Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.10.2017 05:55 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Video

Detaily vraždy v Bratislave: Braňa († 37) popravil štyrmi ranami! Jeho bývalý spoluhráč prehovoril

Úradoval alkohol! Celým Slovenskom otriasla víkendová krvavá dráma, ktorá sa odohrala v centre Bratislavy len kúsok od nemeckej ambasády na Hviezdoslavovom námestí.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Obyčajná hádka o taxík sa premenila na brutálnu vraždu, pri ktorej prišiel o život Slovák Braňo († 37). Nôž na neho podľa polície vytiahol Ind Nishit (37) so slovenským občianstvom, ktorý ho chladnokrvne bodol do hrdla a prerezal mu tepnu. Muži zákona potvrdili, že útočník bol pod vplyvom alkoholu. Smrtiacim ranám predchádzala potýčka s Braňovým kamarátom (33) z Ukrajiny, ktorému sa snažil pomôcť.

Polícia odhalila ďalšie detaily krvipreliatia, ktoré sa odohralo v noci z piatka na sobotu. Všetko podľa mužov zákona začalo potýčkou, ktorá sa kvôli taxíku spustila medzi Indom a trojčlennou skupinou – dvomi Slovákmi a Ukrajincom. Banálna hádka však skončila niekoľkými smrtiacimi ranami. „Pitvou bolo zistené, že obeť utrpela dve bodné rany v oblasti krku a dve bodné rany v oblasti ušnice,“ upresnil detaily riaditeľ krajskej polície Csaba Faragó.

Z miesta drámy záchranári odviezli do nemocnice aj Ukrajinca, ktorý utŕžil poranenia v oblasti tváre a hrude. Ako prezradila polícia, obvinený Nishit mal pri sebe aj boxer. Muži zákona ho zadržali po 45 minútach od nahlásenia incidentu. Museli však použiť hmaty a chvaty, pretože sa tváril, že nerozumie, dokonca chcel nastúpiť do ďalšieho taxíku. Ako uviedla vyšetrovateľka, nepoprel, že bol na mieste činu a útok si pamätal, bližšie sa však vyjadrovať nechcela.

Otvoriť galériu
Polícia vylúčila extrémistické a teroristické motívy. V krvavej dráme ale úradoval alkohol. Obvinenému Indovi polícia namerala 1,1 promile alkoholu. Napadnutý Ukrajinec mal v dychu 1,48 promile. U obete sa čaká na výsledky expertízy. Nishit čelí obvineniu z vraždy v súbehu so zločinom ťažkej ujmy na zdraví. Hrozí mu 15 až 20-ročný pobyt za mrežami. Ako uviedol hovorca prokuratúry Michal Šúrek, prokurátor však ešte voči útočníkovi obžalobu nepodal.

 

Nebol zbabelý

Na Braňa so smútkom spomína aj športový reportér Mário Porubec, ktorý s ním hrával futbal v Chorvátskom Grobe. „Bolo to dávno, čo sme spolu hrávali, okolo rokov 2001 - 2004. Nikdy nebol konfliktný. Skôr zábavný, obľúbený. V hre nebol zbabelý, tak verím, že tak asi zareagoval aj v tej situácii,“ prezradil. Braňo bol dlhoročným členom klubu a jeho veľkou oporou. Radil sa totiž k najlepším strelcom. Spoluhráči sú z jeho smrti zdrvení a ešte v sobotu zorganizovali na mieste vraždy stretnutie a vytvorili malý pomníček. „Bol to skvelý a skromný chlap. Do mesta chodil málo a stalo sa mu to osudým. Dres s číslom 13 si už nikdy neoblečie,“ spomínajú hráči so slzami v očiach. Všetky najbližšie zápasy zrušili.

Otvoriť galériu
Vychovával dve deti

Ind Nishit (37), ktorý je kresťanského vyznania, sa v roku 2004 oženil so Slovenkou Luciou, pôvodom z Košíc. Po svadbe žili ešte pár rokov v Indii. V roku 2008 požiadal o trvalý pobyt, o štyri roky neskôr aj o slovenské občianstvo. Ako informovala polícia, to mu bolo v roku 2015 aj udelené. Keď sa prisťahovali na Slovensko, obaja začali pracovať v nadnárodnej IT firme v Bratislave.

S manželkou vychovávajú dve deti - chlapčeka aj dievčatko. Nový Čas sa snažil s Luciou spojiť, no na naše otázky nereagovala. Kontaktovali sme aj firmu, v ktorej manželia pracujú. Luciina kolegyňa uviedla, že žena obvineného Inda sa k incidentu nechce vyjadrovať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: jt, gal

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!