Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.11.2017 20:05 | Šport

Hrdinka Vlhová sa priznala fanúšikom: Neviem, ako by to dopadlo!

To bol ale "náklad", mohol si v sobotu pomyslieť nejeden športový fanúšik a zároveň účastník žargónového spoločenstva typického pre éru sociálnych sietí.

A veru, Petra Vlhová to v sobotu slalomovému svetu riadne "naložila". A keďže táto lyžiarska "nálož" letela do sveta, musela sa riadne obracať. V cieli pred ceremoniálom i po ňom, tlačovka, rozhovory, ďalšie klasické povinnosti a rituály a rýchly presun z polárnej sféry. A potom večer, asi päť hodín od triumfu prišli teda na rad aj tie sociálne siete: "Čaute, všetkým sa chcem veľmi pekne poďakovať za odkazy a gratulácie, ale je toho strašne veľa a som veľmi unavená," prihovorila sa všetkým fanúšikom cez Facebook, keď jej brat a asistent trénera Boris Vlha narichtoval živé vysielanie. Do kamery ďalej povedala: "Momentálne sme na stanici v Rovaniemi, asi dve hodiny od Levi. Cestujeme do Helsínk autovlakom a chlapci tu za mnou oslavujú."

Fanúšikom porozprávala o veľkej brade svojho brata "Borka", ktorý povedal, že si ju neoholí, kým nevyhrá. "Chvalabohu, že som hneď vyhrala, lebo na ďalšie preteky letíme do Ameriky a neviem, ako by to dopadlo." A Boris Vlha dodal, že by mohli byť problémy na kontrole. Petra Vlhová zvestovala, že sa veľmi teší domov: "Byť dva týždne vo Fínsku nie je žiadny ideál. Ale videla som polárnu žiaru a to bolo niečo neskutočné. Krásne." Isteže ale najkrajší zážitok bol súboj s Mikaelou Shiffrinovou. Osobitná kategória. Keďže Američanka tvorí aj osobitnú kapitolu uplynulých štyroch sezón medzi husto "naloženými" lyžiarskymi bránkami. Lenže v sobotu okolnosti v Levi neboli normálne. Už nie je len jedna americká superstar, ktorá víťazí odstupom triedy. A teraz už ani nevíťazí, lebo dvakrát ju zdolala Vlhová, druhýkrát napriek tomu, že sa Shiffrinová "zvyšku sveta" opäť vzdialila. Predtým sa to Slovenke podarilo vo finále uplynulej sezóny v marci, keď ju o 24 stotín pokorila na jej domácom svahu v Aspene. Dva triumfy nad Shiffrinovou v dvoch slalomoch za sebou, to je nóvum s nádychom ranej histórie.

 

Predtým sa dvakrát v rade z víťazstva za účasti Shiffrinovej tešila legendárna Rakúšanka Marlies Schildová v decembri 2013, keď Američanka mala len 18 rokov a vtedy obsadila 12. a 2. priečku. Práve v tomto čase definitívne preberala slalomárske žezlo od Schildovej. No za uplynulé takmer tri čisté roky sa jej až do soboty nestalo, aby dvakrát po sebe nevyhrala. Až do Vlhovej zátarasy v 19 pretekoch SP triumfovala 16-krát, do toho treba ešte napasovať aj tri tituly majsterky sveta. A samozrejme aj olympijské zlato zo Soči, ktoré by 14. februára chcela zdupľovať v Pjongčangu. Ale minimálne jedna jej súperka si trúfa na to tú istú poctu, po rekonvalescencii Veroniky Velez-Zuzulovej budú azda dve...

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa