Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.10.2017 10:39 | Šport | Futbal
Video

Nechutná dohra po zápase v Dunajskej Strede: Fanúšikov Trenčína bili hlava-nehlava

Po zápase Dunajskej Stredy s Trenčínom (1:2) v 13. kole Fortuna ligy sa príliš o futbale nehovorilo. Hlavnou témou bola nechutná bitka.

Fanúšikovia AS Trenčín sa na ceste z MOL Arény do autobusu dostali do konfliktu s usporiadateľskou službou. Po verbálnych provokáciach prišli na rad údery obuškami. Klub z Trenčína sa k incidentu vyjadril v stanovisku, ktoré uverejnil na svojej klubovej stránke.

"Zápas v Dunajskej Strede prebiehal z pohľadu fanúšikov AS Trenčín bez problémov až do momentu, kedy počas nastupovania do autobusu sa do nebezpečnej vzdialenosti dostala skupina domácich fanúšikov s cieľom konfrontácie medzi oboma skupinami. Následne došlo k verbálnym útokom a provokáciám medzi oboma skupinami. Domáca SBS zasiahla a donútila fanúšikov nášho klubu nastúpiť do autobusu. Adekvátnosť zásahu počas najbližších dní budeme analyzovať. Aj touto cestou chceme všetkých zúčastnených vyzvať, aby nám dali k dispozícii videozáznamy z incidentu. O prípadný záznam požiadame aj klub DAC 1904 Dunajská Streda. Následne sa rozhodneme, ako budeme ďalej postupovať. Dôsledky sme pripravení vyvodiť voči obom stranám. Išlo o incident, ktorý sa v prípade našich fanúšikov nevyskytol už niekoľko rokov. Preto chceme celý prípad podrobne vyhodnotiť a prijať následné opatrenia. Zaujímať nás bude aj fakt, prečo sa skupina domácich fanúšikov dostala do tak tesnej blízkosti fanúšikov AS Trenčín. Na túto vec musí dať odpoveď organizátor zápasu. V prípade rizika je povinnosťou domáceho klubu dopraviť hosťujúcich fanúšikov bezpečne von zo sektoru, aj keby ich mali v priestore štadióna zadržať, aby zabezpečili bezpečný presun k autobusu.“

Únia ligových klubov považuje zásah SBS voči fanúšikom za neprimeraný. "Po stretnutí 13. kola Fortuna ligy medzi FC DAC 1904 Dunajská Streda a AS Trenčín došlo k neprimeranému zásahu SBS voči fanúšikom AS Trenčín‎. Z dostupných videí nie je zrejmé, čo tomuto konfliktu predchádzalo, no takýto spôsob riešenia konfliktnej situácie je pre nás absolútne neprijateľný. Dlhodobo, v rámci vzdelávania predstaviteľov usporiadateľských služieb a hlavných usporiadateľov jednotlivých fortunaligových klubov prostredníctvom bezpečnostného manažéra SFZ pracujeme na tom, aby sa na našich štadiónoch zvyšoval komfort rovnako pre domácich i hosťujúcich fanúšikov. Vizuálne sme jednoznačne oddelili členov usporiadateľskej a bezpečnostnej služby. Usporiadateľská služba má zabezpečiť základný informačný servis pre fanúšikov, a tým sa postarať o primeraný komfort. Bezpečnostná služba má pôsobiť preventívne, určite nie agresívne, má byť jasne označená vestou a nesmie vyvolávať konflikt. V rámci našich interných predpisov budeme z vyššie uvedených dôvodov na najbližšom rokovaní Prezídia ÚLK žiadať o vyjadrenie zástupcu FC DAC 1904 Dunajská Streda a prijmeme opatrenia k zabezpečeniu bezproblémovej organizácie všetkých zápasov Fortuna ligy," píše sa v stanovisku Únie ligových klubov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok 1. septembra 2023 okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie.
Samosprávam preplatia výdavky za cudzincov: Pôjde o sumu takmer 100-tisíc eur
Business people shaking hands in the office. Photo of one cheerful businessman and one happy businesswoman handshaking across the table.
Obzeráte sa po novej práci? Na tomto mieste v Bratislave to môžete skúsiť!
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Demonštranti pochodujú k prezidentskému palácu počas protestu proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho.
Krajina je na nohách: Masové demonštrácie proti vláde! Čo sa to tam deje?
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide
(ilustračné foto)
Mierite na hokejové MS do Ostravy? Dobre čítajte! Organizátori majú dôležité informácie
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko