Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.10.2017 06:00 | Šport | Šport mix

Úprimné slová Petry Vlhovej: Chýba mi Zuzulová!

Už sa nevie dočkať. Petra Vlhová (22) včera odcestovala do rakúskeho Söldenu, kde 28. októbra pretekmi v obrovskom slalome odštartuje Svetový pohár.

Najvšestrannejšia slovenská alpská lyžiarka v novej sezóne začne jazdiť aj super-G a alpskú kombináciu, aby mohla výraznejšie zasiahnuť do bojov o veľký glóbus za celkové prvenstvo v SP.

Rodáčka z Liptovského Mikuláša odštartovala minulú sezónu výborným ôsmym miestom v obrovskom slalome v Söldene a zakončila skvelým vystúpením v Aspene, kde triumfovala v slalome a v obrovskom slalome bola siedma. „Do prvého štartu zostávajú necelé dva týždne a neviem sa už dočkať. Samozrejme, že budem v inej pozícii, keďže vlani som štartovala z druhej päťdesiatky a teraz budem žrebovaná z pozície osem až pätnásť. Pred prvými pretekmi nikto nevie, ako na tom je, no v obráku sa cítim dobre a aj silnejšia,“ uviedla včera v Bratislave Petra Vlhová.

V sezóne ju čaká rekordných 30 štartov, čomu podriadila aj extrémne náročnú prípravu. „Tréneri zistili, že moje telo je dosť silné, tak mi pridávali. Pred nami je však olympijská sezóna a bolo to potrebné. Dala som do toho 120 percent, teraz to už len dolaďujeme. Je možné, že každým rokom bude pretekov viac a viac. Jediné, čo mi prekáža, je cestovanie. Je to však súčasť môjho športu, ktorý robím rada,“ usmiala sa jedna z najlepších svetových slalomárok, ktorá už patrí medzi elitu aj v obrovskom slalome a do repertoáru si najnovšie zaradí aj super-G s kombináciou. Cieľom je postupný útok na veľký glóbus.

 

„Ciele si dávam vždy najvyššie. Budem sa snažiť potvrdiť pozíciu v najlepšej slalomárskej päťke a keď to bude lepšie, budeme len radi. To platí aj pre obrovský slalom, v nových disciplínach ťažko predvídať. Náš cieľ je posúvať sa v celkovom hodnotení a zaútočiť na veľký glóbus, k čomu sme potrebovali tretiu disciplínu. V budúcnosti možno pridáme aj ďalšiu,“ vysvetlila Vlhová, ktorá zjazd trénovala už aj v lete. Vo Švajčiarsku si dokonca merala sily aj s mužmi. „Bez dobrých výsledkov by to nebolo možné. Myslím si, že som ich aj trošku popreháňala. V každom prípade to bol pre mňa skvelý sparing, pretože chlapi jazdia úplne inak než ženy,“ pochvaľuje si spestrenie prípravy Petra Vlhová.

 

Chýba jej zuzulová

Petra Vlhová je v kontakte aj so slalomárkou Veronikou Zuzulovou, ktorá je po operácii kolena. „Píšeme si a mrzí ma, čo sa jej stalo. Doteraz sme boli na seba zvyknuté, reprezentovali sme Slovensko a navzájom sme sa ťahali. Budem si však robiť svoju prácu a verím, že bude čo najskôr opäť pri mne,“ zaželala si Vlhová.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!