Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2017 10:40 | Tip od Vás | Slovensko

Krásna Veronika odišla do USA za prácou, našla si ju smrť: Ťažké rozhodnutie rodiny vás dojme k slzám!

Veľkorysé gesto! Neskutočná tragédia, ktorá sa stala takmer pred dvoma mesiacmi za veľkou mlákou, má dojímavé pokračovanie.

Mladá Slovenka Veronika († 21) v máji odletela pracovať ako plavčíčka do Ocean City v Amerike. Krásny sen sa však rýchlo rozplynul. Priamo pred budovou, v ktorej bývala, ju zrazilo SUV a vodič z miesta tragédie ušiel. Zdrvení rodičia ihneď prileteli do USA. Dievčina ťažkým zraneniam však v nemocnici podľahla. Rodina sa rozhodla orgány svojej milovanej Veroniky darovať, a tak zachránila život niekoho iného.

Otvoriť galériu

Mladá krásna Veronika († 21) milovala život a cestovanie. Tento rok v máji sa rozhodla stráviť štyri mesiace v Spojených štátoch, konkrétne v Ocean City v štáte Maryland, kam odcestovala za prácou plavčíčky. Nezabudnuteľné leto sa však v jedinom tragickom okamihu skončilo. Veroniku na bicykli cestou do práce zrazilo SUV.

Šofér z miesta tragédie ušiel, no polícia ho neskôr chytila a ako sa ukázalo, nešlo o žiadne neviniatko. Podľa webového portálu the-chesapeake.com 38-ročného Brattena polícia už viackrát riešila a pre usmrtenie dievčiny skončí pred súdom. Mladú Slovenku v kritickom stave previezli do nemocnice Peninsula Regional Medical Center v Ocean City a napojili na prístroje.

Otvoriť galériu

 

Mama po zistení strašnej správy hneď letela za milovanou dcérou do Ameriky. Jej stav bol však taký vážny, že napriek veľkej snahe lekárov Veronika zraneniam podľahla. „Bolo to nekonfliktné, milé a veľmi skromné dievča. Je nám veľmi ľúto, čo sa stalo. Na tomto svete budú ľudia ako ona veľmi chýbať,“ povedali v lete užialení spolužiaci zo strednej školy.

Druhá šanca na život

Po smrti mladej Slovenky sa stalo to, čo by len málokto v takej situácii dokázal. „Lekár sa mamy nebohej opýtal, či by mohli darovať Veronikine orgány. Mama súhlasila,“ prezradil rodinný známy. Lekári obeti dopravnej nehody odobrali srdiečko, obličky a pľúca. A neskôr rodine prišiel nečakaný list od pána z Ameriky. „V liste im napísal, že im ďakuje za Veronikino srdiečko a že vďaka tomu môže žiť,“ dodal známy.

Každý je potenciálny darca

Viliam Ficher, kardiochirurg

- Legislatíva je u nás jasná, pokiaľ človek ešte počas života nevyhlási, že si neželá byť darcom, považuje sa automaticky za potenciálneho darcu. Ak je však rodina proti, lekári nejdú proti jej vôli. To sa mne stalo iba jeden raz. Darca srdca musí byť zdravý človek, lepšie ak je mladší a najčastejšie ide o ľudí, ktorí utrpia vážny úraz hlavy. Čakacia lehota sa nedá zovšeobecniť. Záleží na tom, koľko pacient vydrží čakať a na dostupnosti vhodného orgánu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivš, --red

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Ilustračné foto
Na západe zúri nebezpečné ochorenie: Slovensko tento rok láme rekordy, na zozname pacientov sú len tínedžeri
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Aktualizované
Fico odhalil plány: Koho navrhnú na post eurokomisára za Slovensko? Má to byť tento muž
Nájdete všetkých psíkov, ktorí majú zatvorené aspoň jedno oko?
Slováci, potrápte si hlavičky: Koľko psíkov má na obrázku zatvorené aspoň jedno oko?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore