Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.11.2017 16:00 | Správy | Servis | Vzťahy

Rozpad vzťahu hlási viacero celebritných párov Slovenska: 15 dôvodov, prečo sa nerozviesť!

Rozvod je posledné a krajné riešenie.

Väčšina manželstiev sa mu snaží vyhnúť či už kvôli deťom, majetku alebo zo zvyku na spolužitie s partnerom. Šoubiznisom ešte ani neprehrmel rozvod Aleny a Jozefa Heribanovcov a rozvod s manželkou ohlásil aj moderátor Peter Kočiš (52). Prečo je dobré zachrániť manželstvo, radí lekár Zbyněk Mlčoch.

1. Spoluprežívanie

 

- súžitie v páre posilňuje psychickú odolnosť. Prežívanie každodenných radostí a starostí zlepšuje psychický stav. Máte sa s kým porozprávať, vyventilovať svoje pocity. Vďaka tomu ste pokojnejší a spokojní.

 

2. Zdravie

- je vedecky zistené a mnohokrát dokázané, že partneri sa stravujú omnoho lepšie než slobodní. Jedia kvalitnejšie a zdravšie jedlá, pijú menej alkoholu, vyfajčia menej cigariet, viac sa pohybujú a športujú.

 

3. Šťastie

- manželia a partneri sa viac smejú a celkovo sú šťastnejší. Rozvedení síce zažijú krátkodobý pocit šťastia, ten je však neskôr nahradený rozčarovaním zo samoty a prázdnoty.

 

4. Priatelia

- každý rozchod stojí stratu niekoľkých spoločných známych. Naopak súžitie vo dvojici umožňuje viesť hodnotnejší spoločenský život. Ako ukazujú sociologické prieskumy, páry mávajú oveľa viac priateľov ako osamelo žijúce osoby.

 

5. Všedné starosti

- odborníci tvrdia, že len málokto si uvedomí, že aj sloboda má celý rad negatív. Napríklad všetky šeky, poistenie, opravy, ale aj starosť o domácnosť musíte zvládnuť sami bez pomoci partnera.

 

6. Práca

- personalisti radšej obsadzujú pracovné pozície ľuďmi, ktorí žijú v partnerskom živote alebo manželstve. Zistilo sa totiž, že sú omnoho prispôsobivejší, tvorivejší a lepšie sa vyrovnávajú so stresom.

 

7. Sex

- kvalitné milovanie si môžete užívať len so zohraným partnerom. Lásky na jednu noc síce bývajú vzrušujúce, ale plným uspokojením končia len výnimočne.

 

8. Spánok

- partneri a manželia lepšie spia. Ich spánok býva hlbší, majú menej zlých snov a ráno sa cítia odpočinutejší. Navyše osamelí horšie zaspávajú.

 

9. Financie

- partneri žijú na vyššej úrovni. Z dvoch platov si môžu dovoliť lepšiu dovolenku, pohodlnejšie bývanie a veci, ktoré by si inak nedopriali.

 

10. Bezpečie

- predovšetkým pre ženy nie je také jednoduché ísť večer po ulici, sama na dovolenku alebo do baru. Väčšine osamotených žien tak chýba pocit bezpečia vedľa partnera.

 

11. Deti

- deti potrebujú k správnemu psychosociálnemu vývoju oboch rodičov. Lepšie budú zdolávať nezdary. Navyše je preukázané, že deti z rozvedených rodín sa tiež veľmi často rozvádzajú.

12. Samota

- nezadaných čaká len prázdny byt, kde im nikto nevyjadrí súcit, útechu alebo naopak nebude s nimi prežívať radosť z úspechov. Možno máte mnoho kamarátov, ale nebudete za nimi predsa chodiť každý deň.

 

13. Nové začiatky

- rozchodom sa váš život zmení, možno si budete musieť nájsť nové bývanie, nábytok a možno aj nového partnera. Čím je však človek starší, tým horšie nadväzuje vzťahy.

 

14. Verejná mienka

- ak si aj myslíte, že vám na názore okolia nezáleží, manželské páry sú v spoločnosti uprednostňované. Ak žijete v stabilnom zväzku, ľudia si vás viac vážia a hodnotia vás pozitívnejšie.

 

15. Voľný čas

- podľa psychológov je preukázané, že manželia a partneri si dokážu voľný čas lepšie zorganizovať. Pestujú viac koníčkov a dovolenku trávia aktívnejšie.

 

Väčšinu vzťahov možno zachrániť
Zbyněk Mlčoch, neurológ

- Buďte k sebe úprimní. Naozaj nechcete partnera už nikdy vidieť? Nechcete už nikdy cítiť partnerovo objatie, bozk, pohladenie či porozumenie? Samozrejme sú páry, kde rozchod je jediným riešením, ale je to naozaj váš prípad? Psychológovia tvrdia, že až 70 % vzťahov možno zachrániť. Je však treba rozhádaných partnerov presvedčiť, že to stojí za to, skúsiť to ešte raz.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nina Lednická

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň