Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2017 05:00 | Šport | Tenis

Belgičanka Kim Clijstersová bola ONLINE: Z mojich detí tenisti nebudú

Na Tennis Champions ju pozvala Daniela Hantuchová. Bývalá svetová jednotka, Belgičanka Kim Clijstersová (34), bude súčasťou bratislavskej exhibície, na ktorej sa s kariérou rozlúči Slovenka Daniela Hantuchová.

"Som veľmi nadšená, že budem súčasťou exhibície v Bratislave," povedala štvornásobná grandslamová víťazka Clijstersová.

Keď slovenská tenistka Daniela Hantuchová oslovila Kim Clijstersovú, aby sa 15. novembra zúčastnila na jej rozlúčke s kariérou, Belgičanka neváhala ani minútu.

"S Danielou sa poznáme od 14 rokov, veľa sme toho spolu prežili v juniorskom veku i na turnajoch WTA či grandslamoch. Keď spolu často cestujete, vytvoria sa medzi vami priateľské väzby, medzi mnou a Danielou bola taká chémia. Som rada, že sa budem môcť zúčastniť na jej rozlúčke a na stredajšiu bratislavskú exhibíciu sa veľmi teším," povedala Clijstersová pred 10. ročníkom exhibície Tennis Champions, na ktorej sa zúčastnia aj Nemec Tommy Haas a bývalý dlhoročný líder slovenského daviscupového tímu Dominik Hrbatý.

 

Clijstersová sa stala pre mnohé hráčky veľkou inšpiráciou. Po návrate na kurty po materskej prestávke sa dokázala vrátiť medzi absolútnu svetovú špičku a vyhrať tri grandslamové turnaje. Dvakrát triumfovala na US Open a raz na Australian Open.

"Je náročné skĺbiť športovú kariéru s rodinnými povinnosťami, no dá sa to. Je potešiteľné, že čoraz viac hráčok sa po materskej prestávke rozhodne vrátiť k tenisu, či už Victoria Azarenková alebo Serena Williamsová," dodala bývalá svetová jednotka vo dvojhre i vo štvorhre, ktorá by si v budúcnosti rada vyskúšala úlohu trénerky. "Nebránim sa tomu, zatiaľ trénujem vo svojej akadémii. Cestovať 25 týždňov v roku po turnajoch by bolo veľmi náročné."

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
10:45 Veronika Hello Kim, will it be your first visit of Slovakia? Have a nice time in our country :) :) :)
Nie, už som tu bola pred 20 rokmi. Ale iba teraz som si mohla Bratislavu naplno vychutnať. Dnes som si bola dokonca aj zabehať.
10:47 Katka Hi Kim, who is actually your favourite tennis player? Woman and Man. Thanks.
Zo žien som mala rada Steffi Graf, z mužov mi bol sympatický hlavne Nadal kvôli jeho pracovnej morálke. Ale samozrejme obdivujem aj Rogera Federera.
10:47 jano Zravím KIm, poznáte aj iných slovenských športovcov okrem tenistov? napríklad cyklistu Petra Sagana?
Áno, samozrejme. Sagan je veľmi populárny aj v Belgicku, kde je cyklistika mimoriadne obľúbená.
10:49 K Kim, povedz nám nejaký zábavný zážitok s Danielou :).
Akurát včera sme s Danielou spomínali, že sme spolu poprvýkrát hrali na Slovensku, keď som mala 13 rokov. Zaujímavé je, že teraz Daniela ukončí svoju kariéru spolu so mnou opäť v Bratislave.
10:50 Ivan Kim vitajte na Slovensku, naša rodina je Vašou veľkou fanúšičkou, aj medzi našimi priateľmi patríte k obľúbeným svetovým športovcom. Ako Vy vnímate Slovákov ako ľudí a ako sa u nás cítite ? Prajeme Vám všetko dobré
Slovákov poznám hlavne iba z kurtov. Vždy boli veľmi priateľskí, možno trochu introvertní, ale vždy precízny v tom, čo robili.
10:53 Ondro Good morning, what are your top 5 matches you will remember forever? Thank you, Kim :)
Je ťažké hodnotiť všetky moje zápasy. Ak by som mala spomenúť jeden, tak ten z finále French Open proti Jennifer Capriati.
10:54 Juve Co robite v sucasnosti?
Mám tenisovú akadémiu v Belgicku. Venujem sa trénovaniu a hrávam exhibície s tenisovými legendami. A samozrejme ma zamestnávajú aj moje 3 detičky.
10:55 lukas hello kim , offer somebody you money for losing match in your all career ?
Nie, nikdy!
10:55 Matúš Keby som chcel autogram ,kde by som mal napísať? a jedla si už bryndzové halušky?
Ak prídete na exhibíciu, určite vám autogram dám veľmi rada :)
10:56 Milosko ako sa citis v bratislave ? navstivila si nejake kult. pamiatky?
Áno, do Bratislavy som prišla včera, mala som možnosť vidieť hrad a trochu som pochodila aj mesto. Času je však málo...
10:57 Dávid z SB Dobrý deň Kim. Nie je vám ľúto že ste si s Danielou nezahrali štvorhru na nejakom grandslame?
Po pravde - nie. Veľmi rada hrám štvorhry, no zároveň som sa vždy sústredila primárne na dvojhru. Nie je v tom nič osobné.
10:58 Labu Hello KIM, Big respect to yours as well as Daniela´s career! We are happy to see you now here in Slovakia ;-) Can you answer me a "different" question please? Do women players also like smoking like several men do?
Tak na túto otázku vôbec neviem odpovedať.
10:59 Betka so Svidnika Mila Kim, Milos Mecir sa vzdal funkcie nehrajuceho kapitana slovenskej muzskej Davis Cup reprezentacie.Zobrala by si tuto funkciu,ak by Ti ju nas tenisovy zvaz ponukol?(nasi muzi po casoch Kuceru a Hrbateho hraju maksie a ovela slabsie ako zeny Rybarikova ci Cibulkova).. <3
Je to veľmi vtipná otázka. Som si istá, že máte na Slovensku dosť kvalifikovaných ľudí, ktorí by mohli zastávať túto funkciu.
11:01 Miro Dobry den. Aky je vas najpamatnejsi zapas so slovenkami?
Radšej ako zápas by som chcela spomenúť milú príhodu, kedy som mala možnosť spoznať rodinu Daniely Hantuchovej. To je pre mňa veľmi príjemná spomienka.
11:02 Ondrej Kalman Ako ste vychádzali s krajankou Justine Heninovou? Ste stále v kontakte?
Áno, sme. Nerozprávame sa často, ale vidíme sa spolu na akciách v Belgicku. Občas si napíšeme.
11:04 JAnka V Austrálii vyšla autobiografia Jeleny Dokičovej, ktorej hlavnou témou sú jej problémy s otcom, ktorý ju aj bil. Ako ste s ňou vychádzali a videli ste na nej počas kariéry, že ju niečo trápilo v súkromí?
Vedela som, že to mala v detstve ťažké. Nikdy som si však nemyslela, že to bolo s jej otcom tak zlé. V tenisových kruhoch bol jej otec známy, práve kvôli jeho správaniu.
11:04 Toni Hi Kim, is it true, that you are absolutely not ticklish on your feet? :-)
Nie.
11:05 Kimmi Pochádzate zo športovej rodiny. Pomohlo vám to v kariére, keď ste začínali? Boli ste v belgicku aj vďaka tomu hneď známe osobnosť? Pamätáte si na otca z jeho aktívnych čias a reprezentácie či už na MS, alebo ME?
Nepamätám si všetky jeho úspechy, ale samozrejme nejaké spomienky mám. Pomáhajú aj fotografie a príhody od rodinných príslušníkov a priateľov.
11:06 Marek Ahoj Kim.Klobúk dole čo ste dokázali v tenisovom svete.Som Váš veľký fanúšik.Sledujete aj iné športové diania v Belgicku,alebo prípadne na Slovensku?Ďakujem a prajem ešte veľa športových,ale aj nešportových úspechov. :)
Áno, mám veľmi rada basketbal, futbal, cyklistiku.
11:10 Ondrej Kalman Ako vuidíte návrtay NOvaka Djokovica a Andyho Murrayho na okruh ATP. Dostanú sa pred Federera s Nadalom a budú opäť vládnuť?
Áno, myslím si, že sa vrátia opäť silní. V ich živote sa toho odohralo poriadne veľa. Občas si musíte dať na chvíľu od tenisu prestávku. Podľa mňa to je len otázka času, kedy sa opäť dostanú obaja na vrchol.
11:11 vlado Budú vaše detičky hrať tiež tenis?
Nie. Moja dcéra hrá basketbal. A moji synovia sa športu nevenujú.
11:12 Marcelo Venujete sa aj vy nejakej charite?
Áno, som ambasádorkou pre SOS Children Villages, je to organizácia, ktorá pomáha chudobným deťom, ktoré vyrastajú v rozvrátených rodinách.
11:13 miso ahooj. co robis vo volnom case aky iny sport ta bavi?
Radá si chodím zabehať, hrám squash, venujem sa jóge a samozrejme s deťmi chodíme na cyklovýlety a hráme trebárs aj golf.
11:15 Barbora Čo poviete dnes Daniele Hantuchovej na rozlúčke?
Hlavne, aby si život užívala aj po tenise. Aby si užila tú slobodu a aby brala deň po dni. Samozrejme by som bola rada, aby sme ostali v kontakte a aby ma niekedy prišla navštíviť do Belgicka.
11:16 amdreaa zdravim. mate z niecoho fobiu strach?
V minulosti som sa veľmi bála sliepok. Doteraz nedokážem ísť do kurníka pre vajcia. Moja dcéra však sliepky miluje. Z jedla sa obávam najviac húb, pretože mi je z nich zle.
11:18 Andži Ako vnímate súčasnú bezpečnostnú situáciu vo svete? Nemáte z toho obavy, čo sa deje všade? Napokon, Belgicko má s terorizmom tiež bohužiaľ zlé skúsenosti?
Áno, myslím si, že celý svet má problém s terorizmom, nie len Belgicko. Nesmie to však ovplyvniť naše životy. Každý musíme začať od seba, snažiť sa o malé, pozitívne, zmeny v našich životoch, ktoré sa pretavia do niečoho väčšieho.
11:20 jozo z bystrice ahoj. aky najvacsi trapas na kurte sa ti stal? :-) pekny den
Iba jeden? :) V minulosti som musela počas zápasov nosiť špeciálny strojček na zuby. Keď som vyhrala US Open, tak mi akurát pred rozhovorom na kurte vypadol na zem, to bol celkom trapas. :)
11:21 Veronika Žilková Kto je, prípadne bol podľa vás najvtipnejší hráč (hráčka) na svete?
Zo žien bola vtipná Kuznecová a Schiavoneová. Z mužov bol vtipný Safin.
11:22 peter ahooj kim. aky mas cestovatelsky sen isto si videla pocas kariery takmer cely svet.
Áno, veľmi rada by som si vyskúšala Safari, chcem vidieť gorily v Rwande, láka ma Nový Zéland, Južná Amerika, Patagónia. Je toho naozaj veľa...
11:24 Rasťo Na akom aute jazdíte? Máte aj koňa?
Moju akadémiu sponzoruje Hyundai, takže jazdím ich autami, ktoré sú pre mňa a moje deti veľmi pohodlné. Koňa nemám.
11:24 rudo z ba ahoj Kim. ktora hracka bola vasim vzorom?
Steffi Grafová
11:27 lenka napodobnil vás niekedy Novak Djokovic? :)
Neviem o tom, ale je to možné. Ďakujem vám za vaše otázky. Dnes sa na vás veľmi teším, dúfam, že sa vidíme. :) Bratislavu si veľmi užívam, je naozaj krásna.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN
Pestovatelia zo sadu Dobrý ježko zachraňovali úrodu.
Abnormálne teploty zamávali s prírodou: Spozorované úkazy spravia farmárom vrásky na čele
Vo vozidle museli vysať zeminu, zvyšky jedla aj iné nečistoty
Foto
Veľký test vysávačov do auta! Ktorý sa najviac oplatí? Tu sú výsledky
Kréta je obľúbenou dovolenkovou destináciou Slovákov.
Na gréckom ostrove prebieha najväčšie cvičenie: Desivý scenár!
Aerial drone view of Ruoholahti area, summer, sunset in Helsinki city
Tento jav v Helsinkách už neočakávali: Hovoria tomu takatalvi
(ilustr. foto)
Debatu o konci hazardu sprevádzali emócie: Poslanci schválil úplný zákaz pôsobenia herní a kasín
Americký prezident Joe Biden.
Američania to spravili a nik si to ani nevšimol: Skladujú to v Poľsku a v Nemecku
(ilustračné foto).
V Trenčíne zasahovali hasiči: Havária dvoch áut si vyžiadala troch zranených
Bez výskumu bývalej profesorky z Newnham College Sally Waughovej by bol prínos študentiek zabudnutý.
Zistenie prepíše učebnice dejepisu: Takáto je PRAVDA o prelomení Enigmy!
Železničná výpravkyňa si zarobila na problém.
Kupujete si lístok na vlak cez internet? Poponáhľajte sa! V tieto dni to nepôjde