrtok na území stredného Slovenska v dôsledku nepriaznivého počasia, najmä mokrého snehu, bez dodávky elektrickej energie viac ako 300 trafostaníc, ktoré zásobujú zhruba 27.000 odberných miest. 

Najkritickejšia situácia je podľa neho v okolí Žiaru nad Hronom, Rimavskej Soboty, Banskej Bystrice a Žiliny. "Je pravdepodobné, že počet porúch bude narastať. Pracovníci SSE-D sú v pohotovosti a snažia sa, aby poruchy čo najskôr lokalizovali a mohli začať pracovať na ich odstránení. V niektorých prípadoch je to veľmi náročné pre počasie, nedostupný alebo rozmočený terén," uviedol hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.

10:19

V celom Levickom okrese vo štvrtok husto sneží, všetky cesty sú však zjazdné. TASR informoval vedúci Regionálnej správy a údržby ciest (RSaÚC), stredisko Levice, Peter Drábik. "Stále sneží, celú noc sme boli v plnom nasadení, aj teraz sme. Dočisťujeme úseky, kde v posledných hodinách nebol sneh odhrnutý. Zaznamenali sme problém s kamiónmi, čo je však bežné pri takýchto podmienkach. Na niektorých kopcoch v okrese kamióny stoja, čím blokujú celú premávku. Zatiaľ sme nemali nejakú výnimočnú situáciu," povedal Drábik.

10:17

Premávka trolejbusovej linky 207 v Bratislave bola obnovená. Informuje o tom portál imhd.sk.

10:04

Sneženie naďalej komplikuje dopravu v Bratislave.

10:01

Na horských prechodoch majú problémy nielen kamióny, ale aj osobné automobily. Niektoré horské prechody sú uzavreté pre kamióny s dĺžkou nad desať metrov. Horské priesmyky Donovaly, Šturec, Vernár a Štiavnické bane boli uzavreté úplne.

09:51

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal do 16.00 h výstrahu 1. a 2. stupňa pred snežením. Napadnúť by malo od piatich do 40 centimetrov snehu.

09:44

Až trojcentimetrovou vrstvou kašovitého snehu sú podľa informácií serveru stellacentrum.sk pokryté vozovky na diaľnici D1 na úseku medzi Bratislavou a Sencom a na niektorých rýchlostných komunikáciách vrátane R1 medzi Trnavou a Nitrou. V oboch smeroch bola uzavretá cesta medzi Lučencom a Veľkým Krtíšom.

09:42

V súvislosti so snežením mali hasiči v Trnavskom kraji za posledných zhruba dvanásť hodín už dvanásť výjazdov. V prevažnej miere išlo o odstraňovanie spadnutých stromov na vozovku a dopravné kolízie.

Od 8. hodiny zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru SR (HaZZ) v Radošovciach pri Skalici, kde zapadol do snehu linkový autobus. Kolízia sa obišla podľa vedúceho oddelenia operačného riadenia na Krajskom riaditeľstve HaZZ v Trnave Martina Krajčoviča bez zranení cestujúcich, pre ktorých poslal prepravca náhradný autobus. Autobus mal problémy aj na kopci Šianec nad Hlohovcom, kde došlo k stretu s osobným autom, ktoré skončilo v snehu mimo vozovky. Stromy od rána odstraňovali v Trnave na Hodžovej ulici, na Prašníku a Cerovej, kde zatarasil oba jazdné pruhy na ceste. Podľa Krajčoviča ide pravdepodobne o stromy, ktorých stav alebo stabilitu poškodili predchádzajúce víchrice a už nevydržali ťarchu napadaného snehu.

09:39

Mestská hromadná doprava v Bratislave mešká pre sneženie od 10 do 30 minút. Vodiči jazdia so zvýšenou obozretnosťou. Problémy hlási trolejbusová doprava na Kolibe a pre spadnutý strom na trolejové vedenie aj na Kramároch. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

DPB zabezpečil vo štvrtok ráno výpravu vozidiel MHD v plnom rozsahu. Zamestnanci podniku sú v pohotovosti, v teréne čistia zastávky, trate a obratiská MHD.

09:35

Husté sneženie komplikuje od skorých ranných hodín dopravu v Banskej Bystrici. Firmy, ktoré pre mesto zabezpečujú zimnú údržbu ciest a chodníkov, majú v teréne takmer dve desiatky mechanizmov a pri odpratávaní snehu je na chodníkoch a pri križovatkách k dispozícii niekoľko desiatok aktivačných pracovníkov.

09:34

Cesty v Prešovskom kraji sú zjazdné, prevažne suché až mokré, miestami sa nachádza aj čerstvý sneh. Horský priechod Vernár vo štvrtok ráno uzatvorili pre nákladnú dopravu. Evidujú tam čerstvý sneh do päť centimetrov, rovnako aj na horskom priechode Podspády.

09:09

Podľa informácií imhd.sk trolejbusová linka 207 nepremáva. "Z dôvodu problémov s trolejbusmi na Lovinského nepremáva linka 207. Oblasť Mudroňovej a Palisád je úplne bez obsluhy," uvádza sa na portále.

09:07

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe informuje, že sneží takmer na celom Slovensku. Výnimkou je len juh východného Slovenska.

09:04

Doprava v Bratislave kolabuje. Ako informuje navigácia Waze, na vjazdoch do hlavného mesta sa vytvorili rozsiahle kolóny.

08:53

Na bratislavskej Kolibe je 22 cm snehu. Na Facebooku o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

08:39
Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na výdatné sneženie počas štvrtka takmer na celom území Slovenska. Na niektorých miestach môže napadnúť až 40 centimetrov snehu. 
 
Podľa SHMÚ by najviac snehu malo napadnúť v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Nitrianskeho a Žilinského kraja. Taktiež sa môžu vytvárať záveje a snehové jazyky.
08:33

Horský priechod (HP) Kremnické Bane je aktuálne pre všetky autá uzavretý. Dôvodom je nepriaznivé počasie a zlý stav komunikácií. Informovalo o tom Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. 

Husté sneženie komplikuje dopravu aj na ostatných cestách v regióne. Ako uvádza Slovenská správa ciest na svojej internetovej stránke, v okresoch Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica a Žarnovica je pre sneženie a padanie stromov na cesty vyhlásený I. stupeň kalamitnej situácie.

08:28

Na území Žilinského kraja sú všetky cesty zjazdné. Informovala o tom Slovenská správa ciest.

 

Diaľnice sú podľa cestárov s dvojcentimetrovou kašovitou vrstvou snehu a na rýchlostných cestách je kašovitá, miestami utlačená dvojcentimetrová vrstva snehu. Na cestách I. triedy je kašovitý, miestami čerstvý alebo utlačený sneh do piatich centimetrov. Na cestách II. a III. triedy je kašovitý, miestami utlačený sneh do piatich centimetrov. Na horských priechodoch je kašovitý alebo utlačený sneh do piatich centimetrov.

08:26

Premávka električkovej linky č. 4 v Bratislave bola obnovená. Avšak krátko po obnovení premávky trolejbusov na Kramáre, je premávka uvedených liniek 64, 204, 212 a 209 opäť prerušená. 

07:32

V meste Myjava podľa čitateľky Lucky od rána sneží a cesty sa šmýkajú.

07:17

Čitateľ Marek zachytil pohľad na parkovisko v Banskej Bystrici.

08:16

Podľa portálu aktuality.sk sa pred Chorvátskym Grobom smerom zo Slovenského Grobu zrazilo auto s kamiónom, blokujú jeden jazdný pruh a na Pražskej ulici v Bratislave v smere z centra je pre kalamitu odstavených asi 30 trolejbusov.

08:14

Zhustená premávka je taktiež za Šamorínom v smere do Dunajskej Lužnej, na ceste z Dunajskej Lužnej do Bratislavy, v Moste pri Bratislave, v smere z Malinova a Štvrtka na Ostrove, na starej seneckej ceste pred Ivankou pri Dunaji v smere do Bratislavy.

V Bratislave na diaľničnom obchvate za tunelom Sitina, v smere na diaľnicu D2 do Malaciek, je odstavený kamión s defektom.

08:13

Následky dopravných nehôd odstraňujú na starej ceste za Stupavou, kde sa v smere do Bratislavy zrazili tri osobné autá. Vodiči však musia rátať so zdržaním na viacerých cestách Bratislavského kraja (BSK). Informuje o tom internetový portál stellacentrum.sk.

Vodiči podľa portálu hlásia neupravené cesty za Veľkými Levármi, v smere do Malaciek. So zdržaním musia počítať aj na bratislavskom diaľničnom obchvate, pri Lamači, v smere z diaľnice D2 od Stupavy. Priebežne je uzatváraný aj tunel Sitina.

08:09

Hasiči zasahovali od polnoci do skorého štvrtkového rána v Banskobystrickom kraji niekoľkokrát pri odstraňovaní stromov, ktoré spadli na cesty v dôsledku hustého sneženia. Výjazdy boli hlásené najmä v okresoch Krupina, Lučenec a Žarnovica.

Podľa informácií z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici, strom odstraňovali zo štátnej cesty I/66 pri Hontianskych Nemciach, ako aj v samotnej obci. Pri spadnutých stromoch boli aj v Novej Bani, vo Veľkých Stracinách v okrese Veľký Krtíš, vo Voznici a Hronskom Beňadiku v okrese Žarnovica a tiež na ulici J. Kráľa v Lučenci.

Strom z cesty likvidovali aj v Budči pri Zvolene. Cesta tam bola skoro ráno neprejazdná. V Lučenci na Zvolenskej ceste spadol zase na cestu rozhlasový stĺp.

08:08

Pre dopravnú nehodu nepremáva električková linka č. 4 v úseku Vozovňa Jurajov dvor - Zlaté piesky. Zabezpečená je náhradná autobusová doprava, píše imhd.sk.

08:06

Úsek v okolí Hradu na Mudroňovej a Palisádach bol ráno istý čas bez možnosti využitia verejnej dopravy, pre nezjazdnosť komunikácii nepremávali linky 207 ani 203. Premávka trolejbusov 207 je už obnovená, opäť však treba rátať s veľkou nepravidelnosťou.

07:55

Sneh skomplikoval aj mestskú hromadnú dopravu v Bratislave. Pre nezjazdnosť komunikácie nepremávali od 6-tej ráno trolejbusové linky 204, 209 a 212 z Pražskej na Kramáre. Na Pražskej uviazla aj linka 64. Od 7:40 bola premávka obnovená, cestujúci však musia počítať s veľkou nepravideľnosťou spojov, informuje portál imhd.sk.

07:45

Neupravenú a pre nákladnú dopravu ťažko prejazdnú cestu hlásia vodiči na horskom priechode Fačkov. Horský priechod Kremnické Bane je uzavretý pre všetku dopravu, vodiči to môžu obísť cez Zvolen a Banskú Bystricu. Horské priechody Donovaly, Šturec, Vrchslatina a Šútovce sú uzatvorené pre nákladné vozidlá nad desať metrov dĺžky. Horské priechody v okrese Brezno sú prejazdné len s reťazami.


Cesty II. triedy č. 549 Úhorná - Krásnohorské Podhradie a III. triedy č. 3227 Hrabušická Píla - Stratená sú uzatvorené pre všetku dopravu. Cesty sú v zimnom období neudržiavané. Kompa Záhorská Ves – Angern premáva a most Moravský Svätý Ján – Hohenau je otvorený. Kompa vo Vojke premáva podľa prevádzkového poriadku.

07:40

Zasnežené cesty hlásia v okolí Nadlíc (okres Partizánske), za Kolárovicami v okrese Bytča, v smere na Makov (okr. Čadca), na diaľnici D3, medzi Žilinou a Bytčou, na trase Stará Bystrica - Klubina - Zborov nad Bystricou - Krásno nad Kysucou, pod Strečnom, medzi Martinom a Turčianskymi Teplicami, v Banskej Štiavnici a okolí, medzi Babínom a Námestovom, medzi Dolným Kubínom a Ružomberkom, medzi Poltárom a Kokavou nad Rimavicou a medzi Ožďanmi a Lučencom.

07:34

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú zjazdné a prejazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem úseku diaľnice D1 Bratislava - Senec a rýchlostných ciest R1 Trnava - Nitra, R1A Lehota - Nitra, R1 Tekovské Nemce - Žiar nad Hronom, R2 Lovčica-Trubín - Žiar nad Hronom a R3 Horná Štubňa, kde je povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého snehu hrúbky do troch centimetrov. Na svojej internetovej stránke o tom informuje stellacentrum.sk.

„Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je na východnom Slovensku prevažne suchý až vlhký, na ostatnom území prevažne mokrý, pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu hrúbky do päť centimetrov,“ informuje internetový portál.

06:29

Podľa meteorológov bude vo štvrtok zamračené až oblačno, na mnohých miestach treba očakávať sneženie, v polohách do cca 300 m, na Zemplíne neskôr do 600 m aj dážď so snehom alebo dážď. Miestami buďte pripravení na intenzívne zrážky, spadnúť ich má 5 až 20 centimetrov.  Najvyššia denná teplota bude -1 až 4 stupne.

07:03

Banskobystrické krajské operačné stredisko polície oznámilo, že od 6.20 hod. je cesta cez Kremnické Bane úplne uzavretá pre všetku dopravu pre nepriaznivé počasie a zlý stav komunikácií. V Hontianskych Nemciach (okres Krupina) zasahujú hasiči, pretože na autobus spadli elektrické káble a hrozí požiar. Na mieste je momentálne päť hasičov s dvoma kusmi techniky.

06:41

Na neupravené cesty sa vodiči sťažujú v okresoch Trnava, Hlohovec, Nitra, Nové Zámky, Komárno, Šaľa a Levice, v Žiline a okolí, medzi Martinom a Turčianskymi Teplicami, v Banskej Štiavnici a okolí, v okresoch Krupina, Žarnovica, Zvolen, Banská Bystrica, Žiar nad Hronom, Brezno, medzi Dolným Kubínom a Ružomberkom, medzi Babínom a Námestovom, medzi Poltárom a Kokavou nad Rimavicou a na Vernári.

06:39

Spadnuté stromy obmedzujú dopravu za Čatajom v smere do Blatného, za Svrbincami v smere do Ratnoviec. Za obcou Jarok v smere do Nitry zapadol autobus. Na Makove v smere do Bytče blokuje premávku odstavená dodávka, úsek je neprejazdný. Úsek za Žiarom nad Hronom v smere do Handlovej je podľa poslucháčov Expresu tiež neprejazdný.

06:36

Nehody hlásia aj v Bratislave, na moste Lafranconi smerom do Petržalky, je potrebné rátať s kolónami, za Šamorínom v smere do Dunajskej Lužnej, na D1 pred Zelenčom smerom zo Senca, na vjazde do Hlohovca, za Lehotou v smere do Nitry, za Oponicami v smere do Dolných Lefantoviec, v Zborove nad Bystricou v smere do Krásna nad Kysucou, na R1 za Zvolenom v smere do Žiaru nad Hronom.

06:32

Ďalšie havárie hlásia za Pozbou v smere do Bardoňova, na R1 za Žarnovicou v smere do Žiaru nad Hronom, v Sklabinej v smere do Veľkého Krtíša, za Smižanmi v smere do Spišského Štvrtku sa zrazili tri osobné autá, za Dechticami smerom do Dubového ich havarovalo až päť.

06:31

Situáciu na cestách monitoruje dopravný servis rádia Expres. Hodinovú kolónu hlásia v smere z Ivanky pri Dunaji do Bratislavy. Nehodu hlásia za Veľkými Levármi v smere do Malaciek, na tomto úseku sú problémom aj neupravené cesty. Za Veľkým Lapášom v smere do Nitry havaroval kamión, úsek je neprejazdný. 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, TASR, Novy Cas, lum, guz, ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky