Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2017 08:55 | Správy | Domáce správy

Najťažšie kroky za maminou truhlou: Dcéru opatrovateľky Katky († 53) museli podopierať

Potoky sĺz, nešťastní najbližší a jedna a tá istá nezodpovedaná otázka: Prečo? V pondelok popoludní sa na troch miestach lúčili s opatrovateľkami, ktoré neprežili zrážku mikrobusu s kamiónom medzi Hornými Vestenicami a Nitrianskymi Sučanmi (okr. Prievidza).

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Na večnosť okrem Lucie Gmitterovej († 36) a Jany Pekárovej († 34) odprevadili aj Katarínu Svíbovú († 53). Posledné zbohom jej do Domu smútku prišla dať aj jediná dcéra Astrida (17) a babka Astéria (79), ktoré len ťažko dokázali utíšiť obrovskú bolesť.

 

Smútočný obrad sprevádzalo množstvo sĺz, všetci na Katarínu spomínali ako na výnimočného a starostlivého človeka. Chcela dopriať v prvom rade milovanej dcére Astride (17), ktorej sa venovala sama. „Do Rakúska odišla pracovať pre nie najlepšie platové pomery, lebo sa snažila zabezpečiť lepšie podmienky aj pre svoju dcéru. Počas dvoch týždňov, keď bola v práci, si navzájom veľmi chýbali, ale dokázali denno denne komunikovať a vymieňať si svoje zážitky,“ povedal v smútočnom prejave primátor Ján Volný.

Na začiatku obradu odznela skladba Imagine od Beatles a v najťažších chvíľach prišli statočnú Astridu podporiť aj jej spolužiaci, ktorí jej odkazujú, aby bola silná. V reči odznela aj spomienka od jej 102-ročnej klientky grófky Hildy, ktorú strata milovanej opatrovateľky veľmi dojala. „Moja drahá Katarína, ja už nedostanem takú opatrovateľku, ako si bola ty. A ja som ešte stále tu...“ odkázala jej do neba. Na po česť jej pamiatky ako večne usmievavej a pozitívne naladenej ženy ju pochovali v plesových šatách, v ktorých sa tohto roku zabávala práve so svojou milovanou Astridou.

Otvoriť galériu

V osudnú sobotu sa Astrida spolu s Astériou nevedeli dočkať, kedy sa Katarína zjaví vo dverách a zvítajú sa. Namiesto toho dorazila už len najsmutnejšia správa ich života. „Moja dcéra už vlastne mala prísť skôr o tri dni, ale keďže chcela stráviť Vianoce doma, tak nadsluhovala, čo sa jej stalo osudným,“ prezradila zronená mama nebohej ženy Astéria. Za svoj sľub, že bude pri štedrovečernom stole so svojou dcérou, zaplatila Katarína tú najvyššiu cenu...

Lucia († 36), budeme sa za teba modliť!

Otvoriť galériu

Posledné zbohom dali v Prešove nešťastní blízki aj Lucii Gmitterovej († 36). Najhoršie sa so stratou vyrovnávali rodičia mladej ženy, ktorým dcéra veľmi chýba. Starkí sa budú musieť postarať o dvoch vnukov, ktorým osud vzal milovanú maminu. „Ešte pred krátkym časom tu žila medzi nami. Smrť takého mladého človeka všetkých prekvapila... Keď celé Slovensko počulo o tragickej nehode, mnohí spozorneli. Určite si pomysleli, ako stratu prežívajú rodiny zosnulých. Ako zvládnu tú bolesť,“ povedal pochovávajúci kňaz.

Obradnou sieňou sa po celý čas ozývali vzlyky desiatok smútiacich. „Aj jednoduchá cesta z práce môže byť predčasným ukončením života. Pýtate sa, aký význam má smrť sestry, mamky, dcéry? Tešila sa, že príde domov, ale nedošla. Veríme, že príde do iného domu, do domu Božieho. Lucia, ty už vieš, čo nasleduje za hranicami smrti. Tu na zemi sa budeme za teba modliť,“ odkázal do neba. Opatrovateľka sa rovnako ako jej kolegyne vracala v osudnú noc z Rakúska. Chcela čo najskôr doraziť k svojim dvom synčekom Maxovi (16) a Števkovi (9), a tak presadla do mikrobusu smrti. Svoje milované deti však už nikdy viac neobjíme a nepovie im, ako veľmi ich ľúbi...

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kz, ee

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose