Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.11.2017 15:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Lucia Mokráňová ukázala svoje bývanie: Z toho, čo nájdete v spálni, vám bude horúco

„Môj byt je miesto, kde úplne vypnem. Dám si tepláky, chodím nenalíčená a som zase tá malá Lulu, ktorá sa nemusí na nič hrať, a je o ňu postarané,“ hovorí fitnestrénerka Lucia Mokráňová (25), ktorá svoj trojizbový byt v Hodoníne dostala od starej mamy.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Má v ňom aj spomienkovú izbu, v ktorej sú uložené listy od jej lások, darčeky, denník a fotografie z detstva. V tomto byte bývam asi 13 -rokov, predtým v ňom bývala moja babička. Keď som bola malá, nikdy by mi nenapadlo, že raz to bude môj byt. V 19 rokoch som sa rozhodla odsťahovať a osamostatniť sa. Nechcela som byť závislá od mamy a chcela som jej dokázať, že to zvládnem. Chcela som si sama zarábať a vrátiť jej, čo mi za celé detstvo dávala ona. Bolo to spontánne a nevedela som, čo ma čaká. A ako sa hovorí, za všetkým hľadaj chlapa...

Tak to bolo aj u mňa - našla som si priateľa za hranicami v Senici a začali sme tam spolu bývať. Medzitým mi babička darovala byt v Hodoníne, v ktorom som postupne všeličo pomenila. Teraz v ňom niekedy znova býva aj ona, a tak som rada, že keď prídem do Hodonína, čo je môj domov, niekto ma čaká, a nie som sama. Za svoj druhý domov považujem Bratislavu, kde som už 4 roky, a momentálne bývam u priateľa.

 

Otvoriť galériu
V byte som chcela miestnosť, ktorá bude celá o mne. Mám tu odložené spomienky na všetko dôležité. Keď som mala asi 12 rokov, urobila som si škatuľku spomienok. Každý list od mojich lások a každý darček tu mám schovaný. Som taká spomienková, teda sa pozerám na fotky z detstva a spomínam na tie krásne časy. Dokonca tu mám aj denník, ktorý si píšem od 11 rokov. Nikdy som nikomu nedovolila, aby doň nakukol. Istý čas som však v tejto izbe nedokázala spať. Trvalo mi to asi dva roky, než som v nej znovu spala, no dodnes nezaspím bez svetla a svietim celú noc. Izbu som zariaďovala, keď ešte žil môj bývalý priateľ. Fotky, obliečky na posteľ, farba stien, všetko mi ho pripomínalo. Po jeho smrti som pár vecí zmenila a presunula, ale niečo zostalo rovnaké. Kvetinu, ktorú som od neho dostala naposledy na narodeniny, tu ešte stále mám.

 

Otvoriť galériu
Lucia Mokráňová
Zdroj: Andrea Jacenková
Kúpeľňa je síce malinká, ale mám v nej rohovú vaňu, kde rada relaxujem. Napustím si vodu, pridám veľa peny a zvyknem čítať nejakú dobrú knihu. Po tréningoch, ktorých denne absolvujem niekoľko, je to pre moje telo ten najlepší odpočinok.

 

 

Otvoriť galériu
Lucia so svojou babičkou a s mamou
Zdroj: Andrea Jacenková
Všetok čas, keď som doma, trávim v obývačke. Mám rada, keď sa zíde celá rodina, alebo sme iba my dve s babičkou. Vždy si vyložíme nohy na stôl a babička ma vykrmuje. (smiech) Nosí mi jedlo a stará sa o mňa, akoby som mala 10 rokov. Keď sa bojím, vždy spí so mnou. Zaujímajú ma jej názory, rada počúvam o jej živote. Milujem to teplo domova. Neviem to opísať, to musí človek cítiť. Je to určite o ľuďoch, ktorí s nami bývajú, a vytvoria ho. Ako dekorácie mám najradšej sviečky, pretože milujem, keď mi to v byte krásne vonia.

 

Otvoriť galériu
V kuchyni sa zdržiavam málo, pretože ma nebaví variť iba sama pre seba. Keď mám však niečo navariť pre rodinu alebo svojho priateľa, tak ma to veľmi baví. Priznám sa, že na varenie vôbec nemám čas. Najviac sa teším, keď prídem domov, a všade to vonia dobrým jedlom. Poviem babičke, aby mi urobila mäso na prírodno a ona vysmaží rezne a povie, že v tom nie je rozdiel. (smiech) Mamina mi však zase varí samé dobroty. V kuchyni mám chladničku, kde si dávam magnetky z ciest. No a potom tam mám jednu s nápisom Nežer! Tá je najdôležitejšia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Brodňanová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie