Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.10.2017 14:20 | Šport | Hokej

Šéf hokejovej Tipsport Ligy Richard Lintner reagoval na úvodné buly Kotlebu: Zneužili hokej na politiku

Odsúdili ich konanie! Vedenie hokejovej Tipsport Ligy so znepokojením vníma aktivity klubu HC 07 Detva súvisiace s nepriamou propagáciou politickej strany pred zápasom 10. kola.

Úvodné buly nováčika s Košicami totiž vhodil súčasný župan Banskej Bystrice Marian Kotleba, ktorého označujú za fašistu. Šéf súťaže Richard Lintner to vníma ako politickú kampaň a dištancuje sa od takýchto prejavov na zimných štadiónoch! 

Pre úvodné buly župana Mariana Kotlebu, ktorý je aj predsedom Ľudovej strany Naše Slovensko, sa dokonca nedeľňajší zápas 10. kola medzi Detvou a Košicami začal o pár minút neskôr. Prekvapení ostali aj samotní diváci v hľadisku.

„Nikto Kotlebu nevypískal, ale ani mu veľmi netlieskali. Bolo to také neutrálne,“ povedal nášmu denníku jeden z fanúšikov košického klubu, ktorý meral cestu do Detvy. Kotleba najskôr podal ruku kapitánovi Detvy Sládkovi a následne aj Nagyovi, ktorý mu jeho pozdrav zo slušnosti opätoval Sociálne siete ešte v deň zápasu zaplavili fotky Kotlebu, ako hádže buly, a hneď sa vynorili komentáre, že si robí kampaň pred blížiacimi sa novembrovými komunálnymi voľbami.

 

„Sme presvedčení, že týmto konaním došlo k zneužitiu našej najvyššej hokejovej ligy na politické účely, čo vnímame v prvom rade ako etické zlyhanie vedenia HC 07 Detva. Oveľa citlivejšie však vnímame túto skutočnosť aj s ohľadom na blížiace sa voľby do orgánov samospráv, ktoré sa budú konať už o niekoľko týždňov. Je neprípustné, aby boli slovenský šport a hokej zneužívané na politické ciele. Politika do športu nepatrí,“ znie v stanovisku Pro-Hokeja, ktorého šéfom je bývalý hráč Richard Lintner.

Otvoriť galériu
hokej
Zdroj: tasr

„Uvedomujeme si, že narastajúca popularita a výborné marketingové aktivity našej najvyššej hokejovej ligy, ktorá má čoraz viac fanúšikov, sú silným lákadlom pre politických aktérov na jej zneužitie v ich prospech. Vedenie spoločnosti Pro-Hokej však bude dôsledne apelovať na vedenie jednotlivých klubov, aby rešpektovali interné smernice spoločnosti Pro-Hokej. Spájanie domácej súťaže s politikou je v rozpore s týmito internými smernicami,“ vyhlásil Lintner. Popol na hlavu si teraz sype aj vedenie Detvy.

„Ospravedlňujeme sa všetkým fanúšikom slovenského hokeja a zvlášť našej domácej Tipsport Ligy za neúmyselné spojenie hokeja s politikou v rámci 10. kola súťaže. Neuvedomili sme si dôsledky takéhoto konania, ktoré mohlo určitým spôsobom poškodiť pozitívny imidž ligy a dôveru fanúšikov,“ reagoval šéf Detvy Róbert Lupták.

Detva podala sťažnosť

Otvoriť galériu
hokej
Zdroj: tasr

V spomínanom zápase sa zranil po strete s kapitánom Košíc Lacom Nagyom obranca Detvy Martin Vyskoč, ktorého museli vyniesť na nosidlách. Podľa našich informácii podalo už vedenie Detvy sťažnosť na Disciplinárnu komisiu Pro-hokeja, aby zákrok na Vyskoča preskúmali. Budú zrejme požadovať dodatočný trest pre kapitána Oceliarov.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mko

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali