Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2017 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Krutá daň za slávu a peniaze: Hviezdy si museli prejsť peklom, ktoré ich zlomilo

Keď im ide karta, je ťažké povedať nie. Televízia, divadlo, dabing... Najobľúbenejší herci sú aj tí najvyťaženejší. Nie každý je však natoľko odolný, aby zvládol trvalý nápor práce. Vtedy sa ozvú zdravotné problémy, alebo nastane psychický kolaps.

Herečka Petra Vajdová (32), okolo ktorej sa toho v uplynulých týždňoch dialo naozaj veľa, nie je sama, ktorá sa zosypala.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Petra Vajdová: Nečakaný skrat

Herečka Petra Vajdová neprežíva práve dobré obdobie. To, že s ňou nie je niečo v poriadku, sa ukázalo už v auguste, keď ju policajti prichytili za volantom s 2,4 promile alkoholu v krvi. Dostala za to pokutu tisíc eur a zákaz šoférovať na dva roky. Bolo to krátko pred tým, ako mala nastúpiť do tanečnej šou Let´s Dance. Diváci s napätím čakali, či sa po obrovskej hanbe nakoniec ukáže na obrazovkách.

 

„Pred pár dňami som sa dopustila veľkej chyby. Šoférovala som auto pod vplyvom alkoholu. Bola to skratová situácia, ktorú veľmi silno a úprimne ľutujem,“ kajala sa národu so slzami v očiach prostredníctvom televízie. Dôvod, prečo takto zakopla, však odmietla zverejniť. Tanečnému partnerovi Fabiovi Bellucimu sa však priznala. „Ja som mu povedala celú čistú pravdu aj celý dôvod, ktorý všetci chcú vedieť a ktorý nepatrí na verejnosť, pretože čokoľvek by som povedala, každý si povie - ja mám svoje problémy a neurobím to. Ten dôvod nie je na zverejnenie,“ povedala Novému Času po prvom tanečnom kole.

O pár týždňov neskôr na generálke Let´s Dance utrpela zranenie nohy – natrhla si svalový úpon, ktorý spustil vnútorné krvácanie. Napriek zraneniu ďalšie kolo odtancovala, hoci deň predtým kvôli nej Slovenské národné divadlo zrušilo predstavenie, v ktorom herečka hrala jednu z hlavných postáv. Vedenie SND bolo v šoku z toho, že do telky šla, ale svoje povinnosti v divadle si pre zranenie nemohla splniť, a tak nakoniec herečka z Let ´s Dance odstúpila. Vajdová zrejme nezvládla obrovský tlak a v SND dala výpoveď. „Poslala esemesku do divadla, kde oznámila svoju výpoveď,“ prezradil zdroj z divadla Novému Času, podľa ktorého sa vedenie divadla s Vajdovou dohodlo, že si nejaký čas oddýchne a dá sa do poriadku.

Zdá sa, že herečka nezvládla nezvyčajný nápor práce a svoje v tom mohli zohrať aj problémy v osobnom živote, keďže už niekoľko rokov nemá pri sebe žiadneho muža, ktorý by jej mohol byť oporou. „Všetko sa dá zvládnuť, ak človek nie je chorý a nemá niečo zlomené alebo natrhnuté, ale teraz som v stave, že by som si priala mať naozaj aspoň chvíľu pokoj. Je toho teraz na mňa priveľa... Musí sa mi dať dokopy noha a aj moja duša,“ priznala sa týždenníku Život.

Ján Jackuliak (39): Kolaps z prepracovanosti

Otvoriť galériu
Ján Jackuliak
Zdroj: anc
Svojím peklom si prechádzal aj herec Ján Jackuliak, ktorý patril k hviezdam seriálu Búrlivé víno. Čudné veci sa okolo neho začali diať v roku 2014, keď ho zamestnával rozvod s manželkou Jitkou (34). Najprv prišla správa, že herec skončil v nemocnici s otrasom mozgu a vykĺbeným ramenom. Tvrdil, že ho napadli štyria muži, ktorí ho okradli a zmlátili do bezvedomia. Prípad vyšetrovala polícia, no bratislavský prokurátor nakoniec rozhodol, že sa skutok nestal.

O rok neskôr však lietal v problémoch znova. Na psychiatrii ho hospitalizovali po tom, ako vbehol do budovy Vysokej školy výtvarných umení a kričal, že ho prenasleduje dodávka a chcú ho zabiť!  Podľa svedkov pôsobil, akoby bol pod vplyvom omamných látok. Po troch dňoch hospitalizácie herec celú vec vysvetlil takto: „Bolo to z prepracovanosti. To sa môže stať každému, a kto si to neprizná, je trápny. Mal som toho strašne veľa, nezvládal som to... Lekárka mi povedala, že z prepracovanosti sa to stáva šiestim ľuďom z desiatich. Keď idete tri mesiace vkuse bez pauzy, tak s takou dušou, akú mám, s povolaním herca a mojím prežívaním situácií, sa automaticky musí niečo udiať. A stalo sa to, čo sa stalo.“ Odvtedy sa zdá, že je Jackuliak v pohode - oporou je mu nová Barbora (33).

Ján Króner (61): Psychicky zlomený

Otvoriť galériu
Ján Kroner
Zdroj: tv joj
Problémy sa nevyhli ani hercovi Jánovi Kronerovi. Ten išiel zo seriálu do seriálu, filmoval, býval častým hosťom súťažných relácií, daboval a hrával niekoľkokrát v týždni v divadle... Umelec, ktorý patrí medzi najvyťaženejších hercov, však v roku 2010 psychicky skolaboval, pod čo sa podpísali vyčerpanosť, únava a finančné problémy divadla Malá scéna STU, kde bol principálom. V marci roku 2012 sa postavil pred kamery poslednýkrát v seriáli Profesionáli, ktorého výrobu pre hercove problémy stopli.

Nervové zrútenie Kronera dohnalo až na psychiatriu, kde bol dlhé týždne hospitalizovaný. V ťažkých chvíľach nenašiel podporu ani v manželke herečke Lenke Košickej, s ktorou má herec dcéru Pavlínku. Tá ho chcela zbaviť svojprávnosti a nakoniec sa s ním rozviedla.

Zlomený herec našiel útočisko u svojej sestry v Považskej Bystrici. „Dosť sa mu polepšilo, pracuje, chodíme na rôzne výlety a začína sa vracať do normálneho života,“ povedala pred tromi rokmi Kronerova sestra. Vyzeralo to nádejne, že by sa obľúbený herec mohol zase vrátiť na obrazovky aj do divadla, začal opatrne dabingom. V marci tohto roka sa však podľa informácií Nového Času hercovi Kronerovi priťažilo a skončil v nemocnici...

Čo robíme, aby sme sa nezosypali...

Ján Koleník (37)

Otvoriť galériu
Ján Koleník
Zdroj: Joj
„V našej krajine nie je bežné mať manažéra. Musíme si všetko manažovať sami. Je to náročné a často sa to všetko naraz spojí do jednej komplikácie. Podstatné je mať fitko, prírodu, kamarátov, ventilovať emócie a nemyslieť si, že sme nenahraditeľní. Všetci sú nahraditeľní!“

Juraj Kukura (70)

Otvoriť galériu
„Herec sa musí udržať, a keď sa dostane niekde hore, začne mať úspech, tak to nie je také jednoduché. Snažím sa nepozerať na veci tak, že sú nad moje sily, ale, samozrejme, sa pozerám na kvalitu. Keď si potrebujem vyvetrať hlavu, chodím všade pešo.“

Emil Horváth (71)

Otvoriť galériu
Emil Horváth
Zdroj: mp
„Herectvo je náročné povolanie, ale každé povolanie si vyžaduje svoje. Človek pracuje ako herec so svojou psychikou, telom a svojou pamäťou. Dá sa povedať, že herectvo je celoživotné vzdelávanie, kde herec každý večer dokazuje opodstatnenosť svojho bytia na javisku pred divákom a musí uspieť. Stres je prítomný ako v každom povolaní.“

Zuzana Fialová (43)

Otvoriť galériu
"Herectvo je náročné na disciplínu. Človek musí mať sebavôľu ísť spať, vedieť si zadeliť čas na oddych a byť v týchto veciach dôsledný. Je to ako vrcholový šport, kde musíte byť fyzicky a psychicky fit. Aby mohla psychika fungovať správne, presne na to treba tú disciplínu, ako je to u vrcholového športovca. Napríklad ja v ťažkých náročných fázach, keď mám viac projektov naraz, niekedy spím aj štyrikrát denne po pol hodine. Je to vedomá práca – autosugestívny tréning, že sa donútite znížiť tlak, vyrelaxovať a uviesť sa do spánku. Toto robievam ja, každý má na to svoje vlastné metódy, ale bez toho to skrátka nejde. Okrem toho treba športovať, zdravo sa stravovať a nebrať bulvár osobne.“

Milan Ondrík (37)

Otvoriť galériu
„Herectvo je také povolanie ako každé iné, sú aj nebezpečnejšie povolania. Keď si človek toho naberie veľa aj v iných povolaniach, tiež má problém. Treba uvažovať o tom, koľko človeku stačí a pokiaľ až siahajú hranice, ktoré zvládne. Keď si je herec vedomý svojich kvalít, nemusí brať každú ponuku a jeho kredit aj tak stúpa.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Kristína Štúriková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Aktualizované
Je rozhodnuté: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Národná rada Slovenskej republiky.
Poslanci zvolili nového člena Súdnej rady SR: Stal sa ním tento muž
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov zasahovali na zámku.
FotoVáš Tip
Poplach v centre Zvolena: Na zámku zasahovalo osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet
42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová a americký herec Alec Baldwin.
Foto
Padol rozsudok v prípade zastrelenia kameramanky († 42): ZLÁ správa pre Aleca Baldwina!
(ilustračné foto)
Úplný zákaz fajčenia? Krajina plánuje zaviesť prelomovú vec! Pozrite sa, o čo ide