Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.10.2017 06:00 | Správy | Krimi

Smrť mladej mamičky († 33) po 4 rokoch odhalila až analýza DNA: Vrah rozrezal Vladinu na kusy

Desivé tajomstvo vyšlo na povrch po štyroch rokoch! V auguste 2013 šokoval náhodného okoloidúceho v zátoke Dunaja v Bratislave nález trupu ženského tela bez končatín a hlavy.

Len tri dni po náleze našli neďaleko Vodného diela v Čunove ďalšie časti tela. Po identite obete pátrali márne, pomohla až analýza DNA. Dnes tak polícia vyšetruje brutálnu vraždu, po ktorej sa páchateľ chladnokrvne pokúsil zbaviť tela a zakryť stopy. Obeť identifikovali ako mladú mamičku Vladinu († 33), ktorá bez stopy zmizla napriek tomu, že jej najmenšie dieťa malo vtedy len jeden rok.

Časti tela našli v roku 2013 v zátoke Dunaja, v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves. Vo vode ležalo telo bez končatín a hlavy zabalené vo vreci, ktoré bolo omotané drôtom a zaťažené kameňmi. O tri dni neskôr našli neďaleko Vodného diela v Čunove ďalšie časti rozštvrteného tela. Chladnokrvný vrah si dokonca fixkou naznačil čiary, aby rez viedol po mäkkých tkanivách a cez chrupavky. Odborník tvrdí, že takto rozštvrtiť ženu dokáže len chladnokrvný vrah a jeho konanie sa vymyká bežnému postupu.

Otvoriť galériu

Pomohla až DNA

Polícia aj za pomoci psovodov a potápačov už našla ešte kus ramena, predlaktie a stehno, ale dodnes neobjavili hlavu a končeky prstov. Vrah tak podľa odborníka chcel znemožniť identifikáciu. V torze neznámej ženy našli vyše 10 bodných rán! Jej identitu pomohla odhaliť až analýza DNA. Podľa informácií Nového Času vzorky obete porovnali s mamou obete. Vladina († 33) pochádzala z obce Veľké Blahovo pri Dunajskej Strede. „Už tu nikto nebýva, všetci sa presťahovali ku Bratislave,“ povedali nám na obecnom úrade. Domáci si však na mladú mamičku spomínajú. „Bolo to jednoduché dievča. Mala niekoľko detí, ale nikdy nikomu neublížila. Bola taká skromná. Takúto strašnú smrť si nezaslúžila,“ hovoria obyvatelia obce, ktorí sú v šoku z beštiálnosti jej smrti. Vladinu naposledy videli v júni 2013 na pohrebe príbuzného v Bratislave. Jej nezvestnosť nahlásili však až takmer po roku.

 

Po odhalení identity obete mohla polícia začať opäť na prípade pracovať. „Vyšetrovateľ odo dňa 12. 10. 2017 vo vyšetrovaní pokračuje,“ uviedol policajný hovorca Michal Szeiff s tým, že bližšie informácie nemôžu poskytnúť.

Otvoriť galériu

Kto môže byť Páchateľom?

Kriminalista Matej Snopko

- To, že chýbajú končeky prstov a hlava, nasvedčuje, že páchateľ chcel jednoznačne znemožniť identifikáciu. Je veľmi dôležité vedieť, prečo. Teda keď je známa totožnosť mŕtvoly, padá podozrenie na páchateľa a možno odhadovať, že má k nej blízky vzťah. Kreslenie si rezových línií fixkou je veľmi zvláštne, dá sa teda dedukovať, že to bola starostlivá príprava na rozštvrtenie tela. Otázkou je, prečo. Nie je to robené v afekte. Obeť mu zrejme prekážala v dosiahnutí cieľa, alebo ho obeť týrala. Tiež sa môže páchateľ zbavovať dôkazov inej trestnej činnosti.

Otvoriť galériu
Zdroj: pz, tv joj

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Peter Nagy
Foto
Peter Nagy má NOVÚ priateľku! V 65-ke našiel lásku u TEJTO krásnej fitnes trénerky
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!
V Nitre absolvovala výmenu hlavice stehnovej kosti 105-ročná pacientka.
V Nitre podstúpila zákrok 105-ročná pacientka: Pani Helenu čakajú doma desiatky príbuzných
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Početné krádeže v Prešove: Za všetkými stojí jeden Bratislavčan! Ako mu v rukách skončili tisíce eur?
Veža budovy sa zrútila.
Foto
Horiace inferno v Kodani: Historická budova v plameňoch, časť už ľahla popolom! FOTO z miesta činu
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Rebríček prosperity v EÚ: Takto dopadlo Slovensko a aha, kde skončila Česká republika!
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
Ľudí v Poľsku mali tajne sledovať: Znepokojivé, ako nenápadne to robili
Drone no copyright in a soybean field,
Ministerstvo obrany vyzýva ľudí: TOTO s dronmi neskúšajte! Hrozí vám mastná pokuta
2009. Dvojicu hercov milovali všetky deti.
Spomínate si na reláciu Elá hop? Takto vyzerá legendárne duo dnes! Čo po rokoch s hrdosťou priznali
Foto
Odišiel priskoro: V mladom veku zomrel majster Slovenska († 39)
Zrazenému cyklistovi letel na pomoc záchranársky vrtuľník (ilustračné foto).
Seniora zrazil v Kútoch autobus: Vážne zranenia! Na pomoc mu letel záchranársky vrtuľník