Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.11.2017 16:55 | Šport | Hokej

Ďalšia sekera a škrt cez rozpočet: Slovanu sa nedarí ani na tripe!

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali štvorzápasový výjazd KHL na súperových klziskách stredajšou prehrou na ľade kazašského Barysu Astana 2:5.

"Belasí" figurujú na predposlednom 12. mieste tabuľky Západnej konferencie, na konte majú 25 bodov, na ôsme Dinamo Moskva strácajú už štrnásť. Barys je druhý na východe.

Zverenci Eduarda Zankovca odštartovali dobre a prvú tretinu na ľade favorita vyhrali 2:1. Potom však doplatili na nedisciplinovanosť a príliš veľa vylúčení. Hrdinom duelu bol domáci kapitán Nigel Dawes, ktorý strelil hetrik. Tridsaťdvaročný naturalizovaný Kanaďan potvrdil vynikajúcu streleckú fazónu, po 25 dueloch prebiehajúcej sezóny má na konte už 28 gólov, jednoznačne vedie tabuľku kanonierov súťaže a s 37 bodmi aj celú produktivitu. Slovan, pre ktorý to bola tretia prehra za sebou, sa najbližšie predstaví v piatok 3. novembra o 15.00 h SEČ na ľade Jugry Chanty-Mansijsk.

Barys Astana - Slovan Bratislava 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Góly: 3. Dawes (St. Pierre), 27. Vey (Dietz), 40. Starčenko (Southorn), 44. Dawes (St. Pierre), 44. Dawes (Vey) - 3. Ebert (Genoway), 10. Šťastný (Skalický, Šerbatov). Rozhodcovia: Gusev, Kulakov - Šalagin, Šišlo, vylúčení: 5:7, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 6373 divákov.
Barys Astana: Karlsson – Dietz, Dallman, Southorn, Semjonov, Polochov, Lipin, Orechov, Savčenko – Dawes, Vey, St. Pierre – Gurkov, Žajlauov, Starčenko – Puškarjov, Ševčenko, Markelov – Lichotnikov, Akolzin, Sagadejev
Slovan Bratislava: Mazanec – Ebert, Sersen, Després, Meszároš, Voráček, Švarný, Bačik - Řepík, Boychuk, Kašpar – Genoway, Viedenský, Buchtele – Skalický, Šťastný, Šerbatov – Mikúš, Sádecký, Sloboda

Slovan vstúpil do zápasu výborne a už v 3. minúte sa ujal vedenia, keď sa tvrdou strelou z pravého kruhu presadil Ebert - 0:1. To mu však vydržalo iba 40 sekúnd, Mazanca prestrelil takmer z rovnakej pozície líder domácej ofenzívy Dawes - 1:1. Aj ďalšie minúty ponúkli zaujímavé dianie na ľade. "Belasí" mali v prvej časti viac z hry i streleckú prevahu, ktorú pretavili do druhého gólu v 10. minúte. Ukážkový brejk troch proti dvom v podaní tretej formácie zakončil do prázdnej bránky Šťastný - 1:2. V 14. minúte sa dostali do prečíslenia aj domáci, ale Mazanec si so šancou Lichotnikova poradil. Hostia si zahrali ešte dve presilovky, ale náskok nezvýšili.

To ich riadne mrzelo v ďalšom priebehu. V druhej tretine totiž domáci hráči zvýšili obrátky, rozohrávku súperov napádali už v zárodku a nútili ich k chybám a faulom. Slovanisti ich začali kopiť jeden za druhým a prišli tresty. Prvý v 27. minúte, Barys zamkol súpera pred bránkou, na Mazanca išla jedna strela za druhou a Veyova z ľavého kruhu si našla cestu za jeho chrbát - 2:2. Domáci rozvlnili sieť aj o niekoľko sekúnd neskôr, no rozhodcovia po analýze videa gól neuznali. Slovan si vypracoval šance v polovici zápasu, no Karlssona neprekonali Sloboda, Řepík ani Boychuk. Horúce chvíle na druhej strane prišli pri minútu a 20 sekúnd dlhom oslabení o dvoch hráčov, ktoré však Slovan s vypätím všetkých síl prežil. Do šatne predsa išiel už s mankom, 41 sekúnd pred koncom tretiny rozvlnil sieť Starčenko a domáci išli prvýkrát do vedenia - 3:2.

 

To už z rúk do konca zápasu nepustili a podfarbili ho ešte dvoma presilovkovými gólmi v úvode tretieho dejstva. O oba sa postaral najlepší strelec ligy Dawes a skompletizoval hetrik. Aj Slovan dostal ešte dve presilovkové šance, ale tie mu v stredajšom zápase vôbec nevychádzali. Slovan si na ľade favorita pripísal tretiu prehru za sebou. Po záverečnej siréne sa strhla ešte hromadná šarvátka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí