Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
FotoVideo

Verdikt súdu v prípade exposlanca Jánoša: Manželku netýral, mala narcistické sklony!

Toto nečakali! Bývalý poslanec Smeru Vladimír Jánoš bol obžalovaný z týrania manželky Ivety (50) a maloletej dcéry Jasmíny (14).

Po niekoľkoročnom procese sudca rozhodol, že nejde o trestný čin, ale iba o priestupok. Prokurátorka proti rozhodnutiu podala sťažnosť, čiže čin sa vráti na krajský súd. Jánošová bola z verdiktu poriadne rozčarovaná.

Jánoš bol obvinený z týrania blízkej a zverenej osoby od marca 2015 a vzdal sa svojho poslaneckého mandátu v parlamente. Súd teraz rozhodol, že svoju ženu Ivetu netýral a spôsobil len priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Manželka ani dcéra podľa súdu netrpeli znakmi týrania a Jánoš im nespôsoboval fyzické ani psychické utrpenie. Rozhodujúcim elementom boli znalci, ktorí mali vypovedať, že ani jedna z Jánošových príbuzných netrpela posttraumatickou poruchou a týranie nepotvrdili ani prítomní svedkovia. „Toto je výsledok našej justície. Takáto je u nás spravodlivosť. Chcem osloviť všetky ženy týrané v domácom násilí, aby sa nedali a aby svojim mužom netrpeli týranie, aby sa ozvali. Bojujem za dcéru a pokoj, my sme sa oslobodili. Sloboda je v dobrom a čistom svedomí,“ povedala po vynesení rozsudku Jánošová. Posudky, ktoré hovorili o tom, že má nezrelé správanie v citovej a sexuálnej oblasti a narcistické sklony, nechcela komentovať.

Otvoriť galériu

Exposlanec Jánoš bol počas verdiktu bez emócií. „Polícia aj súd potvrdili, že som sa nedopustil trestných činov, z ktorých ma obžalovala prokuratúra. Svoju vlastnú dcéru som nevidel dva a pol roka a z tohto pohľadu držím všetkým otcom a mužom, ktorým partnerky a bývalé manželky bránia v akomkoľvek kontakte so svojimi deťmi, aby vydržali v tomto ťažkom boji,“ dodal Jánoš. Podľa obžaloby pritom svoju manželku fyzicky týral, vyhrážal sa jej pištoľou a zakazoval stretávať sa s rodinou. Vyháňať ju tiež mal z bytu v Prievidzi aj v Bratislave. Vulgárne sa mal správať aj k maloletej dcérke. Hrozilo mu väzenie 7 až 15 rokov. Prokurátorka sa proti rozhodnutiu súdu odvolala.

 

Zlý signál pre týrané ženy

Jana Porubcová, psychologička, manželský poradca

- Ak žena prekoná strach a ide na políciu, už to je veľká odvaha. Ženy sa často cítia vinné za to, že im muž ubližuje, že ony sú na vine. Ak prípad skončí tak, že z obžaloby je len priestupok, je to zlý signál aj pre ostatné týrané ženy. Vidia to tak, že sa im neoplatí ísť na políciu, podrobiť sa nepríjemnému vyšetrovaniu a sú vystavené nepríjemným otázkam, ktoré ich zraňujú. Je jedno, či je to predavačka alebo manažérka, každá žena má svoju cenu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: roj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť! Má to pomôcť problému s medveďmi
Tisovým rodným domom sa v Bytči nezaoberali prvýkrát.
Foto
Osud rodného domu Jozefa Tisa spečatený: Boj o budovu konečne uzavretý?!
Amnesty kritizuje SR za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku.
Amnesty sa pustilo do Slovenska: Drsná kritika! Hrozí globálny kolaps?
Nikodým s Emmou ešte keď bola bábätko.
Foto
Nikodýmova dcéra oslávila 20 rokov: Z malého dievčatka SEXI modelka! Nespustíte z nej zrak
(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?
Polícia v prípade obvinila 45-ročnú ženu.
Foto
Vražda v Petržalke: Desivý pohľad na miesto činu a posun vo vyšetrovaní