Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.11.2017 10:25 | Šport | Futbal
FotoVideo

Náhla smrť slovenského reprezentanta zasiahla aj jeho bývalého trénera: Takto si spomína na Teixeiru († 25)

Slovenský futbal smúti. Bývalý slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Dionatan Teixeira († 25) je mŕtvy.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Smutnú správu priniesli v nedeľu britské média. „Pred niekoľkými hodinami zomrel dobrý muž a vynikajúci futbalista Dionatan Teixeira,“ znejú na sociálnej sieti slová jeho súčasného moldavského klubu Šerif Tiraspoľ.

Teixeira hral na Slovensku za Košice, Banskú Bystricu a Slovan Bratislava. Práve v Košiciach si ho pod krídla vzal mládežnícky tréner Richard Höger.

"Pamätám si na jeho príchod do Košíc aj spolu s ďalšími dvoma krajanmi z Brazílie. Mal 17 rokov a bol to taký pilotný projekt. Trochu sme sa s ním vytrápili, chcelo to kopec trpezlivosti, ale už na prvý pohľad bolo jasné, že bol iný. Hernou kvalitou, riešením situácií a aj talentom. Hoci napredoval po tŕnistej ceste, dokázal sa presadiť. Dostal šancu, ktorej sa chytil. Naposledy sme boli spolu začiatkom tohto roka na sústredení Ružomberka v Prahe, kde bol aj na krátkej skúške v našom tíme. O jeho zdravotných potiažach a náleze na srdci sme už však vedeli. Budem mať naňho len dobré spomienky. Formovali sme ho a on vyčnieval!" spomína si na Dionatana Richard Höger, súčasný asistent trénera Ružomberka.

Teixeira naposledy pôsobil v Šeriffe Tiraspoľ. Moldavský klub vo svojom vyhlásení uviedol, že obranca v lete odcestoval do Brazílie a mal sa vrátiť do mužstva.

"Celý tímu Šeriffu, od radových zamestnancov až po manažment, je šokovaný touto tragickou správou. Bolesť zo straty je obrovská. Vyjadrujeme jeho príbuzným a priateľom úprimnú sústrasť. Navždy zostane v našich srdciach," uviedlo vedenie Šeriffu vo vyhlásení na klubovej webstránke, z ktorého citoval denník Guardian.

V rokoch 2014 - 2017 bol Teixeira hráčom anglického Stoke City. Nečakaná smrť mladého hráča šokovala aj účastníka Premier League. "Vedenie Stoke City vyjadruje najhlbšiu sústrasť rodine Dionatana Teixeiru," uviedol klub na sociálnej sieti.

"Džony, ako sme Dionatana Teixeiru familiárne prezývali, bol bezprostredný, priateľský človek. Dobre sa s ním komunikovalo, bol šikovným futbalistom. Som šokovaný touto tragickou správou. Je ťažké pochopiť, ako mohol zomrieť v takom mladom veku. Rád by som vyjadril úprimnú sústrasť jeho manželke a celej rodine," uviedol pre csm-agency.sk hráčsky agent Juraj Vengloš.

Najmladší legionár v Corgoň lige

 

Dionatan do Nascimento Teixeira sa narodil 24. júla 1992 v Londrine (Brazília). Bol slovenským futbalistom brazílskeho pôvodu. V Corgoň lige debutoval 18.a príla 2009 v 25. kole sezóny 2008/2009 vo veku 16 rokov a 268 dní v zápase proti MFK Dubnica, v ktorom hral od 78. minúty. Stal sa najmladším legionárom v Corgoň lige.

Hral za Brazíliu i Slovensko

Teixeira pôsobil na Slovensku v Košiciach, Slovane Bratislava, Ružinej i Banskej Bystrici. Hráčom Stoke City bol v rokoch 2014–2017, pred dvoma rokmi krátko hosťoval v treťoligovom Fleetwood Town. Za Šeriff odohral 10 stretnutí, pričom s tímom získal v Moldavsku majstrovský titul i pohár. Rodák z brazílskej Londriny nastúpil osemkrát za slovenskú reprezentáciu do 21 rokov, bol stabilnou súčasťou jej kádra počas kvalifikačných bojov o postup na ME 2015 tejto vekovej kategórie.
Za reprezentáciu Brazílie do 17 rokov odohral 9 zápasov a strelil 1 gól.

Viac o nečakanej smrti futbalistu Dionatana Teixeiru si prečítajte v utorňajšom vydaní denníka Nový Čas.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: zk, Nový Čas, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo