Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.01.2018 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Utrpenie detských hviezd: Mnohí sa s následkami pasujú dodnes

Popularita nie je pre všetkých. Obdiv, pokrikovanie fanúšikov a mediálny záujem totiž neustoja všetci.

Ohrozené sú najmä detské hviezdy, ktoré sláva zastihla v zraniteľnom veku. Nájdu sa aj takí, ktorých popularita postretla nepripravených. Nielenže im zničila detsvo, ale mnohí sa s krutými následkami pasujú dodnes.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Pokriky na ulici, šepkanie sprevádzané ukazovaním prstom či prosba o fotku, keď sa chcete najesť s blízkymi v reštaurácii. Aj také bývajú stretnutia známych tvárí s neoblomnými fanúšikmi. A svoje o tom vedia aj rozbiehajúce sa detské hviezdičky, ktoré si na túto neželanú daň za slávu musia ešte len zvykať. Ako ju ale ustáť s nohami pevne na zemi?

Prvé záblesky popularity majú za sebou chalani z jojkárskeho seriálu Naši - Gregor Miler (18), David Krajčík (15) a Max Bolf (13). Momentálne sa tešia veľkej obľube, niet preto divu, že kam táto trojica vkročí, ihneď vzbudí záujem okolia. Hoci produkcia seriálu aj režisér sa snažili mladíkov hneď od začiatku psychicky pripraviť na ataky nadšených fanúšikov, začínajúcim hercom mediálna sláva dáva zabrať. Po dvoch rokoch vysielania Našich priznávajú, že skúsenosti nie sú vždy len príjemné.

 

„Nájdu sa aj takí echt fanúšikovia, ktorí sú veľmi zvedaví, až dotieraví. Iní ma zase nenávidia a ani nevedia prečo. Neraz mi adresujú sprosté vulgarizmy. Naučil som sa neriešiť, čo si o mne myslia iní. Dôležité je, čo si o sebe myslím ja sám,“ hovorí predstaviteľ Tomáša – Gregor Miler. Svoju skúsenosť pridáva aj seriálový Samko, mladý herec Max Bolf.

„Veľa cestujeme a decká ma všade spoznávajú. Nezaobíde sa to bez šepkania to je ten chalan z Našich! Následne ma poprosia, či sa môžu so mnou odfotiť a tak,“ vysvetľuje najmladší z chlapcov, ktorému sa fanúšikovia ozývajú aj cez internet. „Píšu mi správy na facebooku, ale nedá sa všetkým odpovedať. Nepríjemné je to vtedy, keď stále dobiedzajú a sú neodbytní. Naopak, jedna pani na dovolenke ma zastavila a povedala, že keď bola veľmi chorá, Naši ju v nemocnici rok držali pri živote, to som bol veľmi rád,“ dodáva seriá­lový Samko. Mediálna sláva nie je vždy po chuti ani Davidovi Krajčíkovi, ktorý hrá Olivera. „Mám menej súkromia a ľudia na ulici ma zastavajú. Niekedy to fakt nemám rád, napríklad, keď idem von s kamarátmi alebo som niekde s rodinou na večeri,“ uzatvára mladý herec. Zostáva im držať palce, aby svoju slávu ustáli, lebo nie všetky detské hviezdy to zvládli bez následkov. 

Marcel Chlpík (11): Navštevoval psychológa

Otvoriť galériu
Marcel Chlpík
Zdroj: TV Markíza
Markizácky seriál Chlapi neplačú pred štyrmi rokmi katapultoval na výslnie aj Marcela Chlpíka. Chlapec z nehereckých pomerov zaujal tvorcov najmä svojou bezprostrednosťou a tým, ako sa podobal na českú hviezdu Tomáša Holého. Krátko na to, ako sa malému Marcelkovi začalo dariť, prenikli na povrch „šuškandy“ zo zákulisia televízie, ako ťažko sa s ním spolupracuje. To, že má problém so sústredením a občas sa dostavia aj maniere a nezvláda náhlu popularitu, priznali aj jeho hereckí kolegovia. Aj to bol dôvod, prečo zobrala mama malého herca v minulosti na návštevu k psychológovi.

Tomáš Holý († 21): Bujaré pitky ho stáli život

Otvoriť galériu
Tomáš Holý
Zdroj: anc
Najväčšiu hviezdu v Československu preslávili filmy Marečku, podejte mi pero! (1976) a Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977). Mnohých preto prekvapilo, keď sa v osemnástich rozhodol, že herectvu dá zbohom. „Pôjdem študovať právo. Pokojne by sa totiž mohlo stať, že by som bol neúspešný herec, a to musí byť na zbláznenie,“ poťažkal si v minulosti Holý. S vysokoškolským životom ale prišli aj divoké pitky a bujarý životný štýl. To sa mu stalo 8. marca 1990 osudným. V noci Holý nasadol opitý s kamarátom do auta a nezvládol riadenie. Kým kamarát z auta vyletel predným sklom a nič sa mu nestalo, Holý prevoz do nemocnice neprežil.

Zuzana Pravňanská (49): Majka jej priniesla bolesť

Otvoriť galériu
Majku z Gurunu, zo seriálu Spadla z oblakov (1978), si za socializmu zahrala herečka Zuzana Pravňanská. Hoci Pravňanskej detská herecká kariéra nabrala raketový štart, rýchlo prišiel pád a dodnes sa trápi. Rola tajomného dievčatka s nadprirodzenými schopnosťami sa jej stala osudovou a nálepky Majky sa už nestriasla. „Majka Zuzane priniesla viac smútku a bolesti ako radosti. Vlečie sa s ňou celý život a deti sa jej pre to posmievali,“ hovorí Pravňanskej blízky. Herečka si preskákala viacerými úskaliami. Problematické vzťahy, týranie manželom, závislosť od alkoholu a smrť partnera boli rany, s ktorými sa musela Pravňanská popasovať. Jej dve dcéry aj syn nakoniec skončili v detskom domove. Dnes herečka pracuje ako vodička električky a kamerám sa vyhýba.

Katarína Zaťovičová (53): S popularitou sa vyrovnávala terapiami!

Otvoriť galériu
Na malom urozprávanom dievčatku z filmu Leto s Katkou vyrastali celé generácie. V roku 1975 ju stvárnila vtedy len šesťročná herečka Katarína Zaťovičová. Dnes však s odstupom času priznáva, že popularita jej skomplikovala život a rovesníci sa jej otočili chrbtom. „Nebolo to pre mňa jednoduché, lebo som bola viac na filmovačkách ako v škole. Spolužiaci na mňa divne pozerali, lebo keď som sa vrátila do triedy, učitelia mi dávali iný priestor, čo vnímali ako protekciu,“ sťažuje si bývalá detská hviezda. „Nikto so mnou nechcel sedieť, takže na toto školské obdobie nemám pekné spomienky,“ priznáva Zaťovičová. Neskôr musela vyhľadať aj odbornú pomoc. „Prešla som si terapiami, aby som sa z toho dostala. Nezdá sa to, ale pre mňa to bolo náročnejšie. Nebola som normálna baba a tá popularita sa so mnou ťahala ešte dlho. Uvedomila som si, že moja povaha nie je taká, aby som to zvládla,“ pootvorila svoju trinástu komnatu herečka.

Producentka a scenáristka Danica Hričová: Deti musia podržať ich rodičia

Otvoriť galériu
Danica Hričová
Zdroj: tv joj
Počas nakrúcania seriálov pravidelne pracuje s deťmi. „V Búrlivom víne účinkoval Rišo Labuda, ktorý má silné rodinné zázemie a predpoklady na to, aby pochopil, čo táto práca prináša. Bol viackrát upozornený na všetky riziká a pozitíva. Veľká výzva čakala aj na Marcela Chlpíka v seriáli Chlapi neplačú, na ktorom stála hlavná dejová línia. Na konkurze predviedol, že vie naozaj veľmi dobre hrať. Mali sme predobraz Tomáša Holého a Marcela sme vybrali z vyše dvetisíc detí. Ale o tom, či dieťaťu stúpne sláva do hlavy, do veľkej miery rozhoduje najmä jeho osobnosť a v neposlednom rade rodičia, ktorých na to pri angažovaní dieťaťa do seriálu dôkladne upozorňujeme. Je dôležité, aby rodičia dieťaťu vysvetlili, ako stáť nohami pevne na zemi. Takisto, keď je seriál úspešný a zrazu ho spoznávajú na ulici, chcú od neho autogramy. U nás sa dieťaťu venuje najmä režisér, ktorý s ním rozoberá psychológiu postavy, vzťahy a konkrétnu situáciu, ktorá sa nakrúca,“ hovorí Hričová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí