Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.10.2017 21:35 | Šport | Hokej

Divákom nevadilo, že Slovan opäť vyfasoval: Vypredaný štadión si vychutnal mexické vlny, bitku aj Kovaľčuka!

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom súboji v rámci trojzápasovej domácej série v KHL s obhajcom titulu SKA Petrohrad 0:5.

Stretnutie sledovala po prvý raz v sezóne vypredaná aréna. V tabuľke Západnej konferencie zostávajú zverenci Eduarda Zankovca na 12. mieste, na ôsme HK Soči strácajú 12 bodov. Slovan najbližšie čaká séria štyroch zápasov na klziskách súperov. V tom prvom nastúpia v stredu 1. novembra o 14.30 h SEČ na ľade Barysu Astana.
      
Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Góly: 10. Gusev (Malcev), 15. Širokov (Kalinin, Koskiranta), 21. Plotnikov (Kovalčuk, Zubarev), 27. Vojnov (Gusev), 51. Rykov (Barabanov). Rozhodovali: Oskirko, Fatejev – Palej, Tomilov (všetci Rus.), vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov.

Slovan Bratislava: Štepánek (21. Mazanec) – Ebert, Després, Sersen, Bačík, Voráček, Švarný, Barker – Řepík, Boychuk, Kašpar – Genoway, Viedenský, Hrnka – Skalický, Šťastný, Buchtele – Mikúš, Sádecký, Bezúch
SKA Petrohrad: Koskinen – Vojnov, Zubarev, Gavrikov, Jakovlev, Rundblad, Chafizullin, Rukavišnikov, Rykov – Plotnikov, Prochorkin, Kovaľčuk – Kalinin, Koskiranta, Širokov – Barabanov, Malcev, Gusev – Ketov, Kablukov, Tichonov 
      
Slovan vstúpil do zápasu bez rešpektu, s favoritom držal od úvodných sekúnd krok vo všetkých činnostiach. Hral aj prvú presilovú hru v zápase, ale všetky strely počas nej zblokovala obrana súpera. Hostia si prvý súvislejší tlak v útočnom pásme vytvorili v polovici tretiny, najskôr mal veľkú šancu Koskiranta, ale puk mu preskočil čepeľ hokejky, po ňom trafil konštrukciu bránky Barabanov. Tretí pokus už Petrohradu vyšiel, Nikita Gusev prestrelil Štěpánka po peknej kombinácii celého útoku. V 15. minúte už viedol obhajca titulu o dva góly, strelou švihom sa presadil Sergej Širokov. Slovan potom zapol na vyššie obrátky, ale obrana hostí pracovala veľmi pozorne. V závere tretiny sa hráči SKA dostávali čoraz viac pred bránku, veľké šance nevyužili Kovalčuk a Plotnikov.

Favorit stretnutia však udrel hneď v úvode druhého dejstva, za Štěpánkov chrbát prešla strela Sergeja Plotnikova už po 17 sekundách. Český gólman po tomto góle prepustil miesto svojmu kolegovi Mazancovi. Ten ale inkasoval o šesť minút neskôr, keď ho od modrej čiary prekonal Vjačeslav Vojnov. Prevaha Petrohradu bola čoraz výraznejšia, jeho hráči boli silní v osobných súbojoch a navyše veľmi dobre bránili. Slovan sa snažil o rýchle kontry, ale narážal na pevnú defenzívu. Jeho šance prišli paradoxne najskôr v oslabení, dvakrát sa v dobrej streleckej pozícii ocitol Řepík. V závere ešte nevyužili prečíslenie 2 na 1 Boychuk s Kašparom.

 

Veľkú šancu na skorigovanie nepriaznivého stavu mal v 44. minúte Viedenský, ktorý sa ocitol sám pred Koskinenom, ale nezakončil úspešne. Divákov dostala do varu 47. minúta, keď sa pri striedačke Slovana do seba pustili Skalický a Tichonov, z tohto súboja vyšiel víťazne hráč Slovana. Z gólu sa však radovali opäť hostia, Mazanca prestrelil v 51. minúte Rykov. V závere sa Slovan snažil o čestný zásah, ale Koskinen si udržal čisté konto.

 

Oleg Znarok, tréner Petrohradu: "Máme za sebou veľa zápasov, teraz si musíme dobre oddýchnuť. Zvíťazili sme zaslúžene."

Eduard Zankovec, tréner Slovana: "Súper bol dnes silnejší. V prvej tretine si vypracoval dvojgólový náskok a svoje vedenie si pohodlne strážil, pričom pridal aj ďalšie góly."

Michal Řepík, útočník Slovana: "Petrohrad má výborné mužstvo, hrať s nimi je veľmi ťažké. Dnes nás jednoznačne prevýšili. Som rád, že nás hnala dopredu vypredaná aréna, škoda výsledku."

Marek Mazanec, brankár Slovana: "Súper bol veľmi silný. Má obrovskú kvalitu, sú vo veľkej pohode. Ak majú možnosť, tak nevymýšľajú a strieľajú. Ale my sme do zápasu dali všetko."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo