Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.10.2017 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Martin Pyco Rausch moderuje Let´s Dance v bolestiach: Tají vážne zdravotné problémy!

Za širokým úsmevom ukrýva veľmi bolestivé tajomstvo! Moderátor Martin Pyco Rausch (40) roky patrí k moderátorskej špičke na Slovensku.

Nikto však netušil, že po celý ten čas sa trápi s vážnym zdravotným problémom, ktorý mu komplikuje život. Pyco momentálne hviezdi v markizáckej šou Let´s Dance, ktorú moderuje so svojou kolegyňou Adelou Vinczeovou (36). Počas programu však stojí na nohách takmer štyri hodiny, čo jeho situáciu dramaticky zhoršuje. Martin dlhé hodiny trpí a je možné, že ak známy markizák nepoľaví v práci, nevyhne sa komplikovanej operácii!

 

Markizák Martin Pyco Rausch je známy tým, že v pracovných ponukách je veľmi prieberčivý a na rozdiel od niektorých svojich kolegov väčšinou berie len jeden veľký televízny projekt za rok. Teraz je už jasné, že dôvodom môže byť jeho podlomené zdravie, čo už niekoľko rokov pred verejnosťou tají. Kým totiž Martin na televíznej obrazovke vystupuje ako veľký profesionál a nešetrí hollywoodskymi úsmevmi, sám v tichosti bojuje s vážnym poškodením chrbtice, ktorá sa mu takmer pri každom pohybe bolestivo ozýva! „Martin sa sťažoval na problémy s chrbtom. Bez toho, aby sa poriadne rozcvičil, už pomaly ani nevstane a nevystrie sa,“ dozvedeli sme sa od zdroja blízkeho obľúbenému moderátorovi.

Ten ťažkosti nepopiera a vysvetlil aj ich príčinu. „Platničky mi praskli a vytiekli,“ priznal Novému Času aj samotný Pyco, ktorý minulú nedeľu oslávil štyridsiate narodeniny. „Stalo sa to pred tromi rokmi, keď som fotografoval jedlo do mojej druhej knihy. Cvičiť musím stále,“ vysvetlil Rausch, ktorý sa však zdravotným problémom nepoddal a aktívne s bolesťou bojuje. Let´s Dance je pre neho však veľkou záťažou, čo aj sám priznal: „Dáva mi to fyzicky zabrať.“

Otvoriť galériu

Pôjde pod nôž?

Pyco má pod palcom megašou Let´s Dance, ktorú moderuje s kolegyňou Adelou Vinczeovou každú nedeľu až do neskorých nočných hodín. Predtým nakrúcal reláciu Tvoja tvár znie povedome, čo si takisto vyžadovalo veľa času v pozore na pľaci pred kamerami. Práve takto si však svoju chrbticu veľmi namáha a odborníci nad tým už dvíhajú varovný prst. „Dlhodobé státie je veľkou záťažou, keď nie je prerušované oddychom v horizontálnej polohe. Inak pacient riskuje a rokmi sa to môže zhoršiť natoľko, že operačný zákrok bude nevyhnutný,“ pohrozil známy neurológ Pavel Traubner.

„Zákrok nezvažujem, po pár rokoch cvičenia som v kondícii, ktorá mi nebráni v náročných prenosoch,“ dodal Pyco. Samotná Markíza však nenecháva nič na náhodu! „Štáb sa snaží moderátorovi vyjsť maximálne v ústrety. V šatni má k dispozícii pohodlný gauč na oddych a dostatok miesta aj na cvičenie,“ uviedla PR manažérka televízie Lenka Horáková.

Pacient potrebuje ležať

Pavel Traubner, neurológ

Otvoriť galériu
Prierez chrbtice.
Zdroj: infografika NČ

Platničky sa vekom opotrebovávajú, najmä pri extrémnej záťaži, pri nedostatočných pohybových návykoch či pri zlej životospráve. Poškodenie môže mať rôzny charakter – môže byť len znížená, mierne vysunutá, keď sa okraj platničky roztrhne, rôsolovité jadro môže vykĺznuť smerom von. Každé takéto ochorenie treba veľmi intenzívne a včas liečiť. Pretože keď sa to zanedbá, stane sa to chronické, pacient má dlhodobé bolesti v oblasti bedrovej, krížovej či krčnej chrbtice.

Vysunutá platnička môže tlačiť na nervový koreň, to spôsobuje intenzívnu bolesť, tŕpnutie a oslabenie končatín. Dôležitá je rehabilitácia. Keď platnička ovplyvňuje činnosť zvieračov – močového a análneho, vtedy môžu prísť komplikácie, že pacient nevie vypudiť moč alebo stolicu či neudrží moč a stolicu. Je to tzv. syndróm kanála a musí sa to riešiť operačne. Veľmi dôležitý je pokojový režim bez zaťaženia chrbtice, liečba tabletkami, infúziami až operačne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda, Novy Cas, Marika Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!