Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.11.2017 19:28 | Správy | Domáce správy

Vyše 123 000 Slovákov sa rozhodlo zmeniť zdravotnú poisťovňu: Ktorá to vyhrala na celej čiare?

Záujem o zmenu zdravotnej poisťovne prejavili aj v tomto roku desaťtisíce ľudí.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) akceptoval 123 196 prihlášok na zmenu zdravotnej poisťovne od začiatku budúceho roka, 4 083 neakceptoval. Informovala o tom vo štvrtok jeho hovorkyňa Andrea Pivarčiová.

Ako vyplýva z výsledkov prepoisťovania, klienti pribudnú od budúceho roka iba súkromnej zdravotnej poisťovni Dôvera. Celkovo jej po zohľadnení príchodov a odchodov poistencov pribudne 45 802 klientov. Naopak, štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni (39 235 poistencov) a súkromnej Union zdravotnej poisťovni (6 567 poistencov) ich mierne ubudne. Možnosť prepoistiť sa od budúceho roka majú ľudia raz ročne, a to do 30. septembra.

"Tohtoročná prepoisťovacia kampaň potvrdila stabilitu poistného kmeňa VšZP. S takmer 3,2 milióna poistencov a 62-percentným podielom na trhu je štátna poisťovňa nespochybniteľným lídrom v zdravotnom poistení na Slovensku," reagovala na výsledky jej hovorkyňa Viktória Vasilenková. Vzhľadom na plnenie ozdravného plánu VšZP tento rok neinvestovala podľa jej slov do aktívnej náborovej kampane ani cent a do mediálnej kampane len obmedzené množstvo financií. "Pozíciu lídra aj napriek tomu potvrdila," doplnila.

 

Výsledky uplynulého prepoisťovacieho obdobia označila Dôvera za veľké povzbudenie. Počet nových poistencov prekonal jej očakávania, celkovo bude mať viac ako 1,4 milióna klientov. "A to aj napriek tomu, že počas posledných septembrových týždňov sme boli svedkami nekalej činnosti zo strany niektorých lekárov. Výsledok je pre nás záväzkom neustále zlepšovať naše služby. Naším cieľom je, aby počet našich poistencov stále rástol a chceme postupne vyvrátiť teóriu, že ľudí zdravotné poisťovne nezaujímajú," povedal PR špecialista Dôvery Branislav Cehlárik.

Union ZP poukázala, že v rámci prepoisťovacích kampaní sa všetkým poisťovniam darí striedavo. Na budúci rok bude mať vyše 477 000 poistencov. "Posledné tri roky po sebe získala ZP Union najviac poistencov, čo nám dáva veľkú nádej, že tento výsledok v budúcom roku dokážeme zase zopakovať. Spokojnosť poistencov je našou kľúčovou prioritou a už teraz pripravujeme viaceré novinky, ktoré ich v novom roku určite potešia. Výsledky kampane sú pre nás užitočnou spätnou väzbou - budeme ich podrobne analyzovať," zhrnula hovorkyňa poisťovne Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

V prípade zmeny poistenci až do konca roka používajú preukaz poistenca a európsky preukaz svojej terajšej zdravotnej poisťovne. Poistenec je povinný oznámiť zmenu svojmu zamestnávateľovi. Samostatne zárobkovo činná osoba, ktorá zmení zdravotnú poisťovňu, je povinná písomne oznámiť novej zdravotnej poisťovni výšku preddavku na poistné do 8. januára 2018.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter
Peter Pellegrini
Aktualizované
Web českej agentúry napadli hackeri: Vydali nepravdivú správu o Pellegrinim
Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81).
Foto
Odišiel velikán: Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81), ich slová vám naženú slzy do očí
Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letí vrtuľník
Végh si miešaním sa do volieb zavaril.
Attila Végh schytal po voľbách ďalšiu FACKU: Prišiel už o tretí KŠEFT! Košom mu dala TÁTO značka
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
USA tvrdia, že Čína podporuje Rusko vo vojne, minister sa nezdržal: Nepripustíme, aby...
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?
Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky