Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2017 12:55 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ďurianová mieri do RTVS, moderovať má športovú reláciu: Merčiak ostal z tej správy zaskočený!

Opäť na obrazovke! Marianna Ďurianová (40) dlho patrila medzi najväčšie televízne hviezdy.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii
Začínala vo verejnoprávnej STV, kde si ju všimol Pavol Rusko (54) a okamžite jej ponúkol prácu v Markíze. Tam sa čoskoro stala najobľúbenejšou tvárou Televíznych novín. Po jej šokujúcom odchode a vidine nového džobu v Jojke, z ktorého nakoniec nič nebolo, zostala Ďurianová bez práce. Predtým, ako dostala šancu v najčítanejšom denníku Nový Čas sa pošuškávalo, že sa pre ňu chystá miesto v RTVS, z čoho však nakoniec nič nebolo. Teraz by však podľa informácií Nového Času predsa len mala do televízie v Mlynskej doline nastúpiť!

Ďurianovej kariéra sa začala v roku 2000, keď sa objavila v STV ako externá hlásateľka. Jej talent si všimol riaditeľ Markízy Pavol Rusko a spravil z nej hviezdu Televíznych novín. Popri Marianne sa za moderátorským pultom objavoval najprv Ľubomír Karásek, neskôr Rasťo Žitný a 13 rokov v Záhorskej Bystrici zavŕšila s kolegom Jaroslavom Zápalom. V roku 2014 prišiel šok, keď moderátorka oznámila, že odchádza ku konkurencii. Vtedajší riaditeľ Jojky František Borovský jej totiž sľúbil vlastnú reláciu a ona súhlasila. Neuvedomila si však, že ide iba o ústnu dohodu, a keď Borovský na Kolibe nečakane skončil, tak ani z jej avizovanej práce v Jojke nič nebolo.

Predtým vyhľadávaná moderátorka tak zostala šokujúco bez práce. V tom čase jej podal pomocnú ruku najčítanejší denník Nový Čas a moderátorka sa stala takmer na dva roky tvárou nášho internetového spravodajstva. „Pre mňa je zaujímavé, že ide o internetovú televíziu, takže to bude nová skúsenosť. Teším sa, že ju môžem získať práve v takom veľkom vydavateľstve, ako je Ringier Axel Springer, čo je záruka, že to bude fungovať,“ povedala vtedy Ďurianová.

Vedenie RTVS všetko zatajuje

Po skončení jej púte po televíziách sa začalo v minulosti šuškať o Ďurianovej nástupe do RTVS, kde vtedy šéfoval Václav Mika. Toho s Mariannou spájali priateľské väzby, v minulosti totiž spolupracovali v Markíze. Pre moderátorku sa však vo verejnoprávnej televízii nakoniec miesto nenašlo. Podľa informácií Denníka N by sa Marianna mala od januára stať opäť tvárou RTVS v športovej relácii. Táto informácia komentátora Marcela Merčiaka zaskočila. „Nič také som oficiálne nepočul, neviem o tom,“ vyhlásil Merčiak, ktorý je zároveň vedúcim odboru športu RTVS.

Riaditeľ samotnej televízie zvolil rovnakú rétoriku. „Všetko, čo sme chceli k tomuto povedať, sme povedali. Je však prirodzené, že v RTVS denne komunikujeme s mnohými známymi i menej známymi osobnosťami o možnej spolupráci,“ naznačil riaditeľ Jaroslav Rezník. PR oddelenie televízie jeho slová doplnilo. „RTVS rokuje s viacerými známymi osobnosťami, ktoré sú profesionálmi vo svojich odboroch a majú záujem pôsobiť v RTVS, a to nielen v oblasti športu, a Marianna Ďurianová je jednou z nich,“ povedala hovorkyňa Erika Rusnáková.

V televízii o nej vedia

 

Ale napriek tomu, že kompetentní v Mlynskej doline zatiaľ všetko zatajujú, podľa informácií Nového Času je nástup Ďurianovej do RTVS istý. „Na utorkovej porade bolo športovým redaktorom oznámené, že Marianna bude moderovať Góly - body - sekundy,“ povedal dobre informovaný zdroj z televízneho prostredia. Samotná Ďurianová do uzávierky Nového Času na otázky o svojom novom pôsobisku neodpovedala.

Náhrada za Hargašovú

Otvoriť galériu

Športovú reláciu RTVS Góly - body - sekundy moderovala obľúbená Jarka Hargašová. Tá si však zbalila kufre a s manželom Miroslavom Lajčákom odišla do New Yorku, kde dostal flek v Organizácii Spojených národov. Je teda zjavné, že v RTVS chýbala moderátorka, ktorá by sa zaradila do športového tímu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory