Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2017 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Celebrity, ktoré nemajú problém s materstvom: Ako zvládajú deti aj kariéru?

Keď vyskočím z kolotoča šoubiznisu, dokážem sa doň ešte vrátiť? Keď moje miesto zaberie náhradníčka, nezatieni ma? Keď odmietnem ponuku režiséra, obsadí ma nabudúce?

Tieto a mnohé iné otázky sa preháňajú hlavami mnohých známych žien, ktoré riešia svoju životnú dilemu: deti, alebo kariéra? Ale pozor, tieto dámy dokazujú, že bez väčších problémov je možné mať oboje.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Petra Polnišová (41)

Otvoriť galériu
Petra Polnišová
Zdroj: Peter Korček/Život
Dlhodobo patrí k najobsadzovanejším televíznym tváram, svoje si odkrútila v seriáloch i v zábavných programoch a popri tom sa stihla stať dvojnásobnou mamou. Dvakrát doslova zo dňa na deň preladila z plného pracovného nasadenia na mamičkovské povinnosti, najskôr pred siedmimi rokmi kvôli synovi Simonovi a potom pred piatimi kvôli Félixovi.

 

„Samozrejme, boli obdobia, keď som si uvedomila, že je tu plno iných šikovných ľudí a ja sa venujem deťom, môj čas už nie je taký flexibilný ako kedysi,“ povedala nám Petra, ktorá sa však naučila paralelne fungovať ako mama aj ako herečka a ako sa zdá, najväčšie príležitosti jej do cesty prišli až po materských. Napríklad pokiaľ ide o komediálny seriál Horná Dolná.

Mária Čírová (28)

Otvoriť galériu
Mária Čírová
Zdroj: Archív M. Čírovej
Mať veľa detí a to čím skôr. Takto nejako videla svoju budúcnosť Mária Čírová ešte predtým, než bola slávna, a svoje predsavzatie do bodky dodržala. Mala len dvadsať, keď sa jej narodil synček Hugo a o tri roky neskôr na svet prišla dcérka Zoe. „Som rodinný typ. Kariéra je síce super, ale rodina je to najviac, čo človek na svete môže mať,“ vysvetlila nám. 

„Sama pochádzam z veľkej rodiny a rodičia sú pre mňa veľkým vzorom. Bola by som asi nešťastná, keby som mala úžasnú kariéru, a žila sama.“ Mária má dnes oboje, veď patrí k najznámejším speváčkam u nás a popri deťoch stíha koncerty, nahrávanie nových piesní i účasť v televíznych šou.

Zlatica Švajdová - Puškárová (40)

Otvoriť galériu
Zlatica Švajdová Puškárová
Zdroj: Instagram/Zlatica Švajdová Puškárová
Moderátorská stálica a jedna z najväčších hviezd z Markízy dlho bojovala so statusom slobodná a bezdetná, no všetko je už inak. Najskôr sa im vo vzťahu s Patrikom Švajdom v roku 2010 narodil syn Leo, potom došlo na svadbu a nedávno Švajdovci vo svojej rodine privítali druhého potomka - Adama.

Do práce, kde ju už túžobne očakávajú, sa nehrnie. „Mám silné rodinné zázemie. Moji rodičia boli pre mňa takou istotou, že som sa vďaka nim vždy cítila silná. Nikdy som sa netrápila životom, lebo keď aj bolo čosi zlé, buď som išla spať, alebo do šťastného domova,“ vysvetlila nám svoj vzťah k materstvu.

Kristína Farkašová (35)

Otvoriť galériu
Kristína Farkašová
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend
Moderuje v televízii i mimo nej, hrá v divadle, v seriáloch i vo filmoch, píše knihy a už štyri roky je mamou dvojičiek Matildy a Ely. Žiadne taktizovanie, či a kedy mať deti, sa nekonalo. „Nie, ja som chcela dieťa veľmi dávno, už asi od štrnástich,“ povedala nám so smiechom.

V jej prípade sa kočíkovanie vôbec nebilo a nebije s pracovným nasadením. „Možno to ľudia, ktorí robia v banke či na úrade, nepochopia, ale pre mňa je moderovanie, hranie, či písanie najväčší psychický relax, aký mám. To nie je pre mňa práca, dodáva mi to energiu,“ dodala.

Aneta Parišková (44)

Otvoriť galériu
Aneta Parišková
Zdroj: Archív A. Pariškovej
Toto je činorodá žena! Má troch synov s dvomi mužmi, s ktorými už nežije, no napriek tomu si neustále nakladá na plecia. Po pôrodoch sa dokázala vždy veľmi skoro vrátiť za moderátorský mikrofón a v roku 2012 otvorila brány svojej súkromnej škôlky v Bratislave, ku ktorej nedávno pribudli aj jasle. Takže ďalšie deti na krku a aby toho nebolo dosť, jej nový priateľ Miroslav do vzťahu prispel dvoma dcérami. V Anetinom prípade je spojenie práca a deti doslova znásobené.

Nela Pocisková (27)

Otvoriť galériu
Nela Pocisková
Zdroj: Tibor Géci, Nový Čas
Veľmi mladá prerazila v šoubiznise a hoci ponúk vždy dostávala viac, než bola schopná prijímať, vlani bez váhania prepla na materské povinnosti. Spolu s partnerom Filipom Tůmom sa stali rodičmi Hektora a aj keď v poslednom čase už všetci rátali s tým, že si pracovne opäť začne pridávať, ona oznámila prekvapivú správu - opäť bude mamou!

Jej septembrový návrat do obnoveného muzikálu Romeo a Júlia bude teda len veľmi dočasný, no pochybuje niekto o tom, že keď sa Nela rozhodne ukončiť druhú materskú, okamžite po nej všetci chňapnú?!

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas víkend, der

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu