Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2017 00:05 | Správy | Politika

Ruskova exspoločníčka Volzová vypovedala na polícii: Tušila, že jej idú po krku?

Prišla v sprievode kriminálky. Pred vyšetrovateľa sa postavila Sylvia Volzová, aby vypovedala v prípade objednávky jej vraždy. Podľa polície si odstránenie spoločníčky v televízii Markíza objednal pred 20 rokmi Pavol Rusko (54). Na políciu sa dostavila Volzová z Nemecka, kde žije, bočným vchodom.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Šokujúcu informáciu na bývalého televízneho magnáta a exministra hospodárstva vytiahol boss slovenského podsvetia Mikuláš Černák (50), ktorý si odpykáva doživotie za viacero vrážd. Rusko je už tretí týždeň za mrežami. Krajský súd zatiaľ nerozhodol, či bude počas vyšetrovania vo väzbe, alebo na slobode. Práve jedna z hlavných účastníčok kauzy Sylvia Volzová prišla v utorok napoludnie vypovedať na policajné prezídium. Do budovy vstúpila bočným vchodom v civilnom aute, v ktorom ju však sprevádzali dvaja muži z kriminálky. „Čo sa týka ochrany jej života a zdravia, povedal by som, že sme relatívne opatrní,“ hovoril pri príchode advokát Volzovej Roman Kvasnica. Výsluch trval niekoľko hodín. Do uzávierky nebolo jasné, ako Volzová vypovedala.

O svoj život vraj obavu mala, ale nedokázala bližšie špecifikovať, akým spôsobom mala byť v čase spáchania skutku ohrozená. „Ale cítila nejaké tlaky na jej osobu,“ povedal Černákov obhajca František Polák.

Pri prvom výsluchu spred niekoľkých týždňov bola zhrozená, že ju chcel niekto zlikvidovať. „Keď som si prečítala, že bol za mňa niekto ochotný zaplatiť 20 miliónov korún, aj som sa trochu cynicky zasmiala, že ma tak vysoko ohodnotili. Ale nebolo mi všetko jedno,“ povedala denníku SME s tým, že ju mali uniesť a pred notárom chceli, aby podpísala prevod svojho podielu v Markíze.

Otvoriť galériu

Medzi obvinenými je okrem Ruska Černák, jeho bývalý spoločník Miloš Kaštan a šéf gangu sýkorovcov Robert „Kýbel“ Lališ, ktorého si k vražde mali prizvať. Samotný Rusko stretnutie s bossom podsvetia priznal. Podľa jeho tvrdenia to mala byť práve Volzová, kto si objednal v podsvetí jeho vraždu, a on si chcel túto informáciu preveriť. Ruskova exmanželka Viera zasa tvrdí, že sa jej muž stretol s Černákom, aby si overili informáciu, že si niekto u mafie objednal ich diskreditáciu.

 

Ako hýbal Slovenskom

 

1996

- Rusko bol pri založení televízie Markíza, ktorá sa čoskoro stala najsledovanejšou v krajine. V čase, keď vláda expremiéra Vladimíra Mečiara tvrdo ovládala spravodajstvo STV, stala sa hlavným informačným kanálom opozície.

1998

- Tesne pred voľbami sídlo televízie obsadil Marián Kočner s pomocou členov slovenského podsvetia. Aj keď šlo o obchodný spor, načasovanie obsadenia vyvolalo vo verejnosti snahu o cenzúru. Vznikli demonštrácie za ochranu Markízy a podľa viacerých analytikov práve táto kauza definitívne pripravila Mečiara o moc.

2001

- Ruskovi nestačil post televízneho magnáta. Už predtým pomohol Rudolfovi Schusterovi do prezidentského kresla. Následne založil vlastnú stranu ANO, dostal sa do vládnej koalície Mikuláša Dzurindu a obsadil kreslo ministra hospodárstva.

2005

- Koniec Pavla Ruska vo vysokej politike. Kauza nevyjasnených zmeniek za 100 miliónov korún po predošlých prešľapoch mu definitívne láme krk. O šesť rokov neskôr sa dostal na povrch dodnes nepotvrdený spis Gorila, ktorý opisuje korupčné praktiky pri privatizácii počas 2. Dzurindovej vlády.

2017

- Ruskov niekedy priateľ, niekedy nepriateľ Marián Kočner vytiahol znenazdajky zmenky za 69 miliónov €. Podpísaný je Pavol Rusko, ručiteľom je televízia Markíza. Kočner tvrdí, že ich podpísal Rusko, ten o zmenkách mlčí a Markíza hovorí, že je to podvrh.

Aktuálne

- Ruska obvinili z prípravy vraždy Sylvie Volzovej spred 20 rokov, keď kraľoval televízii. Usvedčuje ho mafiánsky boss Mikuláš Černák, ktorého si mal Rusko najať. Bývalý televízny magnát vinu popiera. Momentálne čaká, či bude vyšetrovaný na slobode, alebo ostane vo väzbe.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rn

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!