Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.10.2017 10:39 | Šport | Futbal
Video

Nechutná dohra po zápase v Dunajskej Strede: Fanúšikov Trenčína bili hlava-nehlava

Po zápase Dunajskej Stredy s Trenčínom (1:2) v 13. kole Fortuna ligy sa príliš o futbale nehovorilo. Hlavnou témou bola nechutná bitka.

Fanúšikovia AS Trenčín sa na ceste z MOL Arény do autobusu dostali do konfliktu s usporiadateľskou službou. Po verbálnych provokáciach prišli na rad údery obuškami. Klub z Trenčína sa k incidentu vyjadril v stanovisku, ktoré uverejnil na svojej klubovej stránke.

"Zápas v Dunajskej Strede prebiehal z pohľadu fanúšikov AS Trenčín bez problémov až do momentu, kedy počas nastupovania do autobusu sa do nebezpečnej vzdialenosti dostala skupina domácich fanúšikov s cieľom konfrontácie medzi oboma skupinami. Následne došlo k verbálnym útokom a provokáciám medzi oboma skupinami. Domáca SBS zasiahla a donútila fanúšikov nášho klubu nastúpiť do autobusu. Adekvátnosť zásahu počas najbližších dní budeme analyzovať. Aj touto cestou chceme všetkých zúčastnených vyzvať, aby nám dali k dispozícii videozáznamy z incidentu. O prípadný záznam požiadame aj klub DAC 1904 Dunajská Streda. Následne sa rozhodneme, ako budeme ďalej postupovať. Dôsledky sme pripravení vyvodiť voči obom stranám. Išlo o incident, ktorý sa v prípade našich fanúšikov nevyskytol už niekoľko rokov. Preto chceme celý prípad podrobne vyhodnotiť a prijať následné opatrenia. Zaujímať nás bude aj fakt, prečo sa skupina domácich fanúšikov dostala do tak tesnej blízkosti fanúšikov AS Trenčín. Na túto vec musí dať odpoveď organizátor zápasu. V prípade rizika je povinnosťou domáceho klubu dopraviť hosťujúcich fanúšikov bezpečne von zo sektoru, aj keby ich mali v priestore štadióna zadržať, aby zabezpečili bezpečný presun k autobusu.“

Únia ligových klubov považuje zásah SBS voči fanúšikom za neprimeraný. "Po stretnutí 13. kola Fortuna ligy medzi FC DAC 1904 Dunajská Streda a AS Trenčín došlo k neprimeranému zásahu SBS voči fanúšikom AS Trenčín‎. Z dostupných videí nie je zrejmé, čo tomuto konfliktu predchádzalo, no takýto spôsob riešenia konfliktnej situácie je pre nás absolútne neprijateľný. Dlhodobo, v rámci vzdelávania predstaviteľov usporiadateľských služieb a hlavných usporiadateľov jednotlivých fortunaligových klubov prostredníctvom bezpečnostného manažéra SFZ pracujeme na tom, aby sa na našich štadiónoch zvyšoval komfort rovnako pre domácich i hosťujúcich fanúšikov. Vizuálne sme jednoznačne oddelili členov usporiadateľskej a bezpečnostnej služby. Usporiadateľská služba má zabezpečiť základný informačný servis pre fanúšikov, a tým sa postarať o primeraný komfort. Bezpečnostná služba má pôsobiť preventívne, určite nie agresívne, má byť jasne označená vestou a nesmie vyvolávať konflikt. V rámci našich interných predpisov budeme z vyššie uvedených dôvodov na najbližšom rokovaní Prezídia ÚLK žiadať o vyjadrenie zástupcu FC DAC 1904 Dunajská Streda a prijmeme opatrenia k zabezpečeniu bezproblémovej organizácie všetkých zápasov Fortuna ligy," píše sa v stanovisku Únie ligových klubov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu